Skapa en bärbar bågreaktornVem vill bli miljardär-genius-power generator Tony Stark? Jag gör det! Eftersom de miljardär och geni är lite utom räckhåll, tänkte jag jag kunde åtminstone göra en cool bågreaktorn att bära och låtsas.

Och eftersom jag nyligen köpt en CNC-kit från mydiycnc.com och har varit att lära sig att använda den, jag trodde det skulle vara ett bra verktyg att hjälpa mig.

Mitt mål var att göra en relativt tunn, wearable reaktor som skulle kunna vara bakgrundsbelysning med lysdioder. Och naturligtvis för att göra det på de billiga, eftersom jag arbetar för en ideell och gör inte så mycket pengar.

Så vad du behöver att slutföra detta Instructable (men gärna ersätta med vad du har tillgängliga):
Material:
- Någon plast ark - jag plockade upp några skrot akryl från en plast tillverkning plats, de säljer av pundet. Om möjligt Använd cast akryl vs pressad, eftersom rösterna kommer att skära utan smältning mycket bättre - jag använde två tjocklekar - 8,5 mm (klar) och 2 mm (vit).
- Plast lim - du kan använda superlim eller något annat, men ett syfte gjort plast lim kommer att ge dig den bästa bond
- Spray färg - jag använde svart, guld, aluminium
- Koppar klädda PCB ombord - göra panelen ljus för reaktorn
- Ytan montera lysdioder (25) - jag använde SMD lysdioder så skulle jag inte ha något peta mig i check på baksidan, men med hjälp av standard lysdioder eller ledde även band som du kan få online skulle vara ett bra alternativ (och att redan har motstånd inbyggt)
- 27 ohm motstånd (5) - för att begränsa strömmen till lysdioderna - värdet du behöver gör varierar beroende på lysdioderna du använder, denna händig dandy kalkylator kan du räkna ut vad du behöver: http://led.linear1.org/led.wiz
-
Maskeringstejp - för målning delar
- Magnet tråd - jag använde några som har en klarlack (så du kan se kopparen), men du kan också använda den inre kärnan av vissa avisolerade tråd
- Andra tråd - att köra till elnätet
-Design planer - jag kommer att inkludera Sketchup filer och CNC-filer (med tillägget .ngc för EMC2) för din planering nöje.

Verktyg:
- CNC-maskin - jag vet jag vet, inte många människor har dessa (eller ens kan få tillgång). Och varje gång jag såg en Instructable som sa "bara hoppa på din CNC/3D skrivare/laserskärare och göra detta" jag var som "ja rätt." Men eftersom jag har fått en, dess vad jag naturligtvis kommer att använda. Som sagt, alla delar i detta är helt makeable utan maskinen, med roterande verktyg av något slag (likea dremel). En CNC gör bara dess gå lättare, snabbare och mer exakt.
- Dremel - behöver du någon form av roterande verktyg att skära plast formerna ut (om inte du är CNCing) och att rensa upp och ändra även om du är.
- Sandpapper - för målning prep (jag använde några 600 grit)
- Lödkolv + lödtenn - för lödning på LED-panelen och tråd wraps
- Wire Cutter/strippa

Se Steg
Relaterade Ämnen

Gör du egen bärbar bågreaktorn och vara svalare än Tony Stark!

Efter att ha sett den nya filmen Iron Man ville du ha en cool bågreaktorn din alldeles egna? Väl kan jag visa dig hur man gör en! (ledsen men det kommer inte att skapa energi för att hålla granatsplitter från ditt hjärta)Bra för en fantastisk effekt...

Att skapa en bärbar Bug / överlevnad badkar 1.0 med poster runt ditt hem

Många människor har bugg ut påsar som är tung och opraktiskt att den varje dag livsstil, luging dessa väskor för att arbeta och i transit inte och alternativ. Denna handledning betonar skapa en liten låg profil-box som inte är till chunky grejer i bo...

Programmerbara Wearable bågreaktorn

Detta Instructable härrör från en annan som jag gjorde när jag behövde en snabb och billig halloween-kostym. Det var en enkel krets av en knapp cell och lysdioder i ett papper hölje. Du hittar mer på den på. Sedan dess jag började leka med NeoPixels...

Billig, crash resistenta bärbar T Copter (i apprx 200 USD)

Hej världens folk.En vacker dag, jag vaknade upp och bestämde mig för att ta reda på vad som händer i världen av aeromodelling. Jag var förvånad över att se världen hade blivit omkörd av drönare. Det fanns multirotors överallt och alla var att göra n...

BÄRBAR ANT studie fältet WORKSTATION

Jag behöver ofta en arbetsstation i fältet för min studie av myror (Myrmekologi).Min lösning var att skapa en bärbar, rörliga arbetsstation – ett sätt att packa mina behov i en behållare (fall) över svår terräng. Från bilen till fält - myrstack till...

Min DIY bärbara hoppa förrätt.

Här är hur jag gjorde en robust lätta bärbara hoppa förrätt för min bil. Jag älskar tryggheten att ha ett extra batteri till hoppa börja någon bil vid en svag motor batteri.Jag fick en 99usd, 210CCA, lifepo4 batterier från Amazon.com som väger endast...

Bärbara spel system förklaras (NES)

i detta instructable jag kommer att förklara steg för steg, så detaljerat jag kan ge, om hur man skapar ett funktionella bärbara spelsystem. De flesta av dessa steg föra över mellan de flesta system av de äldre generationerna med smärre skillnader, ä...

Variabel bärbar strömförsörjning

jag letade runt på Instructables och såg detta projektet som inspirerade mig att göra projektet nedan. Jag bestämde mig att skapa en bärbar variabel spänning nätaggregat så jag kunde gå till loppisar och Goodwills att testa leksaker och kamerans osv....

Bärbar Raspberry Pi (V4)

Raspberry Pi. Dess en $35 dator storleken på ett kreditkort. Att vara mycket liten, dess stora för dess portabilitet. Detta är dock oftast problemet som det är svårt att göra den transportabel.Under det senaste året och ett halvt, har jag arbetat med...

Bärbar kraft och Computing moduler för att förbättra Parkinsons gångstil

Detta bärbara system kom till liv av Kieran Czerwinski som skapade batteri/ström systemet och gait bistånd modul och Lauren Mitchell som hjälpte utveckla gång hjälp modulen och tillhörande kod. Detta skapades för en fysisk computing klass på CU-Bould...

Mikrofon bärbara Insonorisation

Skapa en bärbar mikrofon insorisation på mindre än en minut!Vad du behöver:en mikrofon med en hållare (denna är blå snöboll, jag tror i dag är 70$ på Apple/Amazon)en gammal kudde eller en stor svamp eller något som minskar ljudet när du tar det vid ö...

En bärbar luxeon cykel ljus

skapa en bärbar cykel ljus med tillräckligt med kraft för att se vart du ska.Mål här är:* Tillräckligt med ljus för att se vägen.* Batteriets livslängd på minst två timmar.* Lätt att fästa och ta bort.Steg 1: En anteckning från framtidenJag är redan...

Camping rocket spis

Jag något slags kärlek camping. Även älskar jag matlagning. Men jag gillar inte att bränna icke reversibel bränslen.Så vad för alternativ gör har du. Ja naturligtvis, du kan tända en eld varje gång, men det inte är tillåtet överallt och du också brän...

En kudde av körsbär stenar för att få varma

egendomCherry stenarna kan hålla deras temperatur under en lång tid.Denna egenskap kan du skapa en bärbar källa till värme med många användningsområden:Varma fötter och händer (till exempel när du går för att sova), lindrar smärtorna av muskeln och l...

IKEA stil Laptop Stand

några månader efter att jag gjort Instructable Laptop Stand för din Netbook slog det mig att det kan vara möjligt att använda liknande komponenter att designa och skapa en bärbar dator stå för större bärbara datorer. Snygg, lätt, och robust- och till...

Band för Raving

Lätt att göra bärbara band att representera din glädje i tekniska liv.Steg 1: Hitta en USB-Port extenderSteg 2: Anslut portar tillsammansAtt skapa en bärbar armband.Steg 3: RAVESpela lite musik.Dance. Leende. Kör. Promenad. Hoppa. Heja. Rop. Skrika....

Bygga Blinquencer - en lätt kontrolleras slumpmässigt speldosa

Detta Instructable visar dig hur man bygger en Blinquencer - en semi-slumpmässigt optiska melodi generator att använder tre blinkande lysdioder lyser på ett par ljus beroende motstånd att styra tonhöjden för två enkla ljud kretsar att skapa melodiska...

Ett program för bash att generera rösten av lokal tid på Raspberry Pi

Hej netizens! Detta är den första Instructable jag har gjort! Denna webbplats har hjälpt mig oerhört som student, lära sig att DIY. Jag vill hjälpa denna webbplats i gengäld.Nu för detaljer är detta en enkel talande klocka som säger dag, datum, månad...

Bart Simpson anteckningsböcker från återvunna saker

Av någon anledning trodde jag det var en bra idé att köpa en stor låda av serier, gamla och nya, på en auktion. De har suttit i mitt hantverk rum för en tid så häromdagen, beslöt jag att upcycle en av den Simpsons comics att skapa ett par barn-storle...