Soldriven vattenpump med varvtalsreglering via dator.Som en del av mitt solar powered hem har jag en drickbart vattenpump att ge vatten när våra vatten verktyg inte är tillgänglig. Jag har också genomfört varvtalsreglering av pumpen för att justera flödet så att energi effektiv pump drift beroende på bank batterispänningen.

Innan vi fortsätter ta en läsa av min instructable beskriver min solar batteribank.

Observera att detta instructable är vad jag har gjort för min ansökan. Den uppfyller mina behov och om din ansökan är olika måste du göra din forskning och design. Alla kommer att ha olika idéer och det är bra. Om du känner starkt för vyn sedan posta din instructable för världen att se.

Låt oss gå vidare till hur jag genomfört mitt system.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man återställa datorlösenord med en annan dator

Nästan alla sätta lösenord för att logga in till datorn. Men människor ofta glömde datorlösenord och låst sig ur datorn. Så är människors oro hur du återställer datorlösenord.Det finns många metoder att återställa datorlösenord, bland vilka det är de...

Vaka med LAN valfri dator via trådlöst nätverk

WOL är närvarande nästan på alla Ethernetportar nuförtiden. Detta är inte sanningen för WIFI-kort, inte som vanliga och mer på den dyra sidan.Använda Raspberry PI, trådlös adapter och Ethernet-kabel kan du skapa WOL servern och vakna din dator över n...

Eftermontering av min bil AC fläkt med varvtalsreglering pwm!

Min Honda civic 1999 används en effekttransistor för att uppnå variabel varvtalsreglering av AC fläktmotor. Detta är en slösaktig teknik eftersom betydande makt slösas bort över den bipolära transistorn.Jag ville ha ett effektivt sätt att variera has...

Pyduino, gränssnitt Arduino med Python via seriell kommunikation

Lär dig hur gränssnittet arduino via seriell kommunikation med python med hjälp av pyduino biblioteket. Det finns några andra tutorials ute på instructables om hur gränssnittet arduino med python men de Visa inte dig hur man gör allt, där förhoppning...

DIY vattenpump med täcker

Detta instructable kommer att förklara dig steg för steg hur man gör en snabb och enkel pump. Denna vattenpump gjordes i cirka 20 minuter, med rätt material kan du få det gjort på nolltid.Steg 1: Verktyg och materialVissa material kan variera men idé...

Saker att göra med en gammal dator

Steg 1: innan du spricka det öppna... Uppdaterad 31/01/2012Tack till MrJentis för några fler idéer.Innan du går rippning öppna kom ihåg att du kan återanvända hela datorn och inte bara några av komponenterna.1.-installera LinuxLinux är en öppen källa...

Synkronisera DS3231 RTC med PC via Arduino

Jag ville göra en datalogger för ett projekt med en Arduino och jag behövde också realtid. Så jag använde DS3231RTC (realtidsklocka). Jag ville synkronisera denna RTC med min dator. Jag sökte för några koder att skicka PC tiden till Arduino och jag h...

Bygga en safer(?) fyrverkerier launcher med en gammal dator.

Varning: detta är ett farligt projekt med potentiellt dödliga konsekvenser! Följ alla lokala lagar och förordningar och gärna vara säker.Starta artillerigranater som proffsen för småpengar!Skörda en strömförsörjning från en gammal dator och tråd upp...

MODBUS RTU Master med Arduino via RS232

I föregående test, utför kommunikationen mellan Arduino Mega 2560 och Modbus simulator slav genom USB-porten som ofta har våra arduino, i detta fall kommer vi att testa med en Arduino som Master Modbus men via RS-232 med våra PC - simulator modbus sl...

Styra arduino med Blynk via usb

Detta är min andra instructable. I detta instructable jag visar hur man styr LED med Blynk.Blynk är program som ger oss instrumentpanel samt connectivity. som du kan hämta den från google spela store (för Android). & app store (för apple) .using blyn...

Orange Pi en Analog enheter med MCP3008 via SPI

Här är hur du använder analoga enheter med din Orange Pi en.Dessa enheter är utformade för att arbeta med en Arduino, eftersom den har analoga ingångar men med en MCP3008 analog till digital omvandlare chip, kan vi använda dessa på Pi.För närvarande...

Ersätta en LCD bakgrundsbelysning med solljus via fiberoptiska kablar

en timme lång test. Inte illa. Detta kan vara ett komplement till vanlig LED bakgrundsbelysning i visas potentiellt. En konstant intensitet bildskärm måste justera ljusdioderna till conpensate för sunlights inkonsekvensen.Jag föreställa en taket täck...

Raspberry pi + Openenergymonitor + PLC Panasonic med Python via Ethernet

Du vill ansluta en Panasonic PLC med Openenergymonitor plattform för övervakning, i detta fall med python inbäddade i en Rasberry Pi som har en webbserver som publicerar Emoncms.PLC Panasonic FPX C14 RSpänning läsa med AFPX modul A21 (2 ingång och 1...

Remote Monitor Arduino med iPhone via Wifi / 3G / 4G

Detta instructable beskriver hur du ställer in Arduino att använda MeasViewLite app. I appen kan man nämna de sensorer och enheter som används, så du har fin övervakning utsikt med sensor namn och enheter. Mätningar kan uppdateras bara en gång eller...

Remote control 4 relä med Arduino via WIFI (touchOSC + bearbetning)

Hej, jag är inte engelsk tal så du förstår mina misstag.Min var bara en idé, jag var nyfiken, jag googlade några timmar men det var ett problem: Jag har inte hittat en färdiga script :)Jag startade från ett skript på en webbsida, men det gjordes för...

Flytta HTML-element med JQuery via följetong

Detta instructable handlar om att använda värdena fick från Arduino och använda dem för att manipulera HTML-element inuti Involt. Men detta kommer inte att använda Involt JQuery metoder eller UI-element men detta exempel är att visa möjligheterna av...

En guide för att styra saker med varierande input (via arduino)

hjärtat i detta projekt är en) koppla upp en sensor till arduino analog ingång och b) programmering med if... else-sats.Detta projekt visar en dator kylsystemet för att behålla viss temperatur inom ett dator torn.Jag använde följande produkter och sj...

Hur man gör en mobiltelefon och dator kontrolleras 3D tryckta Robot med Arduino - IoBot.

Om du letar efter ett sätt att kontrollera en Arduino baserade enheter, kommer att denna anvisning Visa dig hur man gör det genom att bygga enkla robot.IoBot kan styras med mobil och dator ansökan via LAN eller USB-kabel. Programmet körs på Android,...

Blinka Snap kretsar LED med Kano dator

Jag ska visa hur du flash en Snap kretsar ledde med Kano datorn (min version av Kano har Raspberry Pi 2). Jag har tappat räkningen på hur många datorer har jag byggt genom åren, men jag tror det är säkert att säga att Kano datorn var den enklaste byg...