Torr Film fotopolymer för att göra kretskortjag läste på olika webbsidor vad kan vara ett bättre sätt på att göra en tryckt krets.
Jag försökte presensitize styrelse med stor framgång, första gången jag använde en banan kom ut ganska bra, andra gången jag försökte
använda en dubbel dubbelsidig presensitze ombord men det aldrig fungerat. Jag undrar vad jag gjorde annorlunda än första gången men efter några försök jag insåg att styrelsen var helt enkelt dåligt. En värdelös styrelse att kanske senare kommer jag använda det med överföringsmetoden toner.
Resolutionen är bra och är snabb. Men vad händer om du upptäcker ett fel på din krets efter du utveckla det? Tja, är den klädda värdelös, måste du ta bort den gröna saker och använda metoden toner överföring.

Jag försökt metoden toner överföring senare med vissa begränsade resultat. Vet ingen vilken som är den magiska papper som fungerar 100% hela tiden och du måste ha en laserskrivare. Jag försökte även en magiska papper från en webbsida som jag hittade, jag köpte papper med några andra grejer de rekommenderade och det fungerade inte på sätt som jag förväntade mig, jag har alltid måste retuschera spår. Jag har en stor marken bana runt spåren. Jag gör det här sättet eftersom operationsföljdsverktyget enkelt ansluta marken raderna och etsningen är snabb eftersom lösningen behöver inte äta för mycket koppar.

Problemet med överföringsmetoden toner är att det aldrig helt täcker stora marken sökvägen och det alltid kom ut med en porös mark linje efter etsning styrelsen och senare måste du ta bort de toner som är ingenting lätt lämnar min koppar med en smutsig rostiga aspekt. Jag köpte också Lamineringsmaskiner de föreslog och det var ganska dyrt (86 spänn).

Så efter framgången med den torra filmen löda mask bestämd jag till försök den torra filmen fotopolymer gör min kretsar. Det fungerade fantastiskt. du behöver inte ens ett UV-ljus och förresten jag rekommenderar inte att använda en, är alltför stark!. En konventionell 15 watt fluorescerande ljus är bättre eftersom det inte bränna pappret och du kommer att uppnå nära 40 mikrometer resolution.

Du kan få papper på ebay på denna adress

http://www.ebay.com/ITM/Photosensitive-Dry-film-photopolymer-10-Sheets-of-9-75-x-8-inches-/271041805484?PT=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1b59bcac

Materialen är:

Torr film foto polymer
Lamineringsmaskiner eller järn.
Natriumkarbonat bättre vet som soda ash
Natriumhydroxid vet bättre som kaustiksoda eller lut.
Din önskade etsning lösning.
Och negationen av dina konstverk tryckt på en öppenhet.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Torr Film löda Mask

detta Instructable handlar om torr film lödtenn mask, med andra ord, är den gröna saker som är på toppen av kretskortet.Jag gillar att använda smd komponenter i mina kretsar ombord eftersom jag inte har en datoriserad borr maskin och göra det för han...

PCB Pad reparera torr Film Version - Soldertools.net

det här är på torr film pad reparation teknik per IPC 7721 standarder. Professionella instruktörer för Soldertools.net visar den korrekta tekniken för reparation för PCB kuddar med torra filmen....

Att skapa tryckta kretskort med en bläckstråleskrivare

när jag började undersöka hur till etch mina egna kretskort, varje Instructable och tutorial jag hittade används en laserskrivare och strykas på mönstret i någon form av mode. Jag äger inte en laserskrivare men jag har en billig bläckstråleskrivare.D...

Att göra kretskort på eller nära hem: en omfattande översikt, nästan en Guide

finns det lite kontroverser över att göra egna mönsterkort, många beslutsfattare tror att professionella styrelser är så billig nu när de är vägen att gå. Andra vill ha mer kontroll och förhoppningsvis kort sväng runt tid som kommer med att göra sina...

Killer PCB

detta instructable visar processen för att göra kretskort med funktioner så liten som 0.005suitable för LQFP eller integrerad krets ICs med negativ torr film fotoresist. Detta gör att du kan hantera nästan alla typer av integrerad krets tillgängliga-...

Att göra en Stop Motion-Film i Powerpoint

ESL nivå: låg-mellanDetta instructable är gjord för min kinesiska ESL låg-mellan engelska skolan medelklass.Det är den sista delen av en 4 del projekt:1) att skapa en dialog mellan två personer på ett ämne läraren har valt;2) överför dialogen till en...

Att hålla din kanin sängkläder torr

Någonsin haft en läckande vatten flaska droppande vatten och blötläggning sängkläder av din sällskapsdjur? Jag gjorde först det skulle helt blöta min lilla kanin bur. Jag var riktigt orolig eftersom hon skulle ha kommit så sjukt, jag var tvungen att...

Ändra en Paterson filmrulle för att bearbeta 110 film

110 film är tillbaka och för första gången svart och vit 110 film är lättillgänglig. Det är verkligen lätt att bearbeta hemma, om du har en rulle som kan passa det. Det finns vissa kommersiellt tillgängliga rullar men jag hade en extra Paterson Auto-...

Göra en box hålkamera som använder standard spole film

Göra en arbetande trä filmkamera att fotografera kreativa och ovanliga. Denna design är för en mellanformat pinhole kamera som tar alla 120 formatera rulle film.Detta projekt kommer från kärlek till Kodak låda brownies, kamera design som introducerad...

Filma Hacking - mikrofilm filer

mikrofilm har alltid varit domänen för spioner, Kriger Fightersoch Referens bibliotekarier. Nu kan du adjungera mikrofilm särskilda egenskaper för din egen personliga fotografisk vision, men inte efter en del arbete från din sida.I detta Instructable...

Lagring och hantering av 35mm film

När jag började fotografi hade jag riktiga problem att hitta en guide om hur att lagra och hantera outvecklade film. Så jag har satt detta ihop, för att göra det lättare för andra som mig.Steg 1: Lagra Film utanför Kort sikt förvaring, kommer att att...

Utveckla svartvit Film hemma

manuell film bearbetning var en gång en allmän praxis bland fotografer och amatörer. Nu, med tillkomsten av digital kamerateknik, manuell utvecklingen har blivit en förlorad konst. Hobby är inte lika populärt som det en gång var, den utrustning och k...

Göra en Scanner Mask för 110 och/eller APS Film [Uppdaterad]

2012 är året av 110 film revival!Hej, Broadway återupplivar nog skit för att kväva Godzilla... Varför inte detta diskreta filmformat?!?!?Nya och spännande 110 emulsions är översvämmar marknaden! Men den stora frågan är, "Hur får jag mina Pocket Insta...

Att upprätthålla pulserande rött hår

Jag har varit döende mitt hår rött i över 16 år och har försökt nästan varje produkt som säger sig ge och upprätthålla levande färger. Under de senaste 8 åren eller så, har jag haft mitt hår olika nyanser extremt ljusa röda, ingefära röd, auburn, vin...

Uppdaterad popcorn skor att gå med stil

Detta är en instructable om hur du uppdaterar din gamla tråkiga platta skor. Jag fick denna idéer när jag tittar på en film och äta popcorn. Jag älskar popcorn. Så, jag bestämde mig att göra popcorn skor. Det är en riktigt unik idé.Var noga med att i...

8 råd att vara positiva i livet.

Hej alla! Vad händer? Det verkar som tid blir hårt (gjorde någon tala om en kris?) och det är inte lätt att vara positiv när allt verkar gå dåligt, är det?Det är därför jag föreslår att mitt eget råd att vara positiv trots krisen, den globala ilskan...

Hideaway Film Strip

Dess alltid bra att ha lite pengar stuvas bort i fall. Med detta instructable jag ska visa dig hur du använder bara en utgångna film strip för att förvara pengar, checkar eller andra foldy papper grejer.Steg 1: Rulla filmremsaSteg 2: Placera pengar p...

Att bygga Bastet

som utlovat, här är den antika egyptiska gudinnan Bastet, kamrat kostym till Anubis kostym (bilden) som du hittar här:Att bygga Anubis InstructableVarning: skapandet av denna kostym använder vassa verktyg och material som är känd i delstaten Kaliforn...

Att göra en helmask

Mina damer och herrar, Välkommen tillbaka!Efter att min första Instructable, tog det tills nu att göra uppföljaren. Fråga inte varför, det är hur dessa saker går, då och då. Liv, hon är en wily en ;-)Att första Instructable är faktiskt förberedelsen...