Vattenburna värme Fan Controllerdetta är styrkrets som jag ska styra väggen fans för injustering värmesystem i mitt hus. Styrenheten kan bara fläkten att komma på om varmvatten faktiskt flödar till väggen registret.

Tyvärr, i mitt hus, pumpen som styr vattenflödet och Termostaterna runt huset som styr fläktarna är oberoende av varandra. Denna krets är ett första försök att få fans och vattenpump att samordna sin verksamhet så att huset kan värmas ordentligt. Det fans och vattenpump på första våningen är oftast på samtidigt eftersom deras respektive termostater är precis bredvid varandra. Övervåningen är en helt annan historia. Om rummet är för kallt, tänds fläkten om varmt vatten flödar eller inte. Eftersom pumpen är inte vanligt på, innebär detta att fläkten bara är slöseri med elektricitet och blåser kall luft. För nu håller denna krets bara fläkten från att komma i det här scenariot. I framtida versioner, jag hoppas kunna lägga någon sorts mekanism för den här domänkontrollanten att berätta pumpen för att slå på.

Detta är arbete pågår och farlig eftersom det handlar om AC kontroll. Om du väljer att bygga detta, gå vidare på egen risk.

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY PC Fan Controller

detta instructable bör hjälpa dig att bygga en enkel 3 speed fan controller för någon 12v dc dator fläkt. Jag kunde inte hitta en anständig handledning på fan domänkontrollanter så jag har gjort denna enkla en. Detta är min första Instructable så jag...

Färg ändra digitala PC Fan Controller

vi har alla sett LED fans som du kan sätta i datorn så att det ser coolt. De brukar komma i blått, ibland röda eller gröna och består av en grundläggande PC-fläkt med 4 ljusa lysdioder monterade i 4 hörn. De källa deras spänning från fläktens power i...

150 amp Motomaster batteri laddare Fan Controller diagnos och reparation

150 Amp Motomaster batteri laddare Fan Controller diagnos och reparationSteg 1:Steg 2:Steg 3:Steg 4:Steg 5:Steg 6:Steg 7:Steg 8:Steg 9:Steg 10:Steg 11:Steg 12:Steg 13:Steg 14:...

Corsair Link Fan Controller Mod

Målet med detta "vänners kompatibla är att bli av med de två fula rutor som är inkluderade i länken Corsair och konsolidera dem till ett enkelt eleganta fall med minimal ansträngning och material.Samla ditt material: Corsair länk och Allen skiftnycke...

Värme-variabel Fan Controller med anpassade aluminiumhölje

Detta projekt är att utforma en variabel, värme känsliga fläktkontroll med en presentabel inhägnad för ett hemmabiosystem. Om du är som mig och har ditt hemunderhållningssystem undangömd i ett slutet utrymme, du sannolikt har ett problem med värme oc...

Arduino_PID - FAN Controller

dessa videor är ett komplement till min andra instructable om Arduino_PID.Nu har vi en fläkt hastighet controller.Jag hoppas du njuta av detta projekt.Skål.Instruktioner om projektet:DC motor driver:Den reflekterande optiska sensorn:Fan control i dri...

Arduino skrivbord Fan Controller

När jag nyligen bytt roller inom företaget, flyttade jag platser, flyttar från Bradford till vårt huvudkontor i Wakefield. Jag sa adjö till min trogna gamla skrivbord med måste ha skrivbord fläkt att svalka mig medan alla runt omkring mig... Hur som...

Fan Controller med spänning och temperatur avläsning

Jag hade nyligen ett datorfel cd-rom och snarare än att kasta ut, jag beslutade att använda fodralet för en anpassad fläktkontroll. Fläktkontroll består av två komponenter, en 10 k potentiometer och en NPN-transistor. Jag använde en C1984 i stället f...

Intellekten Edison Hydroponics Controller

Skapa en IoT aktiverat Hydroponics-styrenhet med Intel Edison under Boston IoT HackathonVårt mål:Inom en 36 timmars hackathon att konstruera en domänkontrollant för att använda med vår tidigare instructable (vertikala hydrokultur gård). Styrenheten k...

IoT Command Center

Jag beslöt att göra en enhet som var proppfulla med sensorer och knappar som kan göra vad du vill. Den har temperatur, luftfuktighet, gas, ljus, ljud, rörelse och vibrationer sensorer. Det har också en talare och en LED stick för feedback. Jag 3D try...

T962A SMD Reflow ugn Fix/hacka

jag har nyligen köpt en populära T962A SMD reflow ugn. Recensioner är uppdelade på denna ugn - vissa tycker det är helt acceptabelt, medan andra tycker att det är helt värdelös. Efter mycket forskning, beslutade jag att ge det ett försök.(Känn dig fr...

Med dioder för fläktstyrning.

Detta i alternativ till att använda reostater och chips för styrning av fläkthastighet.Idén till detta kom från http://www.cpemma.co.uk/sdiodes.html nu http://www.pcsilencioso.com/cpemma/sdiodes.html och jag ville förklara det lite mer och bygga någr...

100 W ledde ljus

monterad i en makt leverans låda, utrustade med en fläkt som kontrolleras av en värme sensor controllerSteg 1: monteradförstoringsglas polerades med sandpapper på baksidan för bättre fokusSteg 2: Lätt öppnavilket gör det lätt att avlägsna skruvarna p...

8 bit svart Mage Computer Case

jag hade idén för detta fall i januari men inte för virket fram till slutet av juni och började inspelningen. Detta är ungefär 50-60 timmar video i 8 minuter. Jag satte en hel del oinspelade timmar i också. Inte positivt på total tid spenderas på det...

Cubieboard/Raspberry Pi fall från gamla extern enhet

Detta är det jag gjort för min Cubieboard/Raspberry Pi som tillbaka i dag, var en extern CD-writer enhet.Detta fall omfattar:StrömförsörjningTyst HDD mountFläkt med varvtalsregleringDet första steget (som jag, tyvärr, inte har några bilder) är att ta...

Vattnet kyls och vägg monterade Xbox 360

Hej alla och Välkommen till min andra Instructable.Innan vi fortsätter, måste jag säga att jag känner som om jag har missat vissa delar. Jag kommer att fortsätta att lägga till bitar här och där när jag märker att de är försvunna men annars, om du ha...

FanBus Digital fläkt och LED gränssnitt för PC

förra året jag ändrade en blå LED fläkt med RGB lysdioder att förbättra utseendet på min server fall. I somras byggde jag en gaming dator och ända sedan jag ville lysa upp med flera kontrollerade lampor och fläktar. Jag äntligen listat ut ett enkelt...

Bärbar justerbar Mini Powersupply

ETT STORT HEJ! och Välkommen till blandade resultat först instructable.Eftersom de flesta av mitt projekt innefattar elektronik av något slag, är ha ett bra nätaggregat nödvändigt för att kunna möta efterfrågan av olika krav. Så jag byggde mig en arb...

Enkla all säd elektriska öl bryggeri BIAB

hem bryggt öl kan inte bara "lika bra" som kommersiellt göras öl men ibland ännu bättre. Många hem brewers använda utdrag till skapa deras öl, men den bästa öl är ofta tillverkad av all säd. Detta tillvägagångssätt kan bli komplicerat med pumpar...