Vattna dina växter med en Op-förstärkaredet är en mer utökad version av detta instructable. Du kanske vill titta där. Jag för närvarande inte kan 'avpublicera' detta kort ibble ".

I ett tidigare instructable, presentera en automatisk garden vattning projekt med en Attiny, nämnde jag det kunde också göras med en op-förstärkare. Så, låt mig sätta mina pengar där munnen är och presentera dig en.

Kretsen är ganska enkel. P1 används för att ange den nivå där pumpen ska börja pumpa. I torr jord motståndet av spikar är hög och spänningen på den inverterade pin av opamp är låg. Om det är lägre än spänningen på den icke-invertering stift (anges av P1) att utdata gå höga. Detta kommer att aktivera solidstate reläet (en 39MF22) och eller mekaniska reläet. PCB kan för båda.

Pumpen som jag använder är en liten dränkbar pump, för liten damm fontäner. Det pumpar vatten från en behållare till en DROPP linje i min veggie säng. Dränkbara pumpar gillar inte att köras torr, så vi behöver något sätt att mäta waterlevel och att stoppa pumpen när nivån är för låg. Det är där S1 och R5 kommer. S1 är en enkel normalt öppen flottör. Jag använder en reed-relä fäst på utsidan av behållaren och en flytande apparat med en magnet på insidan. När nivån i behållaren går för lågt, stängs flottör.
Tricket är att jag Anslut floatswitch via en mycket litet motstånd (10-100 R) till samma uttag som fukt sensorn är kopplad till. Så om vattennivån är för låg och växeln stänger, finns plötsligt det en mycket lågt motstånd över luftfuktighet spikar och 741 Op förstärkaren "luras" "tänkande" att marken är tillräckligt våt och kommer att stänga av pumpen.

Som sagt, jag använder en reed-relä, men du kan också använda en tilt switch eller en pull switch som är kopplad till en flytande enhet: när är låg, floater drar en switch

C2 är inte nödvändigt. Man kan sätta det i att ge lite av en fördröjning med kopplande reläets på eller av och därmed undvika darr.

Spänningen till foder 741 op förstärkaren är inte så kritisk. Mine fungerar på 5 volt (jag inte skulle gå mycket lägre) men beroende på 741 du använder kan du gå så högt som 18 eller 22 volt. Om du gör dock kanske du vill omberäkna R2. Det aktuella värdet av R2 är 220 Ohm.
Vid beräkningen av det motstånd värdet för andra spänningar, ta följande i beaktande: 39MF22 har framåt spänning på 1,2 volt. Strömmen ska vara mellan 5 och 20 mA. Mest gröna eller röda lysdioder har en framåt spänning på 2 volt. Värdet på R bör därför åtminstone (Vcc-3.2) / 20 (värde i kOhm) och på de flesta (Vcc-3.2) / 5 (värde i kOhm).
Så för 5 volt skulle detta vara 1,8/20 = 90 Ohm till 1,8/5 = 360 Ohm
Denna tabell kommer att spara beräkning av:
Spänning minimala värde maxvärde
5 90 360
6 140 560
7 190 760
8 240 960
9 290 1160
10 340 1360
11 390 1560
12 440 1760
13 490 1960
14 540 2160
15 590 2360
16 640 2560
17 690 2760
18 740 2960
Värden i ohm

Snubbing nätverket kring C1 och R3 är valfria och troligen inte nödvändigt eftersom jag förstår halvledar-relys vara ganska skicklig av handlingen Induktiva laster

Bild 2 visar PCB (Hämta här). Det är avsett för direkt toner överföring så du kommer att titta på PCB från komponent sidan.

Du kan se en liten skillnad med PCB som på bilden: Jag flyttade dioden lite längre bort från reläet som det var för nära en passform.

Bild 3 visar (delvis) monterade PCB där jag antydde den nya platsen för dioder.

Om det inte är klart. Kretsen på PCB fungerar som en switch och därför skulle befinna sig i en av leder till pumpen.
Du kommer att hitta 3 hål i PCB för AC-anslutningen, men det är att tillgodose kopplingar med olika pin avstånd. Roslagens och lämnade en förbinds med varandra.

Bild 4 visar fukt sensorn jag använder: 2 bitar av galvaniserat järn.
Det har varit mycket skrivet om vad du ska använda som en fukt sensor, men galvaniserat järn fungerar för mig. Du kan också använda en bit av gips med två spikar i det, men jag tycker att alltför långtråkig

Op-amp har lite av en hysteresis, kommer att pumpen stänga av vid en vattenhalt som är lite högre än för inkoppling. Det är en bra sak, annars pumpen skulle slå på frekventerar mycket under en kort period.

Om någon skulle vilja spela med print design, lämna bara en kommentar och jag kommer att ladda upp källfilen (Fritzing)

Som alltid när du arbetar med hög spänning, se till att du alltid koppla ur den när du behöver arbeta på banan.
110 volt kan och kommer att döda dig och 220 volt kommer att göra det ännu snabbare. Dont vara en idiot!

Relaterade Ämnen

Vattna dina växter med en Attiny mikrokontroller

Jag vet, det finns en hel del instructables på hur du kan automatisera vattning av dina växter. Detta görs vanligtvis runt en Arduino. Jag bestämde mig dock att använda lite av en billigare lösning med en Arduinos små bröder, Attiny45, men det skulle...

Automatiserad vattning av krukväxter med Intel Edison

Automatiserade vattna krukväxter med Intel Edison... En fukt Sensor känner av den låga fukthalten i jord och aktiverar vattenpumpen eller magnetventilen som styr flödet av vatten. När det krävs vattnet pumpas till växterna, sensorn automatiskt stanna...

Vatten dina krukväxter med naturliga organiska gödselmedel gratis

vad du behöver är en läsk flaska, en mäta kopp eller skala, en tratt, lite vatten och lite urin.Steg 1: Fyll soda vatten Fylla en 2 liters läsk flaska med vatten ända upp till toppen av etiketten. Detta ger dig ca 1.7 kullar.Steg 2: Skaffa några urin...

Vattna dina växter

Hej duI detta instructable jag kommer att visa dig en automatiserade bevattningssystem för dina växter.Hela är ganska enkelt men användbart om du har några extra jobb att göra bredvid växterna.Faktiskt alla maskinvara som behövs kostar mindre än $10(...

Gör AC Inverter med mobila App & förstärkare

En power inverter växelriktare, är en elektronisk anordning eller kretsar som ändrar likström till växelström. Inspänning, tillverkad spänning och frekvens, och övergripande effekttålighet beror på utformningen av den specifika enheten eller kretsar....

Ersätta min bil däck med en lepai förstärkare.

i år har jag använt pionjär däck i min bil. De är bra utrustning men jag går vidare till en bil automation pc som kommer att hantera mina musik behov. Jag beslutade att använda lepai lp-2020 + förstärkare för att köra min bil högtalare.Jag är inte en...

DIY stereon med en bil förstärkare.

Så jag var mycket tråkigt en dag och också sjuka med kylan. Jag hade inte något att göra så jag tänker Hej, låter bråka med några skrot elektronik jag hade i min garderob. Jag slutade göra ett litet ljudsystem som bestod av 2 woofers och 2 diskanter...

Ljus/mörk detektor med en op-förstärkare

Detta är en enkel demonstration visar hur du använder en op-förstärkare och en fotocell för att förnimma ljus eller mörker.Du behöver:LM741 Op-amp Digikey del #LM741CNNS/NOPB-ND10 kΩ 1/4 Watt resistor Digikey del #CF14JT10K0CT-ND470 Ω 1/4 Watt Resist...

"SOUNDESK" ett skrivbord med inbyggd subwoofer, förstärkare och högtalare

Hej finns mitt namn KirilJag är en grafisk formgivare och jag lik till har en trevlig arbetsplats. Problemet var att jag inte hade ett skrivbord för alla min hårdvara, så jag hade en idé och...Steg 1: Köpa en gammal skrivbordJag köpte en gammal skriv...

Bärbar gitarrförstärkare med distorsion / bas förstärkare - 9v / LM386 IC

detta är en riktigt enkel bärbar gitarr amp projekt du kan fylla i en eftermiddag; med delarna behöver du till hands. Jag använde en gammal surround sound högtalare som min inhägnad, och används högtalaren. Enheten har också 5 Toninställningar så att...

Mycket enkel manuell pump (till vattenväxter med noggrannhet eller i trånga utrymmen)

jag gjort denna blomkruka men är svårt att vattna den eftersom det är tight, så jag löste problemet med denna vattenpump.att göra allt du behöver är en embalage av rengöringsmedel avsett för glas och ett tryck sprutas slang.Att sätta ihop det du ta b...

Portable part Toque med inbyggd förstärkare och visualisering LED

göra en toque med en inbyggd förstärkare och LED organ för att hålla varmt och uppvärmning saker upp. Få festen och gör din idag!Låt mig börja med att säga att jag bor i Kanada. Great White North. Jag vet en sak eller två om kylan. Det bästa sättet a...

Hur du ger dina växter ett lyft på antioxidents med grönt te.

ge dina växter ett uppsving av antioxidents ta 2 koppar vatten i en mikrovågssäker kopp och lägga till en grön te påse. så din ganska mycket att göra en kopp te... för 2 och 1/2 min. när gjort kyla i kylskåp för 30 min. nu Häll runt stammen av din an...

3 enkla sätt att hålla dina växter glada

Växter är en viktig del av vår vardag. De ger oss med syre, fina snygga färger eller ens en grön fläck på våra hus.Hålla dem glada och du kommer att belönas av dem med alla ovan.Steg 1: #1 mata demVatten dina växter minst en gång per vecka eller enli...

När du går bort, dina växter kommer att bo... vid liv!

Hålla dina växter vattnas medan du åker bort på semesterSteg 1: Få saker Behöver du:1 - en hink (eller små avfallsbehållare) 5$2 - 1/4 tums slang. Jag fick lite DROPP bevattning slangar. Det var den minsta och billigaste där. 13$ för mer än jag någon...

Blöjor hjälp dina växter växer!

Wait .. Blöjor? Hur hjälper de dina växter? Tro mig, det är nog inte vad du tänker.Steg 1: Titta på videon!Obs: Resultaten, skildringar och påståenden i denna video är baserade på begränsade erfarenheter jag att testa idéer innan produktion. Alla upp...

Själv vattning trädgård - med återvunnet vatten från en luftkonditionering

gjorde du någonsin märker att din central luftkonditionering har en slang som ansluter till avloppet? Jag har aldrig riktigt tänkt på det förrän en natt jag nästan snubblade eftersom vår gick över källarplanet. Jag skär slangen och placerade en pappe...

Vinterförbereder din växter och trädgård

När skördesäsongen tonar det är dags att tänka om att förbereda din trädgård och växter för de kommande vintermånaderna. Ett par dagar arbete under ett par helger har du redo att gå nästa vår. Förbereda dina växter kan göra skillnad i framgången för...

GÖR din egen FÄRSKVATTEN, och vatten dina växter

Thats just göra din egen färskvatten och aldrig vatten dina växter igen. Här är hur jag gjorde en liten fungerande prototyp som vatten en enda växt och jag har aldrig oroa vattning fabriken igen.Jag bort en gammal peltier termisk chip från en incar ö...