Floating Arm Trebuchet (F2K)Ladies and gentlemen, I present to you:
FÖRST någonsin (gratis) komplett GUIDE för att skapa din alldeles egna flytande ARM TREBUCHET

Av denna storlek, hur som helst. När jag var ute efter en bra uppsättning av planer för en flytande arm trebuchet, kunde inte jag hitta en gratis. Jag vet att många människor delar min frustration i inte kunna hitta gratis planer - så jag ville skapa den första en. Detta är en guide som visar dig exakt hur man bygger en. Som alltid, låt mig veta om det finns något jag kan göra för att förbättra den- och jag kommer att lägga till en video när jag räkna ut hur till.

Jag hade ett skolprojekt vetenskap (inte kul) så jag ville göra det roligt genom att bygga något coolt. Min vän och jag tidigare gjort en katapult som var 7 fot hög, och kastade en baseball 40 ft. Det var ganska dåligt. Så är detta ett sätt att kompensera för detta. Höjden på kanalerna 8 fot, men armen stiger högre än så i vilande läge. Armen är 7 fot. Kort arm / lång arm förhållandet är vad jag testar, och de olika nyckeltal är 2:1, 2.5:1, 3:1 och 3.5:1. Jag kommer inte säga vilken som var bäst ändå, även om ni kan nog gissa. Motvikten är ca 36 pund, men den stora, breda trä bit (den kort arm) var troligen omkring 20 lbs. Jag är fortfarande inte helt säker... Den totala kostnaden för mig var runt 130$. Jag tror inte det var mer än så.

Om du vill ha mer information om hur en flytande arm trebuchet fungerar, finns det massor av videos på internet.
Jag skulle besöka Ron Toms webbplats, han är uppfinnare av denna typ av trebuchet.

Jag vill be om ursäkt för att inte ha många bilder av byggprocessen, men jag gjorde sketchup-modeller, så förhoppningsvis så hjälper de. Det finns flera saker som kan förbättras, som listas på sista sidan. Det första bra kast var ca 206 fötter, även om banan var alldeles för brant, till den punkt där vi inte kunde se baseball. Så, jag gissar att en baseball skulle gå mer än 300 fot! Och det är med endast omkring 50 pounds av motvikt. En 1 lb projektil skulle nog gå ungefär samma avstånd. Tro mig, det är kraftfull. Vi behöver bara fixa den PIN-kod och hitta den bästa sling längden. Sling längden är förmodligen inte heller perfekt. Jag fortfarande tweaking. De flesta kastar gick antingen rakt ner eller bakåt. Den bakåt kastar orsakades av ett tekniskt fel i systemets guide för armen när det faller. PIN-koden var även tidigare en dubbelriktad spik och en nyckelring ring. Åsarna i denna ring skulle ibland fastna på två huvudet på spiken, som vi tror är anledningen till de nedåtgående kast. Så, du bör inkludera i detta projekt vantskruven pin systemet, som bygger bort av denna trebuchet: http://www.trebuchet.com/10101
.
Hela tog mig ca 2 månader att bygga, men jag var inte jobbar på det varje dag.
Den diagonala 2 X 6s som kopplar till den längre släpp shannel diagonaler inte ingick i detta instructable eftersom de var en massa problem att lägga till det och jag tror inte att de var verkligen behövs eller värt det.

Var alltid försiktig; aldrig eld det runt windows eller människor.
Också vara mycket försiktig med avtryckaren. När du drar ut, tenderar det att flyga mot personen drar avtryckaren mycket snabbt. Alltid hålla repet i slutet och hoppa ur vägen när du dra.
Låt oss börja...
Åh men vänta innan du gör... Kom ihåg att titta på varje enskild en bild anteckningar. Jag är säker kommer de hjälpa dig mycket...

Poäng: (Ja jag var bara tvungen att)
Mamma och pappa för att betala (nästan) allt
och för att sätta upp med ett stökigt rörigt garage
Min vän, Michael, för alltid att hjälpa mig med inläsning och bränning.
Min granne och... äldre vän, Joe, (han är en vuxen) för att ge mig tips på att bygga sak, särskilt utlösande design. Han har alltid trott att det skulle fungera, till skillnad från min pappa. Men min pappa betalad för det mesta så jag inte kan klaga.
Coby hjälpte flytta trebuchet tillbaka från skolan (hans morfar har en pickup) och även hjälpt mig ladda och skjuta på en av de testa dagarna.

Tack till alla som hjälpte.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Den flytande Arm Trebuchet

Den flytande arm trebuchet är en modern ta på en gammal krigsmaskinen. Denna variant har en droppe kanal, vilket gör motvikten falla rakt ner i stället för gunga med armen. Detta är ett mer effektivt sätt att överföra potentiella energi till kinetisk...

Flytande Arm Trebuchet

detta är en allmän beskrivning av hur du skapar en flytande arm (f2k) trebuchet.En f2k trebuchet har en arm som rider på hjul, som rulla fram på rälsen, medan vikten bar löper genom armen faller ner i en vertikal groove. (Titta på massor av YouTube-v...

Hur man gör en medeltida Trebuchet av kartong

av alla medeltida belägring motorer, Trebuchet var den mest exakta och komplexa. Trebuchets kunde kasta 350 pund objekt över slottets väggar. Även i detta Instructable vi inte kommer att göra en Trebuchet med att mycket bränning makt, designen kommer...

Papper Trebuchet

gå från min ursprungliga papper katapult, detta är en endast något mer komplex modell.Istället för att använda motvikter som senare versioner, bestämde jag mig att använda muskelkraft och göra en dragning trebuchet.Återigen, det är bara ett enda A4-a...

Trebuchet av den stora variationen (ett pågående arbete), 4.28.07 uppdatera

Detta är min andra trä, hängande motvikt katapult och den första väldokumenterade. Det kommer att vara skruvas ihop från många egendesignade och egentillverkade komponenter, båda ungefär sex fot i längd. Förhoppningsvis kommer denna strategi möjliggö...

Marshmallow Trebuchet

IntroduktionFör min fysik 123 klass var varje lag att komma med ett grupparbete på något sätt relaterade till fysik som vi skulle forskning en ämnet, bygga något för att utföra experiment med (tillval), promemoria och presentera vårt projekt till kla...

Noll makt, själv vattning, Self-Regulating Container trädgård

detta var inspirerad av en annan instructable som visar hur man bygger ditt eget earthbox. Min design lägger en gravitation utfodras, noll makt förbrukar bevattningssystem som kan vatten flera behållare automatiskt. Hela projektet är byggt med gemens...

Att göra ramen och arm för en Trebuchet (delvis projektet)

jag och min kompis ville göra en trebuchet, så här är vad vi fick.(För någon anledning eller den andra jag slutat ta bilder halvvägs igenom, men jag ska försöka och förklara vad jag gjorde.)Steg 1: planering Vi tittat runt på internet och hittade någ...

Enkla Trebuchet

Oavsett om du vill göra det för skojs skull eller för ett skolprojekt, hjälper denna enkla steg för steg instruktioner. Trebuchets eller katapulter är baserade på en arm som har vikter på ena sidan och en projektil som lanseras från en annan. Det krä...

Surrade Trebuchet (1/5 skala)

detta är en skalenlig modell av den Trebuchet jag hoppas att bygga med min sons scout trupp i år. Den är gjord med 6, 4ft dymlingar 5/8 tum i diameter. Med 1/8 tum jute garn för alla förankringarna, endast lanseringen planka är limmad, alla grälar är...

Alla Lego Trebuchet

hälsningar Lego entusiaster!Jag beslöt att göra en trebuchet för tegel byggare tävlingen och här är det. Här är alla Lego, inga band eller snöre eller något annat än Lego bitar. Om du gillar projektet skulle jag uppskatta din röst.Också, får ursäkta...

2 cykel Trebuchets - gafflar och RAM

god morgon från Kambodja.Detta Instructable är en guide till att bygga 2 enkel traktion trebuchets från en enda cykel.En trebuchet använder framgafflar och framhjul - den andra använder ram och nedre fästet.Med försiktig nedmontering, användning och...

Kartong Trebuchet

Välkommen till vår Instructable! Vi kommer att skapa en kartong Trebuchet!Besök våra skolor engineering hemsida www.sphsengineering.comDetta gjordes som en engineering klassprojekt, och vi hade en uppsättning regler att gå efter.1. trebuchet var tvun...

Desktop trebuchet från cykelram

hur jag skapade en stationär trebuchet (även känd som en counter vikt katapult) från bakre gaffeln på en cykel.Förteckning över delar:En oanvändbar cykelram (bakre gaffel måste vara bra).4kg bly (två 2kg dykning vikter).10mm bult eller gängstång och...

Giant Trebuchet

göra en jätte trebuchet i mindre än en dag med ett par träd, några rep och några andra lätt hittade delar.Bäst görs i en paddock med gott om plats för hurling och en traktor med en lastare kommer att göra det lätt att få kasta armen på stödramen.Steg...

Flickorna Bulid en Trebuchet

jag är en junior i gymnasiet och i min fysik klass fick vi veta att antingen bulid en trebuchet eller catapolt.Vi är en grupp flickor som kunde bulid en trebuchet som gick 29,3 meter.Steg 1: Bygga basenBuliding en trebuchet börja vi med buliding base...

Golf Ball Trebuchet

Detta är en trebuchet vi gjort för våra koncept fysik klass. Vår trebuchet kastade en golf boll en sträcka på över 29 varv! Vi var de enda alla flickor grupp i vår klass och vi har byggt den bästa trebuchet. Vi gjorde lite forskning och bestämde sig...

Hur man bygger en Awesome Trebuchet

Gillar du byggnaden? Gillar du stora projektil maskin? Om detta låter som du, har vi ett projekt för att tillfredsställa din cravings. Trebuchets kommer att göra någon dag i veckan så mycket bättre. I detta Instructable kommer vi lära dig hur man byg...

Hur man gör en Trebuchet

Hej killar :) Betygsätt detta Instructable och följa mig om du gillade den. Tack. :)Här är ett enkelt sätt att bygga en Trebuchet.En trebuchet är en belägring motor som användes under medeltiden för att kasta projektil upp till 140 pounds på fiendens...