Flygplan gyrot horisont - DIYvill du göra din egen gyrot horisont? Har du sett detta instrument på ett flygplan innan eller i flygsimulatorn?

Artificiell horisont eller gyrot horisont är ett mycket viktigt instrument för alla flygande flygplan. Har du någonsin tänkt på att göra egna?

Enheten används på alla flygande flygplan för att ange sin inställning (rulle & Pitch) till piloten.

Den här mätaren var en mekanisk mätare på gamla flygplan som används för en enhet som kallas gyroskop.

Moderna flygplan använder en elektronisk anordning kallas Sai av företag som Honeywell och Thales. Den nya enheten gör samma funktion inställning avkänning med rivjärn noggrannhet.

Här är guiden för att göra en. Jag satte detta steg DIY instructable så du kan prova att göra det någon dag. Om du gillar det, kanske du vill rösta på mig i instructables tävling. Tack.

Jag fick en bedömningen utrustning från Renesas (A berömda MCU tillverkare) och beslutade att ange Renesas projekttävling.

Utmaningen var att använda utvärdering kit med alla dess sensorer och gränssnitt i en användbar applikation som arbetar. Jag beslutade att använda satsen för att simulera gyrot horisont flyger instrumentet.

Jag fick projektet inspiration från Embraer 170 ADI (attityd Directional Indicator)

Se Steg
Relaterade Ämnen

Lätt DIY: starta med ett gummiband flygplan

Detta är en mycket enkel, lätt att göra papper flygplan gummiband launcher, bara som kräver mycketminimal delar. Detta var en idé att jag kom med tillbaka i grundskolan och jag är här för att dela det med er. Jag blev påmind om denna idé när jag såg...

DIY flygplan högtalare!

Hur till vända tråkiga gamla flygplan hörlurar till en kraftfull högtalare med bara tejp och en kartong!Steg 1: Få en låda!Få en låda!Steg 2: Koppla högtalarna från ett flygplan, eller några andra par avvaras hörlurar Steg 3: Skapa två Papperskoner S...

DIY fjärrkontroll flygplan (23 cc gasdrivna)

Hej killar,Bara vara mycket fancitated om flygplan och hur de flyger, sluta jag bara att bli smittade av skala tid fel :), i min tidiga barn huva. Jag har varit grunden bygger remote contrrol flygplan fofr nästan 3-4 år sice nu, men eversince jag har...

Hur man gör en magnetisk hening Guide (för slipning mejslar & Hand flygplan) | DIY Woodworking verktyg #5

"När [träets] korn tårar ut, jag vill slita mitt hår ut."- GmoonÄven om problemet inte pà ¥ Trichotillomani, händer det definitivt eftersom du inte vässa din Hand-plan korrekt.Ett enkelt sätt att hålla en Hand-plan, eller en mejsel på plats meda...

DIY Servo Splitter för RC flygplan i 10 minuter!

Hej jag har nyligen fått in RC elektronik så jag börjar lägga ut några i'bles i ämnet! Väl medan jag byggde mitt RC plan kom jag över en liten dilemma - hade jag inte en servo splitter. Jag tänkte jag skulle få vänta ytterligare en vecka för att komm...

DIY färdigheter: Den bästa överlevnad verktyget

Kunskap ökar dina chanser att överleva.Jag är ett stort fan av att ha BOB (bugg ut påsen) i bagageluckan på min bil för nödsituationer både stora och små, men jag tvekar att lita på det alltför mycket. Underjordiska kärn fall-out skyddsrum, hagelgevä...

Flygplan hyllor för barn

bestämde jag mig att bygga flygplan hyllor för min 3 åriga son. Projektet är mycket grundläggande och kan lätt göras i en halv dag. Det kan ta längre tid om färgen torkar längre.Hyllorna är mycket robusta och du kan stapla en hel del böcker/leksaker/...

Hur man gör AeroScout papper flygplan

Snabb och lång räckvidd och litet, AeroScout är en aerodynamisk "drone cruiser" tänkt att komplettera den liknande StratoScout.Den AeroScout utveckling blev provocerad av min önskan att skapa en efterträdare till den StratoScout som höll dess ut...

Bygga klassiska R/C flygplan med nya metoder

Detta Instructable visar hur att bygga lätta, elektriska versioner av några klassiska R/C flygplan snabbt och billigt med hjälp av några enkla metoder. Än en mycket enkel hoat binda Frigolitskärare, som jag kommer att visa, det finns inga specialverk...

Bygga en DIY Quadcopter: en nybörjare Guide

Detta är ett riktigt kort klipp på min quadcopter svävar upp och ner och rörelse i sidled. Jag försökte hålla höjden så minimal som möjligt eftersom jag är inne i mitt vardagsrum, men som ni kan se, även med som det flyger upp till huvudet (ca 6 fot)...

DIY FPV Racing Drone

Oavsett om det är en bil, båt eller flyg, lotsa ger alla remote kontrollerade fordon en stor källa till nöje och intresse. Med det sagt, FPV quad rotor flyger är en helt ny upplevelse, och bygga en själv är en helt ny rolig i sig. För dem som inte ve...

DIY-xESC Adapter för ytan radioapparater

först av allt, detta är inte en ESC. Dess en adapter som gör att använda icke-reversibla råden som de som används i modell flygplan med en yta radio eller pistolgrepp radioapparater. Den går mellan Rx och ESC. Detta DIY bygger på Arduino. Även om det...

DIY-komma igång med DRÖNARE (med REMOTE KALIBRERINGSMÖNSTRET)

Vad är de och vem som använder dem? Vissa kallar dem drönare, vissa gäller etiketten "quadcopters", även om de kan ha någon antal rotorer eller ens vara plan – även kallat dem "obemannade aerial system" (UAS). Jag föredrar att kalla de...

DIY trådlös kul programledare

presenterar ett föredrag från din laptop? Du kan köpa en trådlös mus att klicka igenom din powerpoint. Men du kan göra något mer kreativt och roligt.För ca 20 euro's Electronics, kan du göra en trådlös presentatör själv i vad du än väljer. Och - vara...

Flygplan Hand plan

Detta flygplan Hand plan är tillverkad av mahogny och lönn. Det är en stor trä shop display, plus att det faktiskt fungerar och gör spån också! Detta skulle vara en rolig starter plan för barn. Titta på min video för att se hur jag gjorde det, sedan...

AtoZ av RC hobby + DIY radio med ARDUINO

Wikipedia definierar RC-fordon somEn fjärrkontroll fordon är några fordon som kontrolleras distans ett sätt som inte begränsar sin rörelse med ett yttre ursprung till enheten. Detta är ofta en radio kontroll enhet, kabel mellan kontroll och fordon, e...

Nedskjutna flygplan larm

Jag utvecklade denna nedskjutna flygplan larm efter att ha en "fly away" med en av min drönare. Detta system fungerar på nästan alla RC modell.Systemet körs från en 9-volts batteri och utlöses av en förlust av signal (eller power) på en redo att...

Den billiga DIY elektriska Longboard

Hej yall! CoolRextreme här med ännu en DIY Longboard inlägg...Ja, jag ger dig en detaljerad redogörelse för min bygga. Från frustration till fascination. Varför?Orsaka vi alla vet bygger inte bara om går smidigt och kommer samman perfekt.Nej, jag kom...

DIY vindtunnel 2.0, projektet "Gem"

"Den sanna metoden av kunskap är experiment" - William BlakeI slutet av mitt första år utmanat min fysiklärare klassen att arbeta på ett sista projekt som skulle omfatta allt som vi lärt oss under året. Vi hade valet att lära sig något nytt, fin...