Hur man gör den ultimata trä Vise | DIY Woodworking verktyg #3Jag har behöva en annan vise ganska länge nu. Jag har ett skruvstäd, som är i mitt rum (mitt rum fungerar som en workshop). Ibland, när jag gör messier projekt, exempelvis sådana med mycket sågspån, föredrar jag gör dem i vår balkong. Eftersom jag har en vise, och det är ganska svårt att ta bort det från mitt bord varje gång, hamnar jag arbetar i mitt rum. Även om jag använder en-Mask, leder det i mig andas in små dammpartiklar som jag inte ska andas in.

Vad gör jag? Som 13-åriga barn försöker jag "bjuda in" lungcancer för när jag blir äldre? Jag är trött på detta, jag behöver en ny vise!

Men det finns bara ett problem: GRIFFINS är så DYRA!

För att förklara mer, är här en kort diskussion mellan min plånbok och jag, om Vise. Detta är ganska mycket vad gick igenom mitt huvud. Njut av ;)

Min plånbok: "Du redan sagt det - Griffins är så dyra! När var sista gången en 13-årig som om du hade några extra 100-dollarsedlar att spendera på en ny vise? "

Mig:"Jag vet det, men jag vill fortfarande ha en! Jag vill ha ett stort skruvstäd: en som har en enorm klämma kapacitet, och riktigt stort käkar. Det är nästan omöjligt att arbeta på träbearbetning projekt utan ett bra skruvstäd."

Min plånbok: "Jag redan berättat, Yonatan. Dessa Griffins är dyra. Du har inte råd ett skruvstäd sådär..."

Me: "Titta plånbok, jag sa ju--om jag behöver ett skruvstäd, jag ska köpa ett skruvstäd. Det är hur det fungerar i livet."

Min plånbok: "Nej." ()) " Jonathan, jag har en genial idé!"

Me: "Och det är... Vad?"

Min plånbok: "Du kan göra din egen vise! Du kan göra det med gratis Rota trä!"

Me: "Genial idé! Nyligen började jag en ny hobby--träbearbetning. Jag har redan byggt en min egen trä C-Clamp, så varför inte prova att göra en trä Vise? "

Lite över en vecka och en talrik mängd timmar senare...


Jag presentera för er, The Ultimate hemlagad trä Vise! -En 100% hemlagad trä vise: Byggd för att ha en 5"(14cm) fastspänning kapacitet och 6,5" (16,5 cm) breda käkar!

Jag byggde det med gratis Rota trä, och grundläggande nybörjare träbearbetningsverktyg som jag har, och du kan också, med grundläggande hand-verktyg! Nej tabell-såg, ingen geringssåg, svetsare, ingen CNC, ingen Drill-Press!

Också, gissa vad? Denna hela vise byggdes med material som jag hade liggandes, vilket innebär att jag byggde den gratis, naturligtvis!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör den ultimata SMOKEBOMB

Hej, detta är den första Instructable att noteras på den webbplats som talar om hur man gör rök granater; Jag kunde inte hitta något så jag bestämde mig att göra en. Dess första gången jag skulle lista så bli inte alltför hårt på mig om jag skruvar u...

Hur man gör den ultimata koppen te

Steg 1: Fyll vattenkokaren med vattenSteg 2: Sätt vattenkokaren på kokaSteg 3: Välj en ultimata kopp eller muggSteg 4: Vänta på vattenkokaren till koka Glöm inte att sätta din klocka på...Steg 5: Lägg en tepåse i koppenSteg 6: Lägga till ungefär två...

Hur man använder den talande ES6928P röst erkännande System_Stand-ensam/nej PC REQ skulle

Hej alla! Välkommen till min Instructable!Tack för att ha en gåskarl. Ungefär åtta månader sedan, bestämde jag mig att en av mina nya satsningar skulle vara att skapa en röst erkännandesystem som kunde vara utbildad manuellt, och utan att ha till grä...

Hur man gör den enklaste rubberband gun

du kan göra den enklaste rubberband gun tyg stift, penna, gummiband och papper (tillval) med hjälp av detta instructable.Du kan göra detta när som helst när du är uttråkad!Också, om du inte har några tyg stift, inte panik.gå till denna länk:och det k...

HUR MAN GÖR DEN SPETSADE SKÖLDEN!

Hej killar idag kommer jag att Visa u hur man gör den spetsade skölden!Kolla in min kanal:https://www.youtube.com/channel/UCcy89C37haOar5fi-...Tack för att titta på!Kommentera vad du vill att jag ska bygga nästa!...

Hur man gör den klassiska Fiskpinnar Sarnie (Sandwich).

Fiskpinnar (fisk stick dig över dammen) har varit med oss i över femtio år, och en av de bästa användningarna av Fiskpinnar är för snabb, fyllning och näringsrika mellanmål kallas Fiskpinnar sarnie. Detta Instructable visar dig hur man förbereder den...

Hur man gör den perfekt frisyren för interpoleringen flickor

Letar du efter söt frisyrer för din tween ålder Tjej? Hon är för stor för pig tails, men inte tillräckligt stor för teen stilar. Detta är den perfekta stilen för henne!Denna video ger dig steg för steg instruktioner för hur man gör denna frisyr!Om du...

Hur man gör den perfekta reseväskan

Hej killarvill du veta hur man gör den perfekta väskan? se denna länk:...

Sticka som en Viking med nalbinding - hur man gör den Oslo stygn

Nalbinding (även stavat naalbinding, nalebinding, nalbindning och andra varianter) är en forntida tyg teknik som föregår stickning och virkning med några 2000 år. Denna video visar dig hur man gör den Oslo stygn, som är den enklaste nalbinding stygn,...

Hur man gör den perfekta hård kokt ägg

min mamma gör detta hela tiden eftersom jag är vegetarian, så hårdkokta ägg är en bra källa till protein. Jag behöver det eftersom jag tävlingssimning. Detta instructable kommer att berätta hur man gör den perfekt gjort hårdkokta ägg. Jag hatar hårdk...

Hur man gör den snabbaste papper flygplanet

Detta är hur man gör den snabbaste pappersflygplan jag någonsin sett. Jag kallar det örnen.Steg 1: Vik på mitten Detta är ett enkelt steg. Bara vika ett 8,5 x 11"-ark i halv ner mitten gillar bilden, och sedan öppnar den igen så att den lägger platt....

Hur man gör den bästa blåbärspaj någonsin!

Hur man gör den bästa blåbärspaj någonsin! PI paj PiDetta är min första gången så skratta inteSteg 1: Ingredienser och utrustning(per 9 tums djup tallrik paj)3 till 4 koppar av blåbär - färsk eller fryst (utan sirap) (3 koppar om du gillar en tunn pa...

Hur man gör en hemmagjord Bow Rack DIY

Så mycket som vi skulle älska att hålla våra båge i vår lastbil 24/7 så vi kunde skjuta det varje dag, sanningen är, är vi behöver en trevlig och säker lagringsutrymme för det när vi gå några dagar utan att skjuta den. Och låt oss vara ärliga, det är...

Hur man kan snabba ren Longboard lager - med DIY rengöringsprodukter

Då och då, behöver din lager rengöras, så din longboard kommer hålla rida smidigt,du vill göra det effektivt och snabbt. DIY lager rengöring kit är vägen att gå.Det är mycket lätt och snabbt.Steg 1: Vad du behöver rengöra ditt lagerDina smutsiga lage...

Hur man gör en pappers-och dalbana | DIY tidningen Craft handledning

Hur man gör en tidning-och dalbana | DIY tidningen Craft TutorialI denna tutorial får du lära dig att göra vackra glasunderlägg med tidningar i bara några steg. Låt oss komma igång.Jo jag hoppas att du haft detta hantverk och så glöm inte att dela, k...

Hur man gör den bästa SOLUGN

I detta Instructable kommer jag visa dig hur man gör bäst sol ugn. Jag har tittat på många mönster på internet, och jag har för vad jag anser vara bäst sol ugn. Dock detta inte kan matcha alla kommersiella solugnar som GoSuneller tillagar det i något...

Hur man gör den perfekta Chocolate Chip Cookies

har du någonsin undrat varför folk älskar choklad chip cookies? Bra för en de är läckra, smälta i du är mun, och de kan sätta dig på bättre humör om du har en dålig dag. Syftet med denna insructable är att Visa folk hur man gör perfekta provsmakning...

Hur man gör den enklaste bakbord Arduino Uno... NÅGONSIN! -Breduino! (& Hur ladda upp skisser rakt till det!) With Additional Hardware Options - UPDATED - JULY 2013

Steg 1: Avsnitt 1 - byggnad reglerade 5 volts strömkälla! Okay now before i start, something about my notes for my step-by-step PICTURE instructables that i Love to create:"Jag brukade märka alla mina bilder i min instructables men det verkar instruc...

Hur man spelar Auralux, den bästa mobila strategispelet.

Auralux är, enligt min mening den bästa mobila strategispel det är, och jag vill dela det med alla andra.Auralux är en mycket enkel strategispel, eftersom det finns bara en typ av soldaten, men det är också mycket komplicerad på grund av de olika str...