Interna kabel på någon cykel ramJag köpte denna cykel för 40 spänn, vilket är nästan ingenting, så jag bestämde mig att anpassa det:

1. reproduktion av talade lock, som jag beskrev här: reproducera talade lock-tangenten

2. utbyte av Framnav eftersom flänsen var bruten. Den nya flänsen har en mindre diameter, så jag fick snöra det 2 över.

och 3. Några av de kabel fästen var brutet av så jag beslutat att lägga kablar i ramen.
Som jag kommer att visa dig i nästa steg.

Ram material och hållbarhet:
Min ram är en gammal stålram.
En vän berättade för mig att han gör samma med en riktigt billigt aluminiumram och med större hål för kabel hållplatser, och hans ram är fortfarande under goda förhållanden.

Hålen kan vara svag spotsbut där haven´t varit problem detta långt, även på cyklar med mycket mer hål borrade i.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Så byggde jag en carbon cykel ram hemma (och bambu ram för)

jag har byggt denna sammansatta MTB kolfiberram för fyra år sedan med hjälp av enkla byggnadsmetod som beskrivs i detta Instructable. Naturligtvis, denna metod är inte lämplig för massproduktion, men om du planerar att bygga bara en eller två ramar s...

En enkel cykel ram jigg

Detta är en instructable för att bygga din egen cykel ram jigg. Den var avsedd för limning, laminering monocoque ramar, lödning och svetsning. Jiggen står värme från svetsning och hårdlödning och det kan också ta en massa missbruk och fortfarande rak...

Flerfärgad cykel ram ljus

Ju mer synliga din cykel är, desto säkrare är det särskilt nattetid. Det är därför jag skapade denna ram ljus. Det flimrar också snabbt för att fånga människors uppmärksamhet.Steg 1: material2 - 1nF kondensatorer2 - 47uF kondensatorer1 - 20V 2A Schot...

Bandage en trasiga cykel ram

Ungefär ett år sedan köpte jag på cykelns ram i mina drömmar, bara att inse senare att det hade en liten spricka där placera röret möter vevlagret. Killen som sålde den till mig omfattas sprickan med nagellack och sa det var bara ett litet chip i fär...

Cykel ram bygga Jig

lite över ett år sedan tog jag en cykelram bygga klassen genom United cykel Institute. Jag deltog i chromoly hårdlödning klass på deras Portland campus. Sedan dess har jag velat bygga mer cykel ramar. Jag är intresserad av att tjäna pengar gör det, o...

Cykel ram Polar Tracker

vad bättre för att göra av en gammal pojke BMX cykel ram än en ekvatoriella stil spårning montera som kan användas för solenergi att få nästan 50% mer kraft ur ett par PV paneler! De flesta sol trackers är antingen stora dyra saker, eller så liten oc...

Cykel ram triangel stol

så ett tag sedan jag kom över denna prydliga gamla Nishiki Mixte som såg ut som det hade varit olyckligt offer för en klientdel kollision. Det övre röret var alla böjda och ganska i dåligt skick. Ursprungligen tänkte jag vad en awesome poäng, Dia kon...

Pipe-centrering Jig - används för anpassade cykel ram byggnad jig

jag vet några av er kanske vilja ha ett billigt alternativ till en pipe centrering jigg. Dessa kottar kan kosta i de $100 och oftast är byggt / slipat. Denna version är mycket billig och kommer inte att kosta mer än $5,00. Jag avtog verkligen ett gän...

Täcka en cykel ram med serier (eller andra papper)

Ibland kommer saker bara ihop som bitar i ett pussel som du inte visste du gjorde:Det var denna cykel hade jag hängande i nästan ett år på väggen i min källare. Jag drog ut den ur en hög med skräp på vägarna en gång och tog hem på min axel medan ridn...

Anpassade 3D tryckt kolfiber cykel ram

om du är verkligen i cykling och finns på denna webbplats, chanserna är att under åren har du åtminstone lekte med idén att göra en egen ram. Det finns något verkligt speciell och djupt givande om ridning något som du har byggt själv och att kunna vä...

Snygg cykel ram powerbank

Motivation:Jag cyklar mycket och jag placerade en hel del elektroniska tillbehör på min cykel styret. Mitt problem är att jag använder en cykel påse för att hålla min powerbank att driva mina enheter och är ganska besvärlig att ta bort och montera ti...

Måla en cykel ram

cyklar repas och börja leta ganska trasig. Lyckligtvis är det inte för tufft att ge dem en ny lack. Bara några verktyg, några spray färg och lite tid. Det är värt det, också, eftersom resultaten gör cykeln ser mycket bättre.Steg 1: Börja strippa cyke...

Trimma en bakre växelförare på någon cykel.

En av de viktigaste mekaniska komponenterna för en cykel är den bakre växelföraren. Den tillåt byte av redskap och en smidigare effektivare rida. Att hålla denna komponent i gott skick är viktigt för varje cyklist från pendlare till konkurrenskraftig...

Cykel ram lampa

So... Jag fick mina händer på en bruten cykelram KTM kolfiber och beslutade att inte kasta bort och gör en läcker lampa.Ramen fick krossas av en lastbil i ett lager, det var ganska skadad i baksätet, men fronten var ny.Låter starta projektet, gå till...

Super Bright - enkel låg kostnad DIY cykel ram belysning

Cykla på natten, särskilt i de flesta amerikanska städer, kan vara en skrämmande upplevelse. Även på en "säker" street eller trail innebär passage korsningar med bilar som helt enkelt inte har en aning om körning med fotgängare och cyklar. Och m...

Cykel ram kedja-Slap skydd

Kedjan är slap ett vanligt problem på mountainbikes. När man rider över ojämnt underlag, kan kedjan studsa och kolliderar med på cykelns ram. Med tiden kommer detta chip färg vilket innebär att metallen blir utsatt och kan få anfrätt.Lösningar finns...

Pimpa din cykel ram under £30

jag beslutat att ge min cykel en makeover för ett antal skäl.1. Glasgow är en älsklig, men stjäl-y staden. Min sista Kona cykel varade totalt 12 timmar innan det var klippta ur en cykel skjul av tjuvar.2. nuvarande lack såg lite trött och flisas.Samm...

Cykel ram butiken pall

jag bröt växelföraren hängare från en Trek 2200 efter många år av hård användning. Det råkade vara ett terminal villkor för denna cykel. Kunde inte förmå mig att kasta det efter så många underbara miles - så det satt runt mitt garage. Används upp rör...

Cykel ram Design

bestämde jag mig att designa min egen mini cykel. Jag gjorde detta att utmana min 3D-modellering färdigheter och också göra något som är riktigt cool. Jag kommer att dela några av min designdetaljer som skulle kunna användas för att utforma en större...