Laptop Cooler Paddetta är en mycket enkel att göra laptop kylning pad tillverkad i ett enda stycke av akryl. Detta görs också att ställa in din bärbara dator i en bekväm ställning för att skriva.
Material:
-3 ft x 2 ft x1/4 "bit av akryl eller en tillräckligt stor enda pjäs.

Valfria delar för en aktiv kylning pad:
-Fan
-USB-ackord som du är villig att offra
-Misc ledningar
-Små skruvar att fästa fläkt pad

Verktyg:
-kraftig cirkelsåg att skära i akryl
-Måttband
-Märkning penna
-2,5-tums diameter röret att böja akryl runt.
-Ficklampa eller värme pistol till sängs i akryl.

Verktyg för aktiv kylning pad:
-1" hål såg
-2" hål såg
-1/8 "borrspets
-försänkare
Hålet såg storlekar beroende av vent storlekar och platser för din laptop.

Värmeskyddet visas här är speciellt framtagen att passa min laptop som är en HP 2000. Alla hål platser linje med ventilerna under min laptop. Totalmått är också avsedda att passa min laptop, acceptera för 3" diameter böjen som anger vinkeln. Du kan göra samma diameter böjen i din, det är en bekväm vinkel.

Tjockleken på akryl kan också anpassas lätt hade jag 1/4" men du kan använda 1/8" eller någon annan tjocklek. Men det är trevligt att använda 1/4" eftersom det gör för en robust pad.

För längd och bredd gjorde jag upp för att passa undersidan av den bärbara datorn, mätas datorn 14 3/4" 9 3/4" så bredden på bladet akryl är 15 inches bred, jag lade till 1/4" så det finns lite extra plats, av 27 inches lång. Det är 27 inches lång eftersom 3 tums böja är ungefär 5 1/2", botten är lika stor som toppen. Det lägga inte upp till 27 eftersom jag skär det lite lång ifall något gick fel när jag böjde det. Som för överlappningen på den fronten... Tja det är eftersom jag inte kunde böja den precis rätt,, men det visade sig vara ett bra misstag.

Innan du böjer den akryl se till att ta bort den skyddande lakan eller det kommer att hålla fast vid det. så illa dess inte ens roligt och ruiner plast.

När du gör kröken är det bäst att använda en värmepistol för att undvika bubblor i plasten, jag använde en fackla och slutade med några små bubblor. Jag valde att använda en 2 1/2" pipa för att bilda akryl runt eftersom det är insidan diameter av böjen. Kröken tog lång tid att värma upp tillräckligt på grund av hur tjockt min akryl var, men när du har det varmt nog se till att ha tape praktiskt eftersom kanterna som kommer tillsammans brukar vill bo tillsammans när det svalnar och innan det svalnar helt, rada upp kanterna så gott du kan tills det uppsättningar. Det är en bra idé att prova lite övning böjer sig på en extra bit.

Hålen (om du väljer att klippa dem) bör vara fodrad för att passa din bärbara dator. Du behöver inte klippa några hål i den alls och bara använda det som en sand för tabellen eller knät. När jag klippte hål jag testade det och fläkthastighet visade en temp droppe 5 grader Celsius med ut fläkten alls.

Jag använde en 80mm fläkt och borrade några 1/8" hål att rada upp med fläkten och sedan några små maskin skruvar med muttrar att fästa det. Plus att jag var tvungen att försänkt hål för skruv huvuden in för skruv cheferna höll den bärbara datorn från att sätta hela vägen på pad. Jag använde då ett gammalt USB-ackord tråd fläkten att ansluta direkt till lap top USB-porten. Jag bestämde mig att lägga till en potentiometer för att styra fläktens hastighet men det är meningslöst eftersom USB-ström är bara 5 volt och jag har en 12 v fläkt :( Det är också en bra idé att sätta en fläkt vakt på baksidan av fläkten ifall fingrarna kommer för nära, jag inte sätta en fläkt vakt på topp eftersom jag tänkte att när din bärbara dator är på pad hur skulle du få fingrarna där.

Relaterade Ämnen

Laptop cooler pad från gammal datordelar

behöver du:-Någon form av pad/base (jag använde en gammal hårddisk hylla - detta är särskilt användbart eftersom det har kylning ventiler men detta kan vara litet för många bärbara datorer - en strippad ner desktop access hatch kunde fungera bra, för...

El-cheapo (mycket) grundläggande active laptop cooler pad

jag fick nyligen en begagnad dell inspiron 5100 laptop. nu för er som inte vet - detta är den bärbara datorn som värmer upp som det inte finns någon morgondag på grund av vissa design fel (jag tror jag läste någonstans finns det en grupptalan mot del...

3D tryckt bärbar Laptop Cooler Pad

Besök www.project3dprint.com för att hämta STL-filer och beställa electronics kit för detta projekt! Sedan titta på instruktionsvideon om hur man montera ihop allt!Denna smarta lilla laptop kylare är ultra portabel och lätt att använda. Perfekt för r...

Bambu Laptop Cooler

Min första laptop cooler gjordes av ett företag som namnet brändjärn, min kostnad kom till ca $47. Efter det bröt tittat jag runt en bättre mer varaktig lösning. Metall och trä verkade som en bra idé...Bambu kylare redan finns på marknaden har en kon...

Uppgradera din laptop kylning pad

Här är ett relativt enkelt sätt att ändra och förbättra din befintliga laptop kylning pad, eller göra en från början med hjälp av den angivna informationen.Jag byggde det främst för att förhindra laptops grafikkort överhettas, och jag måste säga att...

Notebook Cooling Pad med justerbar temperatur Setpoint

Detta projekt handlar om hacking en notebook värmeskyddet och lägga till en enkel temperaturgivare som styr fläkten. En OLED-display är används för att Visa temperaturen i den bärbara datorn (utanför), tillsammans med en tryckknapp till tillåta juste...

Smör badkar Laptop Cooler

som många av er bärbar dator användare vet våra bärbara datorer kan få vara ganska varmt, även efter bara en kort tids användning. Och som alla vet värme och elektronik blanda inte. Jag har tittat till att köpa en laptop kylning pad för min laptop, m...

Lätt Laptop Cooling Stand

i detta instructable jag kommer att visa hur man gör en enkel, trä laptop cooling stand. Denna laptop stand hjälper till att hålla din laptop cool genom att upphöja det och öppen under design. Detta innebär att din laptop överhettning när du kör ett...

Laptop kylning Pad

Detta är bara ett skyltfönster Instructable visar laptop kylning pad som jag gjorde. Jag använde en bandsåg för att skära hål i områdena vent. Det är helt passiv, men det fungerar bra och var gjord främst av skrot trä....

Laptop Cooling Stand (med en 2 x 6)

Min HP Zbook är en anständig laptop, men att placera den på sängen eller i mitt knä medan använder den tenderar att få det varmt. Så jag började använda en bit plywood som ett stativ men det såg inte bra och det var för tunga att bära runt från en gå...

Laptop Cooling Stand från skrot

I detta Instructable lär jag dig hur man bygger en enkel kylning stå från skrot.Min laptop har en tendens att vilja överhettning när jag jobbar på saker, vilket gör att sakta ner. Jag lekte med tanken på att köpa en kommersiell kyla står, men min mak...

Helping Hands från Notebook Cooler Pad

detta är min första instructable. Och detta instructable kommer att visa dig hur man bygger min version av hjälpande händer verktyg för lödning.Det finns en hel del Helping Hands instructables där ute. Men för min version bara använda notebook cooler...

DIY Återvunnet laptop cooler

Jag hade ett litet problem med min laptop det var att få till varma och stängande ned.Så jag insåg att jag skulle behöva få en laptop kylning pad, jag hade en titt runt och de var inte billigt.Då kom jag ihåg att jag hade en hög med små 24 Vdc fans o...

Göra Laptop kylning Pad

Göra Laptop kylning PadSteg 1: Tillverkning av glasunderlägg kräver följande material:-plast stå för väggkalender-Kylare diameter 120 mm-makt leverans 5V / 1A (i mitt fall det gamla batteriet från mobiltelefonen)-4 skruvarSteg 2:-Gör ett hål storlek...

Att göra din Targus Laptop kylning Pad användarvänlig

värmeskyddet fungerar bra för att svalka din bärbara dator, men klumpig nätsladden som sticker ut på framsidan lätt kan bryta, eller vara i vägen. I detta instructable, ska jag visa dig hur plocka isär, ändra och sätta ihop din kylning pad för att ma...

Extremt enkel hangar laptop cooling stand

i detta instructable jag kommer att visa dig hur man gör en hängare till en laptop cooling stand.Steg 1: Vad du behöver Behöver du:En tråd hängareoch vissa starka wire clippers (mitt andra par bucklig på bladet)Steg 2: Den verkliga saker Nu med du tr...

Billigt och lätt laptop cooler

Hej dag lär du hur du gör din egen billiga och effektiva laptop cooler!du behöver.-tång.-sax-kompass-1-3 fans-kartong-skona USB-kabel-några platt topp bultar och muttrar ca 0,5 mm diameter-tejpoch det borde vara det! kan gå vidare till nästa steg.Ste...

Hög effekt Laptop kylning pad med dammfilter

Tja, alla vi som har en bärbar dator och använda den för tung användning och spel, vi vet hur varm en riktig laptop faktiskt kan få. Om du har provat marknaden tillgänglig kyla kuddar då vet du också hur mycket värdelös de faktiskt är. Om du verklige...

Laptop kylning Pad med 4-portars USB-hubb

jag har använt min laptop med en kylning pad och en 4-portars USB-hub men problemet är jag inte gillar det. att vara liggande blockerar CD-enhet eller andra portar eller ventiler för övrigt tyckte jag inte bära värmeskyddet och navet separat alla var...