Linkit en energi skördGenom att använda energi skörd teknik jag utarbetat en metod för att driva Sakernas Internet styrelsen: Mediatek länka den en. Genom att skapa en enkel krets med energi skörd ICs som den LTC3108 jag kunde skörda tillräckligt med energi från sol källor i låg-ljus villkor att driva länken det någon. Denna styrelse kan också användas till power Arduino styrelser och PICAXE mikro-styrenheter.
I detta instructable skall jag förklara hur jag gjorde det.

Komponenter:

• SSOP dopp layout breakout styrelsen som dessa genom sidan med 0,65 mm avstånd skall vara begagnade http://ebay.eu/1NLeJsQ
• LTC3108 energi skörd IC från linjär elektronik i SSOP 16 leda paketet (jag fick dessa som ett gratisprov av linjära electronics hemsida men du kan också köpa dem på ebay)
• Coilcraft 1: 100 transformator (jag fick också dessa som ett gratisprov)
• 330pF kondensator (SMD 0805 eller genomgående hål)
• 1nF kondensator (SMD 0805 eller genomgående hål)
• 1uF kondensator (SMD 0805 eller genomgående hål)
• 220uF kondensator (SMD eller genomgående hål)
• 470uF kondensator (SMD eller genomgående hål)
• Vissa headers 2,54 mm avstånd
• En supercapacitor (e.g. 1F, 0.33F)
En N-kanal MOSFET
En 1M resistor
• En typ av prototyper ombord e.g. veroboard
• Några tråd för anslutningar på prototyping styrelsen
• En solcell (bör producera 0.55v i starkt solljus.

LTC3108 tillsammans med lämpliga kretsar kan step-up spänningar så lite som 20mv till 3.3V. Jag gjorde den föreslagna kretsen som visas på sidan 1 i databladet som jag har tagit för din egen bekvämlighet.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Posten kontrollerade parkering System med Servo Motor och PIR med LinkIt en styrelse

I detta Instructable, vi kommer att genomföra transaktionen kontrollerad parkering med Servo Motor och PIR med LinkIt en styrelse.En servomotor är en roterande ställdon eller linjärt ställdon som möjliggör exakt kontroll av kantiga eller linjär posit...

Solar Power LinkIt (med Tracking)

Mediatek LinkIt en har en hel massa häftiga funktioner, tillsammans med inbyggd GPS och GPRS, medföljande batteri och laddare gjorde verkligen min dag, strömförsörjning till ett projekt om ofta ett elände, så det är bra att bokstavligen ha "batterier...

LPG detektor med LinkIt en

Den nya IoT styrelsen LinkIt en co-designade av Mediatek och utsäde Studios är en öppen källkod, högpresterande styrelsen för prototyptillverkning Wearables och IoT enheter. Det är en liten styrelse baserat på SoC som kommer med inbyggda Wi-Fi, GSM o...

Hugo, eller "U go! för LinkIt en

Vad du behöver att montera detta kit är En LinkIt styrelsen och din favorit sällskapsdjur. Hugo -projektet är en förbättring kit för Mediatek styrelsen att göra en bra wearable IoT enhet att träffa din älskade bästa vän hunden om du förlora honom.Det...

Av misstag Vegan: Ren energi biter

Jag brukade vara en rå foodist, på GI-frågor. Jag var slags oavsiktligt vegan på grund av detta, men bortsett från det var aldrig riktigt in i vegansk matlagning.Oavsett om du är, kommer att detta recept förändra hur du tycker om vegan mat--på allvar...

Förnybar energi till power fordonets motor

vänner,Jag har en idé spirande i mitt huvud att köra motorer på vatten som bränsle.Idag kommer jag dela mina tankar med dig och ge dig en bra ledtråd om vad kan vara lösningen på GAS alternativ.Vänner, inte har innan du börjar med den instructable ja...

En enkel hydroponiska System med MediaTek LinkIt™ en

Idag vill vi beskriva ett projekt baserat på den nya styrelsen Mediatek Linkit en. Vi vill med denna styrelse inser en enkel hydroponiska system som kan:1) att göra hydroponics näringslösning:Detta kommer att göras med hjälp av magnetventiler aktiver...

Mysiga låg energi dusch

duscha är en av de mest energi intensiv verksamhet i en typisk amerikansk dag, med energi för att värma vattnet med en hastighet som är jämförbar med bilkörning mellanstorlek. Snarare än att försöka förkorta din dusch tid eller nöja sig med kallare v...

Lätt besparingar - köra torktumlaren på fri energi

ändra din elektriska torktumlare för att använda gratis varm luft och spara energi.Torktumlare har bara en slang montering. -Att blåsa varmluft ut.Men detta Instructable visar hur man skapar en torktumlare huva med en passande för en varm luftintag s...

FRI energi

DETTA KOMMER ATT VISA DIG HUR GÖR GRATIS ENERGI FUNGERAR OCH HUR ÄR DET MÖJLIGTDETTA ÄR HELT SANT OCH FUNGERAR MYCKET VÄL FINNS ÄVEN MÅNGA ANDRA VIDEOR TILL MIG PÅ YOUTUBE MIN KANAL FÅR FLER SÅDANA VIDEOS PÅ MIN KANAL PARV GUPTA PÅ YOUTUBE...

Jr. hem energi fusionsreaktor

besök min youtube sida för mer cool projekt: http://www.youtube.com/channel/UCksEFn8xaLP0z4rsiHa9zcA?feature=mhee"Fusion Jr." Hem energi reaktorn är i huvudsak en mini generator som härleder sin makt av brännbart avfall (som papper, trä, gården...

En Wi-Fi baserat Controller för modelltåg, Halloween rekvisita, energi övervakning och mer!

Människor har blivit van vid att använda sina bärbara enheter för att utföra alla typer av saker från att titta på videor, spela spel, att hantera deras inköpslista. Men trots populariteten för dessa enheter, beslutsfattare, hackare och hobby har int...

Arduino Serial Port Shield för Linkit en

Jag använder en hel del Lantronix WiBoxes. De låter dig koppla äldre seriella enheter till Wifi-nätverk. Jag använder dem för Digital Signage och säkerhet övervakning apps. Jag använder oftast bara en port på dem.Jag gjorde en legacy seriell port ada...

Kartong Halo energi svärd

jag har använt kartong en stund för mina projekt. Ja är detta en tutorial om hur man gör en realistisk Halo energi svärd.Steg 1: bitar/handtag jag gjorde först en rektangel att hitta allmänna storlek av handtaget. Sen hittade jag i mitten av den för...

Link's Hat och Deku Shield

jag har gjort en dubblett av Link hatt och sköld från legenden om zelda. Skölden har remmar, mönster, och det är lätt att hålla. Hatten var den lättaste av alla. Det tog 10 minuter....

Tillämpa Sheryl Crow energi kris lösning

jag blev uppmuntrad när Sheryl Crow kom upp med en miljövänlig, energi kris lösning. Hennes lösning är så bra faktiskt fick det mig att undra... kunde det också skydda miljön och spara energi om mat innan den gick ned luckan?Säker nog, som det visar...

Äta lokalt, spara energi - en handledning

Min miljöbloggCa 5 år sedan gjorde jag ett åtagande för mig själv att jag skulle göra något åt de miljöfrågor som jag bryr mig om. Med arbete och två yngre barn, jag hade inte mycket bandbredd, men jag hade bestämning. Jag bestämde mig att forska och...

Go Green av Growing Green: hur man utvinner energi ur gräset

AbstractGräsklippning är hårt arbete, särskilt på en varm dag. Inte bara har du att klippa gräset, men du har också att avyttra gräsklippet. Vissa människor lägga gräsklippet till en kompost högen i deras trädgård, som är en bra idé. Men visste du at...

10 skäl att dricka citronvatten + DIY citron infunderas vatten! │ Hud, hår, energi & mer

Jag har varit dricksvatten med citroner varje dag ett tag nu, och jag älskar det! Jag har sett så många förändringar i mig själv, från min energi nivå att min hud!Vatten är bra för dig:1. hjälper till med matsmältningen 2. Renar munnen för dålig ande...