Litium järn fosfat (LifePO4) solar lagring batteribankLifePO4 batterier är ganska ny för solar användning. Mitt hem ursprungligen användes en 24 volts bank av bly syra (se bild till höger). Dessa kunde inte bara efter ett år av användning. Detta var ett kostsamt misstag. Min ersättning bank är LifePO4 25,6 volt batterier som i den vänstra bilden. Dessa köpte jag från Amazon för 241usd varje.

Varje batteri har inbyggd BMS för under/över spänning skydd, cell balansering och temperatur säker vakt.
LifePO4 (och några litium sekundär cell) kräver 2 steg (konstant ström följt av konstant spänning) laddning. I min arrangemang fick en float spänning eftersom en belastning dras alltid av en växelriktare.

LifePO4 inte explodera eller börja brinna som litium kobolt (finns i mobiltelefoner och bärbara datorer etc). Det har inte giftiga kemikalier och erbjuder fyra gånger drivatätheten på en tredjedel av volymen jämfört med bly syra. Av dessa skäl det kändes tryggt att ha sådana batterier i mitt hem.

LifePO4 kemi föredrar också partiell laddning och partiell urladdning. Har du ingen risk för Underladdning dessa batterier jämfört med bly syra som kommer sulfat om underladdat.

Om du menar allvar med sol driver ditt hem, definitivt gå med lifePO4. Också göra din belysning ledde och använda inverter typ luftkonditioneringsanläggningar. Vara energi effektiv och din kostnad blir mycket lägre.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Makerspace Power Tool uppgradering: NiMh till litium järn fosfat

Har du / din makerspace ärver 12v sladdlösa borrmaskiner med en död / olycklig NiMh batterier? Behöver mer juice och ett otroligt stort antal laddningscykler? Vill du säkert uppgradera till mark av LITIUM järn FOSFAT HÄRLIGHET? Detta är den instructa...

Solar driver mitt hem!

Mitt hem har varit sol drivs sedan juni 2013 och elsystemet har visat dess tillförlitlighet. Jag är en stolt ägare av ett OFF GRID solar power system. Jag valt att publicera detta instructable att låta Karl DIYers vet grunderna för att konstruera och...

LiFePO4 (3.2V) projekt, inom ett 3 x AA batteri innehavaren!

Tänkande "inside the box"? Kolla detta nya elektroniska projekt fallet, som bildas från en delvis urtagen 3 x AA cell växlade batterihållaren! Kretsar är monterad på en skivad Lödfritt set av brödunderläggen, medan en "Kiwi Board" layo...

Lätta elbil: En passagerare @ 15mph, 210# Curb vikt

Jag designade och byggde denna roliga och framgångsrika ljus elbil för flera år sedan. Jag just nu lägga ut den på "Instructables" och kommer att lägga till fler steg, beskriver konstruktionen, i de närmaste veckorna.Använd länken till mitt webb...

Hur man förlänga livet på en 18650 batteri

Det finns många viktiga specifikationer för en 18650 batteri, inklusive:Kapacitet (mAh)Urladdning ström (A)Laddström (A)Maximal livslängdI detta Instructable vill jag prata om maximal livslängdoch hur du kan använda denna åtgärd för att förlänga livs...

Bärbar Solar Generator

UPPDATERA till "steg 3: Solar panel & anslutningar"Jag byggde detta system eftersom det är kul, jag är en nörd och det är kul. Nämnde jag att det är kul? Jag har varit i dator elektronik i 20 år nu och arbeta med 12v kommer ganska naturligt...

Besiktning av litium hoppa förrätt.

Förra veckan maxmade litium hoppa starter för min fru hade slutat fungera. Ingen mer laddning av mobiltelefoner och utspänningen på jump start kabel var omkring 8.3v jämfört med 11.4v ursprungligen. Jag misstänkte en felaktig cell och som en del av e...

Nya och förbättrade borstlös Electric Scooter Power System Guide

2008, jag satt ihop en guide på Instructables om uppgradering av kraftsystemet av dina små personliga elektriska fordon. Det var en primer på grunderna i en elbil kraftsystem och erbjuds resurser och tips för kompakt elektrisk skoter konvertering. Fr...

Elektrisk cykel laddare från menar väl strömförsörjning

Fick en elektrisk cykel? Utan tvekan kom det med en laddare. Så småningom, ska du behov en annan laddare, eftersom de ibland bränna. Vad är det dyra rutan?Kärnan i en laddare för litiumbatterier kallas en CC (konstant aktuella) /CV (konstant spänning...

Avancerad borstlös Power Systems för små elektriska skotrar

avhandling: det är möjligt att konstruera en mycket kraftfull, effektiv och lightweight personlig rörlighet enhet med hobby-grade utrustning för under $400. Detta belopp kan vara drastiskt mindre beroende på de särskilda behoven i byggare. Detta är m...

3.2V lithium AA istället för 2 alkaliska AA-batterier

Litium järn fosfat celler har en spänning arbetar för 3.2. Det innebär att om du har en apparat som en kamera att använder 2 AA eller en LED-ficklampa att använder 3 AAA är en enda LiFePO4 cell kommer förmodligen kör apparaten.Jag shimmed en LiFePO4...

3D tryckt, ultralätt, 3-axlig modulära Time-Lapse Motion Control System

Detta är historien om min första 3D utskrift projekt och hur det hjälpte att drastiskt minska den totala vikten på min 3-axlig rörelse time-lapse dolly kontrollsystem för lättare transport på flera dagars backcountry, backpacking resor. Inte bara gjo...

CDV-700 batteri hacka

När den CDV-700 gjordes över 50 år sedan var de avsedda att drivas av kol-zink D-celler. Kol-zink celler görs inte längre, så alkaliska D-celler används vanligen i deras ställe.Denna växel har 2 oavsiktliga konsekvenser. Först läggs vikt som moderna...

Hur jag hypermiled min bil.

När det kommer till min bil, bryr jag mig inte om prestanda uteffekt. Jag vill ha en säker och bekväm resa men jag vill ha min bil att använda minst mängd bränsle för att få mig att mina destinationer.Jag är en en bil typ av kille, och jag bryr mig i...

Lätta elektrisk motorcykel med bambu ram

för vår high school senior projekt, har vi skapat en bambu elektrisk motorcykel. Detta projekt har varit extremt roliga, utmanande och tidskrävande; Detta är inte något du kan göra över några helger. Det slutliga målet för oss var att skapa en funger...

Elektrisk cykel (ebike) ombyggnadssats församling - hub motor, controller och batteri pack installation

Detta instructable är avsedd att hjälpa dig att spara tid och besvär om du väljer att konvertera din egen cykel till en elektrisk cykel med hjälp av en elektrisk cykel konverteringssats.2010-11-18 uppdateringar:Jag nu dubbel kolla alla leverantörer f...

Chibikart: Snabb-prototyper en subminiatyr elektriska Go-Kart använder Digital fabrikation och Hobby komponenter

Chibikart! är en mycket liten ändå kraftfull och lättmanövrerad 2WD elektriska go-kart som du kan bygga med off-the-shelf industri och hobby komponenter och digitalt fabricerade ram delar. Med moderna litiumjonbatterier och borstlösa permanentmagnet...

Du som Tony Stark, som Iron Man

har du någonsin velat känna sig som den största teknikbaserade superhjälten genom tiderna? Leta längre! Detta Instructable kommer att visa dig hur jag gjorde min Tony Stark / Iron Man kostym baserat på en viss scen från Iron Man 1.Denna Tony Stark /...

Min bil assistent (Embebbed bil Automation dator)!

Innan vi börjar, ta en titt på videoklippet drift: https://youtu.be/GHdMFtl_TAsMin 1999 Honda Civic är ett gammalt fordon. Hon saknar massor av funktioner som modernt fordon kommer som lager. Jag ville ha följande funktioner genomfört in i min bil:1....