2-spelare Bartop Arcade Machine (Powered by Pi)Den "galaktiska Starcade' är en DIY retro bartop arcade skåp för två spelare. Den drivs av Raspberry Pi mikro-datorn och spelar flera typer av retro spel - främst NES, SNES, Megadrive och arcade (MAME) spel. Med hjälp av en Pi håller kostnad, vikt och komplexitet till ett minimum men skåpet kunde också hus en mer kraftfull PC-baserade system för att spela moderna spel.

Jag har alltid velat en arkad maskin för äkta retro spel men de tar upp mycket utrymme och kosta en massa pengar. Att göra en egen bartop skåp som den här löser båda dessa problem. Du kan även spela potentiellt tusentals spel på en enda maskin. Detta projekt kostar under 200 pund (ca. $320) att göra, medan en färdiga anpassade skåp kan ställa dig tillbaka fyra eller fem gånger det belopp!

Detta är min första stora DIY projekt och min första Instructable - vara trevligt! Frågor eller feedback är mer än välkommen i kommentarerna.

Uppdatering #1: Tack för bra mottagning till Starcade alla! Mycket glad över att ha placerat i två tävlingar och vann några top loot från Instructables. Jag älskar bilderna i kommentarerna, keep 'em kommer snälla!

Uppdatering #2: Efter massor av förfrågningar har jag fick äntligen runt för att göra några händig PDF guider som visar alla nödvändiga dimensioner att göra denna arcade maskin ännu enklare att bygga själv! Jag knackade upp full skala 1:1 utskrivbara guider för de side panelerna och kontroll däck, plus en lathund med mått och vinklar för resten av panelerna. Du kan hämta PDF-filer nedan. Njut!

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY bartop arcade machine skåp

här är min senaste arcade maskin. Du kan se en video här....

Donkey Kong Bartop Arcade drivs av RPi

Denna nyårsafton var vi i källaren på min kompis. Min 15-åriga son och jag hade kommit med 16 tum lång Donkey Kong Bartop Arcade maskinen gjorde vi tillsammans att dela den. Medan barnen spelade klassiker för första gången från decennier sedan, över...

Legenden om Zelda Bartop Arcade skåp

Jag har alltid velat min egen arcade skåp. En av mina drömmar är att äga en arkad någon gång. Efter dykning i sfären av Raspberry Pi-baserade emulering för ett tidigare projekt, jag bestämde mig för jag skulle ta upp ett pinnhål och bygga en bartop a...

Hur man bygger en Arcade Machine på 4 minuter

Videon ovan visar alla steg som beskrivs i detta instructable så vänligen titta på videon innan du läser mer.Okej, faktiskt, det är bara den video som varar i 4 minuter, men bygget tog ca 200 timmar. Men om du planerar att göra det, betalar inte uppm...

Den äkta NES Bartop Arcade

som alla andra i världen, jag växte upp med en kärlek till videospel. Specifikt spel för Nintendo Entertainment System. Jag vet inte varför, men jag kan inte riktigt komma in i alla moderna spel. Fina med nyare konsoler är att de är lätt att hålla ut...

Linne Hybrid Arcade Machine!

Som en hyllning till min hög elektronik och teknik skolklasser, bestämde jag mig att lämna dem en gåva som skulle locka nya studenter och vara underhållande. Vad bättre för att göra det än en AWESOME arkad maskin! Designval:För denna arcade maskin ja...

Arcade machine tema stativ/telefonhållare

I denna enkla instructble kommer jag gå igenom grunderna i att göra en arkad maskin tema telefon innehavaren/stå. Om du är en ivrig mobil gamer då detta kan kika ditt intresse. Jag älskar att spela TV-spel på min telefon speciellt de som gjordes ursp...

Hur man bygger en Arcade Machine!

jag är äntligen tillbaka, och jag är här för att visa dig hur man gör en arkad maskin för din egen personliga njutning. Det är verkligen inte för svårt eller för dyra (jämfört med hur mycket verkliga arkad maskiner kostnad), så detta gör för en bra s...

Mini Bartop Arcade

Hej allaHär är en bartop arcade skåp jag skapat i en helg för under £50 (plus en trött gammal laptop).Steg 1: Verktyg och materialVerktyg:• en vice• en jigg såg• en trä rakapparaten• en skruvmejsel• en borr• Diverse borr inklusive en spade lite diame...

Pac-Man Arcade Machine kostym

som barn växer upp i 80-talet, spelade min beskärda del av Pac-Man på arkaden.Som vuxen, många år senare, en Halloween, jag behövde en kostym jag kunde sätta ihop i en fråga om en dag eller så, men ändå uppfylla mitt behov av det att se ut som jag sa...

4-spelare piedestal Arcade skåp för MAME

Detta kommer att visa dig hur jag byggde min 4 spelare MAME piedestal skåp. Det finns en massa saker kan du anpassa efter dina behov. Jag kommer att visa dig hur jag gjorde min, du kan gärna justera den efter dina behov. Detta hus en vanlig windows-P...

Bartop Arcade Supreme - Ultimate Arcade maskin

Denna maskin tog mig en vecka att bygga från scratch. Det utformades och byggdes för min 3 åriga tvillingar.Inuti är en Dell Optiplex 760 dual core 2,8 GHz med 2GB RAM, 80GB HDD, 17-tums Dell Ultra-skarp LCD-skärm, två (2) till synes oförstörbar äkta...

Bartop Arcade för Dell roterande skärm

Jag ser alltid alla dessa cool Arcade projekt flyger förbi på facebook, men aldrig själv övertygad om innan att också göra en. Jag ville inte göra en full storlek Arcade, eftersom där skulle jag sätta det??? :-(Raspberry PI 3 finns nu, tror jag att d...

Bubble Bobble Bartop Arcade maskin

För ca 14 år sedan, efter avslutad universitet och efter att ha varit besatt spelar MAME emulerade spel jag upptäckt magiskt i en SuperGun och att jag kunde egna faktiska arkad styrelser. Detta resulterade i mig att hitta en guide på internet och byg...

Mini Bartop Arcade skåp

jag har alltid drömt om för att ha mitt eget fullt fungerande 1980-talet stil arcade skåp, så...Efter en hel del mixtrande med original skåp ritningar och gamla pc delar jag hade liggande, kom jag med en lämplig skalad design som skulle passa några g...

DIY Arcade Machine förhandsgranskning.

jag fortfarande gör en Instructable om hur jag gjorde denna arcade maskin, som jag har steg för steg videos. Jag kommer att utstationering Instructable så snart jag är klar med den. Under tiden, ta en titt på några bilder och filmer. Säg vad du tycke...

LEGO Arcade Machine telefon laddningsstation

Utan en tanke om hur jag skulle visa denna skapelse (jag gjorde detta i augusti förra året innan jag trodde jag skulle installera en Instructables konto) tog jag inte några bilder av 3 day byggande av denna episka arcade maskin laddningsstation.För n...

Mini trä Arcade Machine skåp

Min son har arbetat på spel ett tag nu och vi ville ha ett sätt att visa dem på en hacka natten.Jag hade köpt en massa 10 tums VGA pekskärm nyss för vissa bil projekt var jag arbetar på.Jag hade 4 monitorerna kvar så jag gjorde 4 skåp.Jag gick till g...

Darkade - Bartop Arcade skåp

Under en lång tid jag ville ha en arkad kabinett att återuppleva gamla klassiska spel från min barndom. Fick en massa inspiration för att bygga min från folk som skickar inlägg på Instructables. De flesta av de använda materialen var återvunnet eller...