3D tryckt Skateboard hjul[hårddisk] att arbeta på Instructables innebär att jag har tillgång till massor av utrustning, såsom laserklingor, vattenstrålar och 3D-skrivare. Nyligen har jag varit fascinerad av flottan av 3D-skrivare har vi sitter i Pier 9. Att veta att jag har tillgång till skrivare och material, jag frågade mig en fråga som förmodligen har ombetts miljontals gånger: "Vad ska jag göra?"

På min fritid, har jag skateboard runt den vackra staden San Francisco. Men finns det en nackdel med detta. Mer skateboard innebär mer ackumulerande skador på min skateboard; lastbilar, däck, lager och hjulen. Jag vet, vi kan inte 3D utskrift med metaller vid piren 9 [ännu], så utskrift skateboard truckar är uteslutet, även om Titan skateboard lastbilar skulle vara badass. Vad sägs om skateboard däck själv? Jag åtnjuter inte behöva betala $45.99 (före skatt och exklusive griptape) för ett nytt däck varje gång jag behöver en ny, men det är en viktig. Jag kunde bara göra en med en dammsugare om jag ville, men jag stöder Leksak maskin hela dagen, varje dag.

Så, vad återstår? Hårdvara och lager är inte för dyrt, så låt oss avsluta de ut, alltför. Det lämnar oss med hjulen. Skateboard hjul är mest känd som skall göras med polyuretan, vilket tyvärr inte är ett tillgängligt material som vi kan 3D utskrift med. Om jag kunde 3D utskrift med polyuretan, skulle jag vara stolt VD för många polyuretan affärssystem, och jag skulle vara klädd passar hela tiden. Smoking som väl, men mindre ofta.

Efter leka lite med 123D Design (tack till Artist in Residence M.C. Langer för att lära mig!), piskade jag upp ett par modeller och började ta dem till 3D-skrivare. Känn dig fri att använda de medföljande .stl filerna som vägledning om du planerar på att göra egna hjul av olika storlek.

Alla hjul trycktes med VeroWhite & Tango +, byta runt med olika densitet nivåer för starkare eller mjukare hjul.

Prov #1-52mm cruiser hjul, 53mm vanliga hjul

Bredden på hjulen var inte tillräckligt bred och innerradie var lite för liten. Jag var tvungen att använda en Dremel för att bredda innerdiametern om x1.5 storlek.

Cruiser hjulen (52mm) hålla inte upp alltför väl, att ha något av en flex dem. Så snart tryck appliceras på toppen av skateboard, skulle hjul slakta ner, blockerar bäring från spinning ordentligt. De vanliga hjulen (53mm) gjorde bra, tyvärr flatspotting lite lätt. Dessa var dock lite för mjuk så i nästa test jag kommer att välja en tätare miljö.

Prov #2-52mm cruiser hjul, 53mm vanliga hjul

De vanliga hjul (53mm) var awesome; PP-liknande material, alla vita (med ingen insyn!), inga flatspotting (Tja, 95% av tiden), påverka skadar inte hjulet på alla enda nackdelen: alltför hala. Jag kommer att lägga grepp i nästa uppsättning hjul. Cruiser hjulen var stor; stark med ingen flex. Fortfarande bara wee-lite för mjuk, så jag tror att för framtida hjul jag känner använder samma densitet nivå som dessa 53mm hjul.

Prov #3-54mm vanliga hjul + åsar med .1mm & .2mm avstånd

Några skateboard hjul har linjer runt omkretsen av hjulet för grepp. Du kan se vad jag pratar om i denna bild. Ny till 123D Design och 3D-modellering av programvara i allmänhet, jag var inte säker om det fanns ett enklare sätt att lägga till dessa rader, nästan som gängorna på en skruv, så jag ställa till rymden dem manuellt. Låt oss kalla denna metod "Mikey's Way".

Båda rullar gjorde awesome som förväntat. Den grepp arbetat stora i början, men efter ungefär en timme eller så av skridskor, smuts och andra grova saker av de tuffa thug San Francisco gatorna började samlas på hjulet, vilket gör greppet värdelösa och osynlig när skateboard. Hjulen blev då igen hala som den tidigare fastställda, men bara på vissa ytor. mest kakel eller släta tegel. .1mm fördelas hjul håller fortfarande upp fina (jag faktiskt skriver detta eftersom jag skateboard på dem till mataffären), men om man tittar på bilderna ovan, ser du vad som hände med det tunnare 54mm hjulet (med .2mm).

Jag råkade också att testa rullar ut på Gregg (aka frenesi) tangentbord Skateboard föregående natt går ner Market St i Downtown San Francisco. Jag antar att man kan säga att detta var min [misslyckades] försök av "bryta dem". Trottoaren av Market Street tyvärr består av ojämn (men något smidigt) tegel kakel, som visas, som också anges i ett konstigt diagonala mönster. Därför, när skateboard ner Market Street, jag har lite problem kommer så fort jag eftersom sprickorna i tegel tenderar att sakta ner dig. Om tegelstenarna var uppradade rakt med den riktning som jag är på väg och jämnt planat, jag skulle zippa ner den gatan snabbare än den star power-up du får i Super Mario Kart när du försöker att slå din bästa varvtid på. Ja, det stämmer, snabbare än. Jag misstänker att sprickorna i tegelstenar kan ha försvagat hjulen snabbare än de skulle har vid normal användning, men det finns bara ett sätt att ta reda på: skriva ut fler hjul!
Relaterade Ämnen

Moderna räcken med skateboard hjul

min första instructable!!!Efter att få riktigt dyra offerter för min räcken, beslutade jag att göra min egen. Jag blev inspirerad av min skateboard hjul, jag gillade hur ljuset lyste igenom. Jag köpte några lager stål kanaler att använda som inlägg,...

Göra skjutbara lada dörrar med Skateboard hjul

Jag byggde ett par träskjul (okej, förhärligas gården lador) och ville utrusta en av dem med skjutbara typ lada dörrar. Jag gillar utseendet på skjutdörrar och de är mycket praktiskt för ett skjul, så att en mycket bredare tillgång öppning än en vanl...

Anpassade fönster winder med skateboard hjul

jag tröttnade på begränsade valet av dörr fönster rullar tillgängliga för min klassiska brittiska bil, så jag bestämde mig att designa min egen.Den "manliga" delen av winder mekanismen är en sexhörning med ett gängat hål i mitten så det var gans...

LED lyser Skateboard hjul

jag kallar detta mitt kretskort. Jag rensad en gammal svans som för min cykel och åter ämnat det för min skateboard. Det blev mycket lyckat!Steg 1: Gut det! Använde jag en cheapy Bell cykel ljus jag fick i julklapp som jag nästan aldrig använder.De f...

Ordet dammsugare robot - kontrollerad av Arduino med motor sköld, med tryckta motor-hjul

golvet dammsugare robot. Version #17. Försök att göra det enklare.Roboten flyttas av små DC motorer inbyggd motor-hjul tryckt på 3D-skrivare:http://www.thingiverse.com/Thing:225576Komponenter:Arduino med motor-motor-sköld;Turbinen för datorn svalare,...

3D tryckt enheten hjul Adapter

Detta projekt kom att fylla ett behov för ett inträde till Power Racing serien från min lokala makerspace, The Maker Station. På att hacka ett barn-storlek åkande fordon in i ett fordon kan som sprang runt med vuxna, stöter du på många problem du mås...

Longboard/skateboard hjul täcka

Detta instructable visar hur jag gjorde några hjulsidor för min longboard med kapsyler och några skrot slangen från en bricka maskin.Täcken gå inte tillsammans med hjulen som de håll till varje hjulmutter.Steg 1: Förteckning över material Detta är va...

Hur man 3D utskrift formar för Small Batch betong gjutning

nyligen tog jag min första steget in i den spännande världen av 3d-utskrifter. Resultatet? Jag lärde mig hur man kan använda grundläggande CAD-modellering och en 3d-skrivare för att skapa snabb och exakt anpassade former för liten sats betonggjutning...

Hur man sätter Roller Blade hjul på en Skateboard

rullskridskor inte passar längre? Ingen anledning att kasta dem ut eller sälja dem. Hjul och kullager från gamla inlines och rullskridskor kan vara till nytta både skateboard och longboards.Ofta skateboardåkare inser inte att skateboard hjul och roll...

Elektriska Orbit hjul: Sido framdrev Hub-mindre rullskridskor

medan på en college runt California, jag såg högskolestudenter rider uppför en backe på dessa konstiga hjul. De skulle flytta benen framåt och bakåt, som om de gick, men de magiskt skulle röra sig i sidled. När jag såg dem hoppa av och sätta hjulen i...

Skateboard tabell

för de av er som blev inte tillsagda att åka skridskor i huset som barn, här är en lazy susan soffbord som roterar på skateboard hjul.Tänk på möjligheterna: spela brädspel där ingen har att titta på styrelsen upp och ner. Ta fjärrkontrollen inom räck...

Rengör och Smörj din Skateboard Kullager

det är vinter ute. Gatorna är täckta med vatten, salt och funky road grus. Men du verkligen vill åka skridskor. Vad kan du göra? Svar: gå skate ändå, sedan rengöra din lager så att de ska leva att åka en annan dag.Detta är en enkel demo av hur man de...

Fällbara Skateboard!

Detta är en mycket lätt att göra fällbara skateboard. Du kan göra detta om du knäppte din skateboard däck i två eller bara inte gillar en vanlig skateboard! Hahaha...Jag ber om ursäkt i förväg för de dåliga bilderna.Skateboard själv var inte vad jag...

Glöd i The Dark Longboard hjul

med detta instructable jag ska visa dig hur den gör din longboard/skateboard hjul lyser i mörkret är det riktigt awesome smak och roligt. ** Glöd i mörka longboard hjul säljs online för femtio till sjuttio dollar beroende på kvaliteten. Är cirka tio...

Hellaflush Skateboard

Detta är utan tvekan den sjukaste projektet/sak jag någonsin har gjort! Detta forum är så låg som en krona och ser awesome. Dess idé gjordes att replikera de Hellaflush bilarna som var mycket, mycket låga. Om du har verktygen att göra detta, är det d...

Hur du sätter samman en Skateboard och effektiv

i instruktionsboken instructables du kommer att lära att korrekt montera en komplett skateboard. Medan detta kan vara en komplicerad process, om det görs korrekt kan det vara snabbt och enkelt. Du kommer att gick igenom varje steg noggrant för att un...

Hur man färga din skate hjul och bussningar

vill du ha lila hjul men din är blå? Teal bussningar? Detta instructable är för dig!Jag ska visa dig hur man färga din longboard/skateboard hjul och bussningar med husgeråd, för mindre än $10.Innan du börjar, se till att läsa den hela instructable oc...

Propeller Powered Skateboard

Skateboarding blir mer spännande så jag bandet en modell flygplansmotor till slutet av en skateboard.Jag hade en fantastisk tid med detta projekt. Det var ganska lätt att sätta ihop och en hel del roligt att testa. Jag ser fram emot att spela med det...

Balansera cykel konvertering till mindre hjul

Balans ibland cykel / 4 wheel cykel placerar är för höga för mindre barn. Om det finns ingen möjlighet att få plats lägre, kan du ändra hjul till mindre istället.Steg 1: Balans cykel konvertering till mindre hjulSe video för mer detaljer.Om du inte k...