Air däck Pumpdetta Instructable är främst av skrot material och kostar mig ca $20 australiensiska dollar från min lokala bloke hårdvara för de få extra bitarna.

Denna design är ett däck som används som urinblåsan och detta flyttas upp och ner via en vev (hand driven i mitt fall med alternativet att drivas av motor). Luften är riktad genom däcket med enkel ett sätt ventiler, som däcket höjs och utökat mechanicly luft dras genom ett sätt ventilerna (intag sida), in i däcket.
Som veven tvingar däcket till en hoptryckt position då tvingas luften genom enkelriktade bottenventilen och din rörsystem.

Användningsområden för detta projekt skulle kunna omfatta: luft för ett gjuteri, luftning, påfyllning ballonger, pumpning av vatten vatten ect.

Med denna re-användning av ett däck, du kunde skala det både sätt och få bra resultat, t.ex. en liten modell flygplan däck ansluten till en 12v motor skulle vara en stor fisk tank oxygenator eller en större lastbil däck version kunde hålla ett vattenbruk företag kolsyrat.

Dem som är villiga att byta ventilerna runt kunde också pumpa vatten.

Även om du ska sätta in detta i långsiktig användning rekommenderar jag med rätt bussning och försedda med tekniker, som jag inte har utformat detta en för lång.

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY varmluft lödkolv med 12-18volts DC vid 2-3 ampere

detta är min första eva utstationering av en DIY artikel på webben. Så ursäkta mig för några stavfel grejer, protokoll osv. Följande instruktioner visar hur man gör en arbetar lödkolv varm luft lämpar sig för alla användningsområden som kräver lödnin...

Arduino kontrollerade Beehive Fumigator / Air Freshener

Inom det relativa kaoset av mina inhemska arrangemang har jag en liten oas i perfekt ordning. En sak som jag kan kalla "organiserade" och "fullt fungerande". En sak jag kan röra och vet att det är tillförlitliga och färdiga för åtgärde...

Easiet bästa provsmakning pumpa Cupcakes någonsin!

Dessa är bästa muffins jag någonsin har haft! De är så bra jag gjorde dem för min 1 oktober bröllop i år. Alla älskar dem alltid och ingen har en aning hur lätt och hur mycket ett fusk att göra dem. Jag ska dela min hemlighet med er ändå. Du kommer a...

8 fot 6 inches lång, pumpa leds, vårdare av kyrkogården!

Thought you may like to see my Halloween costume for this year. Jag började i April 2011 och är nästan klar nu. Temat är en av pumpa rubriken "djurhållare kyrkogården" och det står samtidigt bär den på 8'6 "lång! Det är även lite skrämmande...

Lätt Air drivs hydrokultur system

detta är min hydroponiska system som är verkligen lätt att göra eftersom det har ingen pump. systemet levererar vatten till anläggningen genom att använda air för att tvinga vattnet upp rören till växten dem avlopp tillbaka i vattentanken.Steg 1: Mat...

Läder Halloween pumpa Ögonlapp

Hej allaDetta är min första någonsin Instructable och i dag jag kommer att visa dig hur man gör en läder Halloween pumpa Ögonlapp (det är inte jag på bilden, men är min vän modellering det för mig).Här kommer jag att lista alla material och verktyg s...

1" air-canon QEV

OK låt oss klargöra: det är bara canon delen. Den reservoar & ventil - som är en blow-off (aka blast-off, quick-avgaser) are'nt byggt ännu, det är en annan historia, jag ska göra en annan instructable sedan men nu...Om jag have'nt bygga tusen av luft...

Air drivs potatis kanon

jag var tvungen att bygga en potatis kanon för en vetenskap projekt och behövde en där jag kunde få en konsekvent lansering styrka. Typiska hårspray kanonen skulle inte vara lämpligt för ändamålet så jag konstruerade denna luftdrivna launcher som en...

7$ Nerf/paintball Air Gun

efter att ha konstaterat flera olika luftpistol mönster, beslöt jag att göra min egen med billigt material som vem som helst kunde få lätt. De flesta DIY luftgevär består av ett fat (troligen pvc), en öppna/stäng ventil (vanligtvis en kulventil) och...

Air muskler: Gör en konstgjord muskel Robot Controller

här är två sätt att göra en controller som kan styra konstgjord luft muskler. Intro pic visar den mer avancerade versionen som kan styra upp till 11 air muskler med hjälp av robot nervceller. Visas det aktivera en air muskel robot gripdon som utveckl...

Air-drivna Soft robotstyrda gripdon

uppdatering (1/24/2014): viktig information om 3D-skrivare material läggas till under. Läs innan du försöker detta projekt!Uppdatera (11/22/2013): mycket billigare alternativet läggs till listan material att ersätta squeeze lökarna. Tack till utbildn...

Air-drivna Soft robotar med LEGOs

detta projekt är en uppföljning till mitt Air-Powered mjuk robotstyrda gripdon projekt, baserat på forskning av Whitesides gruppen vid Harvard University. Jag har fått mycket positiv feedback på detta projekt, men en upprepad fråga - "vad händer om j...

Air drivs PVC vatten flaska launcher

hur man gör en vatten flaska launcher ur bitar av pvc. Kan skjuta mycket långa avstånd. Vad du behöver är: om 2 fötter 1/2 tums rör, två 1/2 tums gängad 3/4 tum hörn, två 1/2 tums gängade snickare, 2 fot 3/4 rörsystem, en 3/4 tum ändlock, en popped c...

Klassrummet ändamålsenligt Air raketer

här är min första gå på en "kompetent...Jag har varit förtjust i luften raketer eftersom Makezine artikeln var publicerad http://makezine.com/2010/04/14/weekend-project-com...Det har varit många versioner sedan dess men jag ville göra ett system som...

Hur man bygger en generisk Air kanon

luft kanoner. Kul för hela familjen. Skjuter något, verkligen. Flaskor med vatten för barn, flaskor sprit för pappa, husgeråd för mamma, mat för hunden, hunden (skoj), fyllda djuren för de lilla tykes... Kul. Du kan också skjuta nät, änterhakar, tege...

Bygga en Cheap'n' enkel Air kanon

Hi det! Denna luft kanon är ett stort projekt för någon. Det är lätt att göra, kul att spela med, och inte äta. Detta är den första luft kanon jag någonsin byggts, utom den senaste jag har avslutat. Vad? Låt mig förklara. Jag startade detta projekt 3...

Bubbla Pump för en fönster gård

Hur man gör en enkel bubble-pump.Jag kommer att använda detta för att mata en fönster-trädgård... mer om det senare.Här är en länk till pumpen arbetarhttp://www.youtube.com/watch?v=kTnRSsDEO9wMaterialVinyl tubeEtt IV infusion-kitEtt akvarium luftpump...

Hur man gör en PVC vatten / luft / vakuum Pump!

i detta projekt kommer du lära dig hur man gör en anpassningsbar PVC handpump som kommer att skapa vakuum sug, pumpa vatten eller komprimera luft.En förutsättning för att göra pumpen blir 2 hembakade backventiler. Du kan lära dig hur man gör dessa bi...

Hydraulisk vädur Pump

Pumpa vatten med utan el, utan bensin, bara allvar!Ljud galen eller omöjligt? Oroa dig inte, det lyda fysikens lagar, men jag ska försöka förklara operationen senare. Detta instructable visar hur man bygger en ganska enkel pump som behöver ingen ener...