Antika banjo restaurering.jag ber om ursäkt på framsidan för att inte dokumentera alla processer i detta projekt min normala detaljnivå men jag tror du får idén om hur jag gjorde saker från vad jag dokument.

En vän från jobbet gav mig en 140 år gammal George Dobson banjo som hon ärvt. Det var i grov form, under åren maskin huvuden hade ersatts med några udda ankor. Fret inlays hade fördunklat och förlorade. Huvudet beståndet hade sett några fruktansvärda försök till restaurering minst sagt. Någon hade trott det var en bra idé att måla bandet styrelsen. Vad jag såg var nog bra saker att motivera en fullständig återställning.

Tack på förhand för visning och betänk detta Instructable för Shop Bot utmaningen, jag kunde verkligen använda det för att få min inlaga arbete upp till nästa nivå.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör en kepsmakarperiods stil PVC Atlatl och Dart

Hej alla! Idag ska vi bygga en atlatl av PVC VVS-rör. Detta är en av mina favorit stilar av atlatl att göra, inspirerad av atlatls av kepsmakarperiods kultur i sydvästra USA och atlatls i Mesoamerika. Det är en trevlig flexibla atlatl som fungerar br...

Restaurering av en egendom försäljning hitta... En 100-årig antika bildram.

Min fru och jag fick denna 100-åriga bildramen som en gåva från vår vän, TR, från sin 50 + år gamla samling av estate försäljning fynd. Darlene blev förälskad i ramen, även om det hade skadats - att förlora mycket av de guld förgyllt sniderier längs...

Antika brand hjälm restaurering

Återställa en vintage brand hjälm till sin ursprungliga glans. För detta, min första någonsin restaureringsprojekt, jag använde en pre-1947 Cairns & Bros Senator (aluminium) brand hjälm. Detta relativt lätt projekt använder verktyg och tekniker som k...

Hur till restaurera antika möbler

Kasta inte bort antika möbler. Du kan se skit täckt av damm och skalbaggssilke, men allt jag ser är potentiella. Det sägs att gamla människor ofta gånger fortfarande känner sig unga på insidan, och detsamma gäller gamla tabellen. Det stod tynar bort...

Antika gräsklipparen restaurering

jag hittade denna klipparen i min grannar trädgård, och han hade ingen användning för det så jag köpte den och bestämde mig för att återställa den. Dess en Montgomery Wards trädgård Mark, gjort någon gång runt 1950-talet. Restaurerades som ett sommar...

Antika axel plan restaurering

Jag plockade upp detta gamla axeln plan från min lokala antikviteter butik. Dåligt skev och avtrubbade obegripligt, jag trodde att jag skulle prova min hand på att återställa den.Steg 1: ta isärNågra tryckningar med en träklubba kommer att få alla ko...

Hur att återuppliva en antik GE P780B lunchbox AM transistorradio från 1959

** detta instructable tar hänsyn till att du har vissa grundläggande elektronik kunskap, du kan löda, och du kan använda grundläggande hand tools.* *Jag har en hel del radioapparater i min samling och inga andra grundläggande AM bärbara har heft elle...

Återställa en antik bl.a

Detta projekt använder, vad jag kallar, treenigheten av mina båtar. trä, metall och läder, att alla kommer tillsammans för att skapa en pjäs som kan vara både ett precisionsinstrument för träbearbetning, samt en kurs verktyg som kan göra kort arbete...

Restaurering: 1878 plattform Glider gungstol

antikviteter är cool, speciellt när de blir antikviteter under många år i familjens ägo. De är inte bara ägodelar något mer, varje gång du tittar på dem de bringa tillbaka otaliga minnen från den gamla goda tiden. Längs resan från tidigare för att pr...

Skateboard Banjo

jag avslutade nyligen att göra en 5-strängad open-backed gamla tiders banjo från billiga delar med en hals gjorda av gamla laminerade skate däck.Jag är en ivrig deltagare i Nottingham Hackspace Ukulele Orchestra och det finns en hel del stora musikin...

Återställa antika bensinpumpar

Hur till: restaurera antika bensinpumpar!I den här videon instructable kommer jag visa dig hur du återställer en antik bensinpump från början till slut.Steg 1:Steg 2:Steg 3:...

Antik klocka uppgradering

Några långa veckor sedan köpte jag på en loppmarknad, en Ansonia gjutjärn mantel klockan fallet; Det hade inga tarmar, glas eller bezel men, hade stil under massor av torkade gnidning sammansatta och smuts.Eftersom denna klocka inte hade någon av de...

Antika rum Finial

en snabb och enkel ändknopp tas från en gammal tabell ben, bitar från en gammal lampa, en rippade 1 X 7 white pine styrelse, botten av en trä papper handdukshållare, lite trälim, några träskruvar, fyra trä cross cut-outs från walmart eller micheals (...

Antika broderade bok

om du inte har ännu tagit en titt på den nya serien Dark Fairytale , du är i för en behandling! (Eller åtminstone, vi gillar att tänka så) Konsthantverkare i allmänhet tycks älska sin myt, lore och legend, och verkar också delar kärleken till böcker....

Antik stol bänk

Detta projekt är ganska grundläggande, och förlitar sig på lite kreativt tänkande och enkla möbler konstruktion tekniker att bygga. Den består av tre individuellt unika antika stolar som är kopplade till en bänk via stol ryggen, med de stolsbenen bla...

Antika dörren skrivbord

Vår dotter frågade för ett skrivbord i sitt rum att studera vid. Efter shopping på ett par butiker kom vi över en idé på en coffee shop att göra ett skrivbord av en gammal dörr. En resa till den lokala antika marknaden producerade dörren och en resa...

Antika möbler pepparkakor trimma reparation med wood filler

detta är en "snabb spets" mer än en "hur man". Jag arbetade på en antik tiger ek skänk. Kunden bara ville att jag skulle göra mindre reparationer, vidrör upp etc. Hon ville behålla det i som ursprungliga form som möjligt och hade en my...

Antik häst ritade Hearse - Halloween Prop replika

denna prop har varit kröna juvelen på min gård och tillhåll, och alltid får komplimanger av lass (de flesta människor inte kan tro att vi byggde det i vår bakgård). Men det är konstruktionen är faktiskt otroligt enkel övergripande, och använder masso...

Antik lampa orgel - MIDI/OSC kontrollerade

skapa din egen antik lampa orgel för att lägga till nostalgisk atmosfär midi instrument!12 glödlampor motsvarar de 12 tonerna i en oktav (minus oktav tonen). Rektangulära rutan utspelar sig om du vill placera ljuskällorna vertikalt för display, medan...