Bänk PSU strömförsörjning från gamla ATX med Arduino och LCD-skärmHej alla och Välkommen till min första Instructable.

Jag har alltid velat en bänk PSU för enkel åtkomst till en strömkälla, och något som jag kan lita på när du arbetar med olika projekt. Jag ville ha ett NÄTAGG som:

• ger 12v och 5v 3.3V utgångar
• ger variabel spänning utgångar
• har en LCD-monitor visar spänningar
• kostar inte för mycket
• ser bra ut också

För det första, jag måste ha en ansvarsfriskrivning: var försiktig när du arbetar med nätspänning. Behåll all kraft frånkopplad medan arbetar med strömförsörjningen. Jag är inte ansvarig för eventuella skador, förluster eller motverka negativa effekter som kan uppstå samtidigt göra detta projekt.

Alla bilder är tagna av mig själv, utom PSU Stifttilldelningar som är från Google. Schematiskt diagram är också min, och så är videorna.

Nu, på det övergripande konceptet.

Det kommer att finnas flera utgångar på terminalerna där du kan ansluta patch kablar, och det kommer också att banan sockets för lätt bytas modulära kablar kommer vi att göra, eller vad du vill. LCD-skärmen kommer att övervaka spänningar och status för strömförsörjningen. Det blir också 2st USB-utgångar som kommer att drivas av 5V standby så det finns alltid USB-ström tillgänglig (min 5vSB tillåter upp till 2.5A så det är bra nog för att ladda min telefon). Det måste också vara två potentiometrar på frontpanelen för att tillåta justering av variabel spänningsmoduler. Fyra LED anger att varje utgång järnväg fungerar som den ska, och slutligen blir det en stor strömbrytare.

För det första designade jag kontrollsystemet baserat på en Arduino Nano v3 för övervakning LCD att Visa spänningar och status för strömförsörjningen. Nästa steg var att utforma kopplingsschemat för alla knappar och switchar etc finns på rätt ställen, inklusive spänningsavdelare för att mäta spänningar. Jag designade sedan fallet för projektet att säkerställa allt ryms på det storlek som valt följt av byggnad fallet, märkning ut placeringen av alla komponenter, montering av alla komponenter, lödning dem. tillsammans, testa att köra det hela, och sedan de sista stegen.

En annan sak som gör denna coola design är att jag kommer att göra modulära strömkontakter som kan ansluta till någon av banan-uttag för enkel åtkomst till en mängd olika makt utgångar och kopplingar.

(KOLLA BILL MATERIAL EXCEL FIL FÖR EBAY LÄNKAR!)

Komponenter behöver du:

• ATX Power supply från gammal dator eller splitternya, ditt val! (min var 450W, beror på dina behov)
• 14-18 gauge tråd, runt 3-5m för det (jag använde tjocka högtalarkabeln som jag hade liggande)
• 22/24 gauge tråd (tunnare en) för lysdioder och växlar
• Högtalarterminaler
• Banan post terminaler
• Bananer pluggar
• Arduino Nano (eller en variant)
• Arduino Nano uttagsplatta
• 20 x 4 HD44780 LCD
• I2C modul för LCD
• 120mm PC fläkt 12V
• DC steg upp/ner modul (eBay)
• Tillfällig switch

Verktyg och material du behöver:

• Tråd strippor
• Avbitare
• Krympslang slangar olika diametrar
• lödning järn och löd, uppenbarligen
• 5mm MDF trä (eller ditt val av trä)
• Små skruvar
• Limpistol! ;)
• Dremel för att skära ut mindre hål/öppningar
• Sandpapper 120-200 grit och en finare en 400 grit +
• Svart sprayfärg
• MDF primer om du använder MDF

Det antas att du har en grundläggande förståelse för elektronik och lödning och grundläggande erfarenhet med Arduino. Jag ska försöka mitt bästa för att hjälpa dig om du har några frågor. Ledsen om jag har missat några åtgärder eller om något är inte tillräckligt tydlig!

Så låt oss börja!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hemgjord strömförsörjning för Raspberry Pi med XL6009 DC-DC Boost modul

Hemgjord strömförsörjning för Raspberry Pi med XL6009 DC-DC Boost Step-up uppsving omvandlare modulmycket billigt och justerbart volt ut,DSN6009 4A är en högpresterande step-up växlingen nuvarande (BOOST) modul. Modulen använder den andra generatione...

Popup strålkastare blinkning med arduino och relay board med min miata.

oroa dig ledningar upp växlar att göra miata strålkastare wink är en smärta, inte detta är något mindre smärtsamt.mitt mål med detta projekt var att göra strålkastarna blinkning eller slå andra saker med fabriken. Jag trodde det skulle vara vägen sva...

ATX nätaggregat till bänkmonterade strömförsörjning

jag skulle vilja börja med att säga detta är min allra första instructable.Detta projekt startades av mig letar efter något att göra med en gammal dator jag har som är daterad och virtuella värdelös. Jag såg några PSU (strömförsörjning) till bänken ö...

Flash-strömförsörjning från dator nätaggregat

Syftet med detta bygga är att minska behovet av en fotograf/filmare för batterier på en plåtning. Jag har haft problem med spänning dropoff samtidigt på fotograferingar leder till mig saknas avgörande skott medan du väntar min blinkar till recharge (...

Konvertera en ATX Power Supply till en vanlig DC strömförsörjning!

A DC strömförsörjning kan vara svårt att hitta och dyrt. Med funktioner som är mer eller mindre hit eller miss för vad du behöver.I detta Instructable kommer jag visa dig hur du omvandlar en dator strömförsörjning till en vanlig DC strömförsörjning m...

3 utgång strömförsörjning

Jag behövde en extern strömkälla för mina projekt. Jag hade en gammal dvd-spelare som vägrade att arbeta längre så jag beslutade att ge honom en annan nytta. Jag har tagit bort power styrelsen och alla andra delar som skulle kunna användas för några...

Etch en skiss strömförsörjning

Som någon som gillar att ta isär elektroniska saker, jag ofta dra sånt ljusdioder, motorer, rattar, och kopplar ur gamla skräp med planer på att återanvända dem senare. Detta instructable är inte bara ett exempel på att återanvända, men också att ska...

Öppna EVSE grundläggande strömförsörjning

Grundläggande 12V DC strömförsörjning för användning med öppen EVSE.http://code.Google.com/p/Open-evse/OpenEVSE butik12V DC - 4 wattNivå: grundläggande lödningVarning högspänning närvarande!!!Steg 1: delar Delar:1 - öppna EVSE makt leverans ombord1 -...

Avancerad strömförsörjning för OpenEVSE

Avancerade 12V DC strömförsörjning för användning med öppen EVSE.http://code.Google.com/p/Open-evse/OpenEVSE butik12V DC - 4 wattÖvervakning av markenL1/120V-L2/240V upptäcktFast Relay upptäcktNivå: grundläggande lödningVarning högspänning närvarande...

Bil förstärkare och Subwoofer drivs av en dator strömförsörjning

bakgrundsinformation:Till att börja med är din bil förstärkare tänkt att få sin spänning från ett 12 volt DC-källa som är ditt bilbatteri. Gemensamma hushåll använder cirka 120 volt växelström. Så du kan se att vi två problem. Först är att vi behöver...

Strömförsörjning för etsning med Salt vatten

Gör en "billig" strömförsörjning för etsning metaller med salt vatten.Steg 1: InsamlingSamla ihop material du behöver. Min son som tatueringar, hade en extra strömförsörjning som han gav mig. Jag köpte två 1/4 tum telefon kontakter, två små alli...

Super clean 5V strömförsörjning

detta är en 5V strömförsörjning med LM7805 ger en säker trogen och ren 5V leverans. Den kan konvertera 9v, 12v, 15v till 5v strömförsörjning. Jag har bygga denna krets och det fungerar bra. Denna krets är helt utformad och bygga själv så om jag har g...

5 volt strömförsörjning

Hur en reglerad 5v strömförsörjning för din styrkretsar med:-7805-Buck converter...

Bygga din egen strömförsörjning batteri

Har du någonsin behövs för att driva ett projekt som inte är nära ett vägguttag? Har du behövt testa med olika spänningar? Är du nyfiken på analoga kretsar och makt? Med Autodesk kretsar och ett bly-syra batteri, kan du skapa en krets som ska fungera...

300 + Watt linjär strömförsörjning

i tema av webbplatsens motto, "dela vad du gör" Jag skulle vilja presentera detta nätaggregat som jag gjort. Jag skulle vilja peka ut först om att detta inte är min ursprungliga design. Jag hittade den här schematiska tillsammans med många andra...

50, 000V högspänning strömförsörjning

DISCLAIMER:Detta är en extremt farlig projekt, och det bör endast prövas av personer med erfarenhet av elektronik, och särskilt högspänning. Om det är din första tid söka hjälp för din egen säkerhet.Hemlagad hög spänningstillförsel uppfyller alla int...

Ta en titta inuti ett ATX dator strömförsörjning

har du någonsin velat se vad som finns inuti en dator strömförsörjning?Väl är här din chans.PS Detta är min första Instructable så jag hoppas det är bra nogVarning: Gör inte detta hemma om du vet om risken för chockerande själv även efter att stänga...

Super återvunnet bänkmonterade strömförsörjning

Arbetar med elektronik är du skyldig att behöver olika spänning källor för dina projekt. Så att ha en bra och pålitlig bänkmonterade strömförsörjning är långt, långt, waaay enklare och bekvämare än att kombinera batterier på olika sätt eller försöka...

Ännu en annan ATX bänkmonterade strömförsörjning

Idag ska jag ge er en snabb genomgång av hur jag vände ovanför ATX dator strömförsörjning, till en anständig bänken övre leverans. Önskan är att ladda batterier andra prylar och ge en bas för att driva andra prylar av bärgade grejer. Oh ja och standa...