Billiga High Speed videoinspelning för analys i fysikexperimentVideo analys har blivit ett bra verktyg för fysikexperiment från klassrummet till utforskning av rymden.

Förra året gjorde jag ett experiment för forskning och det stora problemet var att räkna ut hur till protokollföra hög hastighet video för billiga.

Lösningen kom från TV-spelet branschen: PS3 eye-kamera. En enhet som kan spela in upp till 125 stommen per andra och fortfarande tillgängliga för mindre än 50 spänn. Bingo!

Låter komma igång! Detta är vad du behöver:

* PS3 eye kamera.
* En riktigt snabb dator med en stor hade enhet (snabb inspelning genererar mycket stora filer)
* Öppen källkod video analys
* Förare hämtade från Koden laboratorier (gratis nedladdning)

Se Steg
Relaterade Ämnen

1 Gbit/s Ultra High Speed Internet tester!

"Dess snabbare än kopiera klistra in" 1Gb/s internet!Denna hög hastighet bredband kan gå upp till 1Gb/s nedladdning och uppladdningshastighet. Jag spenderade mindre än 1 $ för att köpa denna bredbandsanslutning för ett år!!!Steg 1: resultat! # T...

DIY High-Speed bok Scanner från skräp och billiga kameror

jag älskar böcker. Det finns några verkligt fantastiska kunskap och information dold ute i hårt för att hitta, sällsynta och inte kommersiellt gångbara böcker. Jag tycker att jag vill ha mina böcker med mig överallt. Men det är där problemen börjar....

Svart & Decker High Speed Rotary Dremel verktyg Mod

Black and Decker får en dålig rep ibland, men de verkligen har en bra design/engineering dept som ibland ger ut en produkt som sticker ut från mängden. Jag älskar fortfarande mina Black och Decker 2 temp lödkolv/station som är enda beat av faktiska p...

Billiga High Power Helmet Light

denna webbplats hade mig beroende av ett bra tag under sommaren. Under denna tid en inbyggd några roliga grejer. Se min trailer inlämning. En av de saker som jag verkligen gillade var belysning idéer. Speciellt eftersom jag rida min cykel på kvällen...

Office stationära Warfare - High Powered Mini vatten raket från tuschpenna

vara en av de första att bygga världens minsta vatten raket. Det är så liten att du kan montera den i fickan, launcher och allt! Imponera på dina vänner och familj med denna snygga och billiga High Powered miniatyr vatten raket.Jag har döpt denna rak...

6 skärm TV-vägg

Matrox 6 skärmens att göra en TV-väggJag byggt en TV-vägg för min kyrkas ungdomsgrupp och hade en extremt svårt att försöka hitta information om hur man gör. Det var också mycket svårt att försöka lista ut hur att få allt att fungera när det var alla...

Raspberry Pi värmekamera spelet

Jag har precis börjat utforska Raspberry Pi och var nyfiken med Pi infraröd kameramodul. Jag bor i ett något avlägset område och har sett tecken på olika vilda djur att utforska runt huset på natten.Jag hade en idé om att skapa en natt tid spelet kam...

Hur man gör en bra PCB styrelse

Vi alla vet sanningen att för att göra en PCB är att göra designade schematisk till en riktig PCB ombord, gör inte underskatta denna process, många saker i princip genomförbart projekt är svårt att uppnå, så att göra en PCB ombord är lätt att säga, m...

Höghastighetståg fotografering med Arduino och CHDK

detta projekt använder en Arduino mikrokontroller och en laser paus-beam utlösa brand via USB remote en Canon kamera modifierad med CHDK (Canon hacka Development Kit) firmware.Omedelbar påverkan är den snabba blixtfotografering utlöses av ljud eller...

Handgjorda förlovningsring

så det är det? Du är galen i din flickvän, rätt? Väl bra eftersom dess på tiden att du insåg hon är otrolig! Det är fullt möjligt att farkosten en handgjorda förlovningsring för henne. Att vad som hände med mig!Denna guide är för en silver förlovning...

Accelerometer kontrollerat robot (pickup och plats)

De flesta av industrirobotar är fortfarande programmerade med typiska lärandeprocessen, med hjälp av roboten lär hänge. I detta dokument föreslås en accelerometer-baserat system för att styra en industrirobot med två billiga och små 3-axlig trådlös a...

Hur du duplicera & prototyp egen RC bil delar billigt! Sista uppdatering 20-03-2012!

Hi Folks!Im väntar fortfarande på delar att anländer för min just 1st instructable, så här är ett annat projekt att fortsätta med!Ive varit ute en gång en månad ish racing min lilla 1/10th RC Nitro Buggy!Liten historia:Min Racing kompis kommer med mi...

Hur man gör en USB Hub kabel arrangör

jag är en total gadgetophile och nyligen kablarna runt min dator har fått lite ur. Jag har dessutom upptäckt att sex USB-portar bara räcker inte! I ett försök att minska nämnda skräp och piffa upp den gamla dator skrivbordet, har jag skapat denna vac...

Tabell såg Station

jag har alltid velat ha en god kvalitet möbelsnickare tabellen såg men inte vill punga ut pengar för att köpa en. Jag har gjort på grund av med mina små entreprenörer såg för de senaste åren och bestämde sig nu är en bra tid att eftermontera denna li...

Diod

Dioden är en av grundläggande och en viktig komponent i elektronik.Varje elektronisk krets består mestadels, av iallafall en enda diod.Du kan även hitta det i kretsarna lögnaktig runt omkring dig.Dioden är en två-terminal enkelriktad enhet. Tillåter...

Elektrisk trehjuling

med den dramatiskt ökad tillgången till verktyg och resurser som medföljde kommer åt college, jag ville bygga en andra elektriska fordon, finare, mer kraftfull, och mer kul än min tidigare. Detta är resultatet av mina ansträngningar.Detta var min för...

Fyra Piece huggen sandsten Candle innehavaren Set

detta är hur jag gjorde en uppsättning av fyra huggen sandsten ljusstakar av vissa sten som var kvar efter våra staket återuppbyggdes efter en stor storm.Hela historien bakom uppsättningen kan hittas här.Steg 1: Kapade stenen i längd Efter ett beslut...

PlayCase v1.5: modulär bärbara konsolen väska, Full HD 19 tum, lagt till högtalare!

Få en full-HD skärm i minsta möjliga formfaktor: 19,5 tumStrippa bezel och sätta ramen till en flygning fallLägga till en modulär fixering system för att tillgodose de flesta konsolerna; PlayStation 3 och Playstation 4, sound decoder...Göra kyla mång...

24V Motor Controller för $24, RC & Arduino

Som många människor, har jag velat använda basen på en elrullstol för fjärrkontrollen projekt. Dock rätt motor styrenheter är dyra, och jag tänkte att det måste finnas en billigare lösning. Jag ursprungligen köpte borstad råden (elektronisk Hastighet...