Blomkruka ugnen - ett hem gjuteriI detta instructable jag gör en klassisk blomkruka ugn, kallas så eftersom dess skal är en terrakotta flower pot.

En blomkruka ugn är ett ganska billigt och lätt sätt att göra en ugn för hem/hobby smältning av metaller såsom mässing och Aluminium.

I en blomkruka ugn kan du smälta ner skrot mässing och aluminium att använda på olika sätt, såsom: sand-casting, lost vax gjutning, gratis-casting eller bara för att få din skrot/återvunna metaller i en bekvämare vedträ.

Material

  • Stora terracotta kruka (min är ca 800 mm diameter)
  • 1 x 25 kg påse med fire clay
  • 1 x 20 kg påse med Portland cement
  • 1 x 1 kg påse med perlit
  • 1 x 3" diameter stål rör
  • 1 x 400 mm plast anläggningen potten

När jag gjorde min ugn, jag bodde på en 4 hektar stor egendom så jag behövde inte oroa rök eller buller... om du är i en mer urban område, bör du nog överväga dina grannar.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hem gjuteri

detta instructable kommer ta dig steg för steg hur man gör ett hem gjuteri så kan du snabbt och effektivt aluminium smälter för gjutning. Dess propan drivet så dess lätt till sätta upp och lätt ren. Jag hoppas det är informativ och låter dig göra gju...

Där gör en arbetsyta slutet och ett hem begin?

jag älskar att göra saker och göra projekt. För mig inte är det ungefär är med hobby, att göra saker jag visa världen genom linsen. Som jag planerade vad ska ingå i "dela ditt space" tävlingen fick det mig att tänka på varifrån vår workspace slu...

Hur man bygger ett hem bibliotek i källaren med hjälp av bokhyllor och tusentals böcker

följer min Youtubekanal: http://www.youtube.com/user/educatetowin?feature=mheeHemsida: http://www.educatetube.comVärd: SipskiHur man bygger ett hem bibliotek i källaren. Du behöver bara minst 5 till 7 bokhyllor (beroende på hur stor din källaren vägg...

Hjälp att hitta ett hem för herrelösa djur

Hej! I detta instructable, lär du dig för att hitta ett hem för herrelösa djur använder den blogg - Ta den hem genom att publicera information om djur i behov av en älskande hem via bloggen eller att anta ett djur som anges på bloggen.URL-adressen ti...

Hur får man ett hem i EpicDuel

EpicDuel är en PvP spel ägs av Artix Entertainment. En av de många intressanta funktionerna i EpicDuel, är bostäder.Steg 1: Ta upp gränssnittet hem Det finns två sätt att få upp EpicDuel bostäder Manager. Du kan antingen klicka på ikonen världen att...

Ett hem inspektion företag

av: Connie Johnson-GearhartConnie.GearhartOldsmar, FLDOB: 11/28/1976Ett hem är den största investeringen i sin livstid. För att skydda din investering bör du få ett hem inspektion att säkerställa ett bra köp. Den valda hem inspektören bör ha tillstån...

Allt-i-ett hem mediacenter

Har du någonsin önskat att du kunde komma åt hela spel och film bibliotek på samma skärm? Tja, nu kan du! Detta projekt kommer att visa dig hur du förvandla en dator till din alldeles egna spel och film-tittande mediacenter.För att bygga ditt eget he...

Hur man har ett hem med några hus betalningar och inga elräkningar!

Vad skulle du göra om du hade inga hus betalningar och inga elräkningar?I denna serie av videor Visa jag dig hur du hitta billig mark, bygga en stuga för under $2000 och använda solenergi och propan att driva ditt hem.Titta på intro videon först en ö...

Ett hem för varje häst av Buddy & Robin Hovermale

Warren Hovermale: 1969-4/9Robin Hovermale: 2/26/1971Vårt projekt kallas "A hem för varje häst". Vi skulle vilja använda en del av nyligen köpte 12 hektar betesmark för att skapa en utveckla hem och rehabilitering anläggning för misshandlade och...

Ett annat gjuteri projekt

jag har hittat en hel del olika projekt som inkluderar denSteg 1: Brännare V1.0 Första brännare jag har gjort är en injektion stil brännare från en del av 1,75" avgasröret med en difussor och en utsvängda anslutning till hyttan.Jag använde ett axcete...

Ett hem för mina klockor

Min ödmjuka klockor. Om överallt... Behovet av att få organiserasSteg 1: Hittade några intressanta objekt i papperskorgen. En metallram, några plast barer... Steg 2: 3D-modellen ett konceptSteg 3: Märkningen ut barer Steg 4: Skär dem till storlek och...

Kokos koja | Ett hem för fåglar & varelser

Hej. Mitt namn är Chelsea och jag volontär på en ideell papegoja räddning i Thousand Palms, California. Mitt jobb här tillåter mig att arbeta med små papegojor som senegals, turturduvor, nymfer och conures.Denna handledning hjälper dig att göra en li...

Att skapa ett hem automationssystem!

Här är hur automatiserat jag mitt hem. Jag behövde ett sätt att;-Hantera min solenergi system inklusive möjligheten att byta till/från verktyget leverans bör jag behöver det.-hantera mat och vatten till mina tre hundar.-Kontrollera utomhusbelysning.-...

Hur man gör ett hemsökt rum

här är en instructable om hur man gör en vanlig snygga rum till ett blodigt, hemsökta rum.Du behöver:* GimpBlodet penslarSprickor penslar* Bilden för redigeringHalloween penslar (valfritt)Steg 1: Hämta och installera penslar Om du inte har Gimp redan...

Farma: ett hem bioreaktor för läkemedel

ÖversiktSyntetisk biologi har snabbt utvecklats från en vetenskaplig disciplin till en stor industri. Många nya företag utforma mikrober som producerar värdefulla kemikalier, läkemedel och dofter, i mycket stora jäsning reaktorer.Idag, är vi på väg a...

Bygga stora blå, ett hem gjort trä svarv

Denna artikel var postat ursprungligen till min hemsida, www.woodshopmike.com. Var noga med att stoppa av min webbplats för mer DIYs, reparationer och projekt & kom ihåg att prenumerera! Nu på med den Instructable!"Varför i hela friden skulle du...

Alla i ett hem gjorde pickles

Inledning:Pickles utgör en all time favorit mat. I Indien pickles bereds under sommaren och lagras i glasburkar. Lägga till höga koncentrationer av limesaft, fungerar kryddor och olja som en bra preservative.pickles kan förberedas med grönsaker, mang...

Ett hem för en Hedgie

innan du tar ditt taggig critter hem, du vill har hans hem redo att lösa in!Följ min modell/husdjur/Baby/musa: på instagram!Steg 1: bur jag använder en stor Rubbermaid bin för att lagra min hedgie i. Wire burar är en no-no eftersom hedgies kan få föt...

Bygga ett hem teatern rum

jag har alltid varit en stor film fan och ett stort fan av upplevelsen av att gå på teater. Jag har nyligen byggt min egen teater rum och ville dela upplevelsen. Hade jag hjälp av en allt runt handyman som lyckligtvis för mig, är min pappa.Jag ber om...