DIY bevattningssystem för växterelektroniska system droppbevattning för växter

Jag tänkte på en FN-deltog bevattningssystem för växter, att vara frekvent resenär jag intryck har tillräckligt med tid att min vattenväxter och för det mesta mina växter ridit sedan dess inte Facebook mitt gröda dog. för att lösa dessa problem, beslöt jag att göra detta projekt, enkel, låg kostnad och ingenting att skona

I detta projekt im hyvling en elektronisk kontroll för droppbevattning. Jag behovet av att plantera några tomatplantor på min taket, så jag valde några frön, fick vissa behållare (vit säckar) från agro butiken, vissa organiska gödningsmedel och lite sand.

Det första steget var att potten, jag blandade upp jorden med gödsel och sand, sedan planterade frön på den

Nästa steg var att bygga en elektronisk timer krets som kunde styra vattenflödet till krukorna, så jag ritade en 555 timer (Astable läge) som var avstängd i 30 minuter och på 50 sekunder (du måste hitta din egen timings beroende på din anläggning)

Obs: om du inte får önskad timings från 555, kan du växla utdata med inte gate eller kontrollera flödet med en ventil

555 kretsen utlöste ett relä som i sin tur kontrollerade magnetventil ansluten till vattenpipa (se bilder). Kraften för kretsen kommer från en 10W solpanel (mitten höger sida kanten av huvudbilden)

Bevattningssystem

Jag tog en 1 tum dia vattenledning (PVC) och lade den på en höjd med tegel (se bilder). Efter att jag borrade röret på topp för avlopp, gjordes i hålet på ett sätt att droppa vatten i anläggningen potten och vattna den. (diametern på hålet bör vara liten och ska matcha vattenflödet)

ALLA SET

Nu kretsen är redo, eftersom banan drivs av en solpanel, så snart solen rices på morgonen anläggningen får sitt vatten i ett intervall på 30 minuter, kan du styra tidpunkten med 555 så att din anläggning får tillräckligt med vatten

Med en liten ändring kan du också lägga till ett inlopp för din flytande gödselmedel. systemet är en stor framgång och nu iget stora färska tomater utan bekämpningsmedel eller kemikalier på den

Kontakt: rkpsree

Relaterade Ämnen

Micro bevattningssystem för krukväxter

Vattna dina växter i lägenheten när du är i en semester är alltid ett problem. Du måste be en vän att hjälpa varje varje par dagar, lita på honom eller henne med din nyckel. En annan lösning är över vattning men detta fungerar inte om du är mer än nå...

Inomhus automatisk plantera bevattningssystem

Denna enkla automatiska bevattningssystem för krukväxter är väldigt justerbar, ser bra ut, är lätt att göra, och var relativt billig. Några av de objekt som används är förmodligen i ditt hus eller lägenhet just nu.Luft, av en liten fisk tank luftpump...

AUTOECO SYSTEM för hem och trädgård

Tanken på att vårt projekt är att uppnå en smart trädgård system som övervakar och spårar miljöförhållanden, försöker hjälpa våra växter frodas.Detta projekt tillåter oss att veta vad som händer i vår trädgård hela tiden. Detta system är det att låta...

Dekorativa pilar

Detta DIY är inspirerad av Prydnadsväxter pilar. Det är super enkelt och snabbt (underbara, alltför), således kommer att vara bra för den som vill inreda sina hem men har ont om tid.Vad du behöver:Bambu spettFärgat papperLim (jag använde UHU)Broderi...

DIY törstiga växter vatten ballong

Gör en automatisk vattning anordning för din DIY törstig anläggning med några lätta att hitta objekt, enkla elektronik och Arduino! Prime vatten bomben, placera i anläggningen potten och vänta på det törstiga växter ögonblicket att hända. Om du inte...

Hem DIY gravitation droppbevattning för örter och växter

Ställa in en billig precision droppa gravitation bevattningssystem för inomhus / hi-rise hem ~-Lågt underhåll själv vattning för semester-Exakt anpassad leverans av vatten till växterna-Fordon för exakt, enhetlig gödselmedel leverans-Billiga lätt til...

DIY #3 ljus min frön - lysdioder för dina växter

Atelier DIY #3 ljus min frönenvoyé par brigadeneurale Här är lite knepigt. Jag har gjort en komplett instructable men det är på franska.Det är inspirerat av http://www.popsci.com/lightspikesMen jag antar att videon är tillräckligt bra för att förstå...

Växter VS Zombie Lanza ärtor med Hama pärlor DIY

Som för några dagar sedan visste ingenting om pärlor hama, denna gång beslutat att göra en spjut ärt växter vs zombie tillsammans med en paj regnbåge och en älskare emojin, så finns det 3 lätt och snabbt att göra små figurer, är dessa idéer speciellt...

Automatiska bevattningssystem med kapacitiv sond och Arduino på billiga (och jag menar det)

Varning: Jag är inte en elektronikingenjör, så jag inte kan ge någon garanti för design (mycket mindre en implementering). Jag vet bara presenteras lösningen fungerade för mig minst 5-6 månader (så jag inte kan ens garantera dess tillförlitlighet öve...

Raspberry Pi kontrollerade bevattningssystem

Varje vår min fru blir riktigt ambitiös och växter en stor köksträdgård. Som sommaren drar ut på tiden, ambition vänder till lättja och tyvärr många av växterna dö en långsam, vissnande död från försumma på grund av brist på rensa ogräs och vattna (f...

DIY Terrarium

detta DIY Terrarium gör en stor gåva, var ihop i några minuter och ser verkligen vacker. Glas klot finns nu tillgängliga på trädgård plantskolor och "air växter" som den Tilandsia som vi använde i denna terrarium transporteras även på home depot...

DIY Tree Gator Water Bag

Djupa vattning som är sällan mättade fettsyror hela rotzonen och minimerar den totala förlusten av vatten genom avdunstning. Genom att vattna bara ca en gång i veckan även när ytan torkar fukt är fortfarande tillgänglig djupare, där rötterna kommer a...

Multi-DIY Fuktsensor + bevattning System

Ofta har en stor mängd växter till vatten blir en mödosam uppgift och att ha olika slags växter kräver mer uppmärksamhet eftersom varje typ förbrukar olika mycket vatten. Så har mina vänner och jag beslutat att genomföra en automatisk vattning som ba...

DIY sammansatta Gin

Jag är ett stort fan av gin.Smak av gin är svårt att fästa. Gin är en tall som täcks av snö. Det är lukten av solskenet på en springtime äng. Det är resinous, blommig, komplexa och allt förpackat i en awesome klar vätska. Jag ska ha det i bubblig ton...

5 DIY projekt som ökar värdet på din bostad

Ditt hem är utan tvekan en av de största investeringarna du någonsin kommer att göra i ditt liv, så du säkert vill göra det så stor en som möjligt, speciellt om du funderar på att sälja det inom en snar framtid.Därför har vi satt ihop en lista med 5...

DIY Aquaponic vertikalt jordbruk System med luftpump

Gjorde ett projekt som kombinerar-Hydrokultur system;-Aqua-kultur systemet.-Air-Lift teknik;Fördelar-Återvinn + återanvändning + minska avfall (Soda flaskor) till användbara växa sängar,-Vertikalt jordbruk arrangemang att spara mul skriva ut i begrän...

DIY färdigheter: Den bästa överlevnad verktyget

Kunskap ökar dina chanser att överleva.Jag är ett stort fan av att ha BOB (bugg ut påsen) i bagageluckan på min bil för nödsituationer både stora och små, men jag tvekar att lita på det alltför mycket. Underjordiska kärn fall-out skyddsrum, hagelgevä...

DIY Eco-vas (enkel)

detta är en mycket enkel handledning hur jag gör min DIY vas.Jag älskar blommor så mycket, men det är mycket svårt eller kan vi sällan har tid att ta hand om växter eller vattna dem.Här jag använder min används hårspray flaska & det är min favorit fä...

DIY Hydroponics topp DROPP hink System

detta är en DIY Hydroponics topp DROPP hink System som jag kommer att visa dig steg för steg hur man bygger. Detta System är bra för större växter som hydroponiska tomater och paprika. Jag växer för närvarande mästare tomater, jalapeno paprika i 2 av...