Goodbye Moshi eller hur du kör din laserskrivare på ArduinoUppdatering 19/04/2016:
MarlinKimbra är här!
Detta är en av de bästa firmwares baserat på Marlin jag sett på länge, ingen funktion saknas.
Men för vårt syfte här är det bara om att vara uppdaterade och få bättre resultat.
Kontrollera det sista steget i denna kompatibel som jag kommer att hålla framtida uppdateringar där.

Uppdatera 11/04/2016: Den nya firmware är tillgänglig nu i mina vänners kompatibla ca 8 bit gravyr.
Detta innebär effektnivån är nu från 0 till 10000, vilket ger en högre upplösning för makt utan att kompromissa med hastighet eller andra funktioner.
Gravyrer på ömtåliga saker som papper är nu möjliga utan att bränna hål.
Alla SD och display funktioner har ändrats för att passa firmware, så du kan flytta huvudet, testburns på olika effektnivåer och även justera de flesta inställningar vara helt fristående från en PC / laptop.
Jag försökte mitt bästa för att genomföra WiFi också men kunde inte få det att fungera ordentligt, så om du vill överföra filerna Gcode utan byta SD användning en WiFi aktiverat SD-kort istället.
Aldrig provat bör det på grund av hårdvara men det också arbeta med Octoprint.

Update 27/02/2016:

True 8 bit foto gravyr är nu möjligt, vänligen kontrollera tillägg här.

Uppdatering 26/02/2016:
Jag kunde ändra Marlin koden så att nu en mycket högre upplösning för Laser PWM-signalen är möjligt.
Vänligen Tänk på att jag även hittade ett problem i koden.
Curent energiinställningar är inte deviced i 256 steg men begränsat till 100 - återspeglar de ursprungliga inställningarna för maskiner 0-100%!
Jag kommer att göra några tester på helgen och om allt bra ladda den modifierade firmware för alla som är intresserade att testa.
Med detta bör det nu vara möjligt att sant 8 bit gravyrer med CO2 laser - något som även Picengrave inte kan göra i detta skede.
Jag kommer också lägga till länkar till vilken programvara används för att generera koden sann gråskala gravyrer och hur du ändrar Gcode för lämplig placering på maskinen. -Håll ögonen öppna!

När det gäller att starta med CO2-laser nybörjare på en budget kommer att frestas att få en K40 kloner från Kina.

As-begäranden, problem och inlägg av allmän frustration om dessa maskiner översvämma internet jag även om jag hoppar i alltför.
Missförstå mig inte, jag gjorde det med flit som priset för hela maskinen var ungefär samma som bara en 40W laser rör importeras till Australien - och det är utan ett nätaggregat...
Jag började redan ett ämne i forumet om varför inte köpa dem men om du redan har eller fortfarande vill få en, denna kompatibel kan vara till hjälp på din väg.

Vad du får i detta Instructable:
Alla information, programvara och tips du behöver konvertera din budget laserskärare att köra på en Arduino ombord - för långt under 50$.
Också tillfredsställelsen att du nu kan skapa alla dina saker direkt i Inkscape (eller andra vektor program).

Vad du behöver, verktyg, och sådant:
1. tålamod...
Om din maskin är något som min vill du inte bråttom eftersom allt inte är perfekt i Kina.
2. en grundläggande förståelse för ledningar några kablar och några mycket lödning färdigheter.
3. grundläggande verktygslåda.
Platt och phillips skruvmejsel, 7mm käppar (håller uppsättningen till hands, du aldrig veta...), tång, sidan fräsar, lödkolv, värme Krymp slang eller om i tvivel eltejp.
4. Arduino Mega med ramper styrelse, valfria en display med encoder och SD stöd ha en fristående lösning.
5. vissa gamla Datorkablar, kontakter och sådant - jag försökte att hålla de ursprungliga kablarna som de är, det är inga problem att använda kontakter och att löda direkt.
Det enda jag verkligen föreslå att använda kontakter fo är på stiften för ramper styrelsen, jag använde enda LED stift från en gammal dator.
Du kan anskaffa komplett kit inklusive ramper och stepper drivrutiner för runt 30-40$ antingen via Ebay eller din lokala återförsäljare för betrodda.
6. två 10kOhm motstånd.

Först till speciell:
40W CO2 laser - påstådda makt, så vi kan anta det är runt 30W när du vill mäta det.
Till skillnad från de flesta av dem fick jag min med en digital strömförsörjning och inte den analog mätaren med potentiometer.
Resten är som alla andra kinesiska klon ute utom elektronik...
Här kan redan göra om du kan få några roliga i det eller inte.
Min kom med helt föråldrade "Corel Laser oavgjort", från 2013 och med en gyllene dongle.
Andra har nyare programvara och andra dongle färger, som anger en nyare kontroll ombord.
2016-versioner också stöder vektor styckning och hastighet/effekt inställningar per linje färgdefinition (men de kostar mer och är mycket svårt att hitta).
Så om du inte har den senaste modellen du har antagligen det levererades med Moshi drar, Corel Draw Laser (2013-2014) eller i mycket sällsynta fall med riktiga program som du skulle hitta på hög slut maskiner - igen för ett mycket högre pris.

Är denna kompatibel intressant för mig och hjälper min maskin?
Om du bara kan göra gravyrer och snitt med rasterbilder som BMP, JPG, TIF, PNG men inte i varje vektor format då det kan hjälpa dig.
Om din maskin- och programvara har redan full vektor stöd och en skrivardrivrutin för att använda den med någon programvara där ute kanske du vill hitta andra material att läsa.
Även om några av mods kan vara av intresse för dig ändå... ;)

Jag börjar med några grundläggande krympling grejer och hur du kan förbättra ditt arbete lite men den verkliga affären börjar på steg 4 med ersättning av den registeransvarige styrelsen.

Kan jag använda den för något annat?
Naturligtvis kan du!
Eftersom det är en "generisk" strategi kan denna mod också användas på din homemeade diod laser gravör.
Du kommer att behöva ändra Marlin firmware efter behov även i form av endstops, bygg dimensioner och sådana (lätt!).

Information om ovanstående bilder:
Pegasus var ingraverat på billigt, 3mm plywood - inte ett bra val LOL
Min systerdotter var ingraverat på plywood också men med nyckelfärdiga originalutgåvan och innan den fulla 8 bitars stöd har lagts till.
Och den gamla filmbilden med Billy ungen var graverade på Arakaria trä med senaste firmware mods.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur du gör din egen professionella arduino sheld

i detta instructable jag kommer att visa dig hur du gör din egen professionella letar arduino shield. Jag kommer att använda eagle.cad, arduino software & viewplot i proses att utforma arduino shield.Första steget i att göra en arduino shield fundera...

Kollagen förtjockad oxsvans gryta (eller hur man tvätta din soppa) och bräserad nötkött senor

en soppa med en hög kollagenhalten är rik och silkeslen och tjock nog att du inte behöver lägga till några stärkelse. Anledningen till att jag beslöt att göra nötkött senan och oxsvans är tillsammans så att jag kan göra en initial pott på lager samti...

Flådd människokött duk (eller hur man skall se din svärmor aldrig äter på ditt hus igen)

Okej, så detta är den absolut min favorit Halloween projekt hittills. Det började som en särskild kommission för en skräckfilm som kallas "Ett hus är inte ett hem" och jag hade en rolig tid gör det och var så nöjd med resultaten, jag var tvungen...

Jätte donut tårta (eller hur till göra din egna kakformar)

min rumskompis älskar munkar, så jag beslöt att göra henne den största hon någonsin haft. De säljer ringdiagram kakformar, men jag var på en budget och visste när jag skulle någonsin göra en till, så jag valde för att göra min egen form och här är re...

ZAPpelin, eller hur du tränar din luftskepp med en Arduino och IR-fjärrkontroll

är det flyger sigill? En flaxande främmande?Nej det är en ZAPpelin, en Arduino kontrollerade inomhus luftskepp, setup att lära i signalerna från en IR-fjärr att befalla det.Detta projekt kom till liv på den tredje Arduino Jam Februari 15 to17th 2013,...

Hur man färga din hund eller katt (med hemgjorda färgämne)!

Det är så svårt att hitta en cool färg som fungerar för hundar med långa mörka hår (jag har en pudel). Så uppfann jag min egen färg och här är det! (min sista steget har instruktioner om hur att få ut). Snälla rösta på mig i dyeing för färg tävling!V...

Hur du sätter din iPhone till ett Mikroskop eller Spotting Scope okular

vi har utformat en adapter som konverterar iPhone smartphones och Android-telefoner till digital okular för Mikroskop eller spotting scope – vi ringer enheten takfönster.Vi vill visa dig hur vi gjorde enheten och hur du kan göra din egen och börja nj...

Hur man bygger en gitarr för väggmontage eller bygga två för din Stereo.

jag ville ha en ny gitarr högtalare att gå med rörförstärkare jag bygger. Talaren kommer att stanna ute i min butik så inte behöver det vara allt för särskilda. Tolex beläggning kan vara alltför lätt skadad så jag sprutade precis utanför svart efter...

Flying "Tandlös" - hur man gör din drake!

Helt orelaterat till min andra "kompatibel!Det här är instruktioner för att göra dina egna flygande 'Toothless' Nightfury dragon, från hur man tränar din drake filmer.Min lillebror är ett stort fan av filmerna, bor i England medan jag bor i Sydafrika...

Hur man gör din egen t-shirt logo

detta instructable visar hur du gör din egen t-shirt logo genom att bygga din egen återanvändbara avtrycken skärmDu behöver:1/2 tum fyrkantiga trä pluggenmod podge-limnågon typ av "skärm som" tyg (jag använde chiffong från tygaffär)en häftpistol...

Frukt viner - hur man Design till din smak

vissa grundläggande bakgrundJag gjorde min första fruktvin 1992 och har tillverkat viner från kit och från grunden sedan dess. Som en grov uppskattning har jag gjort nära 20 000 x 23 liter partier sedan dess.Det finns hundratals olika sätt att göra v...

Socker belagda honungsbin - eller - hur man testar för Varroa kvalster

Colony Collapse Disorder fick du ner? Du kan vifta med armarna i luften, dela tear drop text uttryckssymboler med dina vänner om hur mycket du älskade din döda bin, hashtag din besvikelse, skylla på bekämpningsmedel, men vad du gör, gör inte ett sock...

Hur du gör din egen vind Checker

många stora spel djur har en angelägen känsla av lukt. För att hålla dem från att lukta du, bör du bära doftlös kläder och "spela vinden". För att spela vinden måste du veta vilken riktning det är på väg. Till detta använder vissa jägare vind pj...

Hur du håller dina kablar från att falla av ditt skrivbord

Hej alla im tillbaka igen till chow u hur till hålla din kablar från att falla av ditt skrivbord. Jag vet att det är en smärta att plocka upp dina kablar om de faller utanför skrivbordet, så jag har kommit upp med en enkel lösning.Steg 1: Saker du be...

Hur man färga din skate hjul och bussningar

vill du ha lila hjul men din är blå? Teal bussningar? Detta instructable är för dig!Jag ska visa dig hur man färga din longboard/skateboard hjul och bussningar med husgeråd, för mindre än $10.Innan du börjar, se till att läsa den hela instructable oc...

Astrids Axe - hur man tränar din drake 2

Jag ska visa dig hur jag gjorde min yxa för Astrid från hur till tåg din Dragon 2. Dock inte vara rädd att improvisera lite beroende på material du har. Detta var en mycket låg budget axe för mig, och jag hoppas att det kan vara samma för dig också!...

Hur man gör din Wii köra homebrew!

i detta instructable jag ska visa dig hur man gör din Nintendo Wii köra homebrew program. Bara så du vet, detta är min första instructable, så om jag inte skriver några klart inte håna det snälla. Har du någonsin velat spela din favorit NES och SNES...

Hur till karta över din Wi-Fi Signal

Stoppa guesstimating hur stark du tycker din WiFi täckningen är. Se exakt där du signal styrka är varmt, kallt, eller någonstans däremellan, och skapa en heatmap av din WiFi signal. Med detta, kommer du att kunna visualisera kvaliteten på WiFi täckni...

Hur du döljer dina filer

i detta instructable jag visar dig hur du döljer dina filer med en mycket liten chans att hitta dem.Detta kommer att vara till hjälp om du har en nyfiken det kille eller måste du hålla en hemlighet.Detta är min första Instructable så snälla ge mig fe...