Grid-blockerad: Trä logik pusseldenna jul, mina syskon och jag beslutade gränsvärde för pris på $10 för våra presenter till varandra, eftersom de flesta av oss är arbetslösa studenter. Min plan var att bygga alla en liten sak. Detta instructable täcker först av mina gåvor: en trä version av pusslet Rush Hour, av ThinkFun Inc.

Syftet med detta pussel är att hjälpa den röda bilen få av trafikstockning genom att flytta de omgivande fordon ur vägen. Fordonen kan bara flytta framåt och bakåt. Korten måste veta inledande placeringen av fordonen. Normalt, när du köper spelet, levereras den med en uppsättning kort. Du kan också köpa "expansionspaket", vilka är helt enkelt uppsättningar av kort med olika pussel. För detta projekt behöver du en av dessa expansioner.

En online-version av spelet kan hittas här om du inte är bekant med den: Bil spel

Till slut gick jag om $0.50 över budget, men jag tror inte att någon kommer ihåg. Slutprodukten kan ses i bilden nedan. Den röda bilen är den du har att hjälpa fly från trafikstockning. Blocken har en kortplats ner centrum som tillåter dem att bara gå i en riktning: upp/ned eller vänster/höger.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör ett Masyu pussel

Så, du förmodligen aldrig har hört talas om ett masyu pussel - men det är aldrig för sent att lära!En masyu liknar en slitherlink (som få människor har hört talas om...) men istället för att ha siffror som ledtrådar har pearl-liknande ledtrådar."Masy...

Trä pluggen pussel

Det finns åtta pluggen segment som du måste passa in i en låda. Du bör kunna få sju bitar med lätthet. Vad sägs om den sista biten?Detta mycket enkla projekt byggdes från skrot trä (minimal kostnad) och det tog ungefär en timme. Jag testade pusslet p...

3D utskrift Acacia låsa

KINGOU kinesiska traditionell 3D trä Acacia lås logik pussel IQ hjärngymnastik förregling Burr pussel1. Burr pussel har hittats i Europa och Asien sedan 1700-talet, den förkroppsligar visdom i antiken, Burr pussel kan ta många former, från traditione...

Pythagoras Paradox

Jag har alltid haft ett bra pussel. Den sammansatta bilden är av samma pusslet ihop två olika sätt. Båda är rutor med de sidorna är summorna av en stor triangel och en liten triangel hypotenuses. (Jag har avsiktligt lämnat luckor mellan de olika bita...

Hur att lösa sudoku-pussel (nybörjare och avancerade)

I den här guiden kommer jag att förklara alla tricks jag har funnit för att minska möjligheterna i en sudoku pussel och slutligen lösa den. Varje steg i detta instructable kommer att vara av ett annat trick så om du stöter på någon du redan känner ti...

Återvunnet Off-Grid Tesla CD Turbine Power-Boost Blender

filmen nedan visar framgångsrik at-home användning av denna Tesla CD turbin Blender.Recirkulerande Tesla CD turbin med Air Turbo-BoostOm denna video spelar inte, Klicka här iställetDetta instructable kommer att visa hur man gör en off-the-grid, Tesla...

Logik kärlek hjärta

Hej alla :)Detta är en logik kärlek hjärta jag skapat för en gammal flamma i år (vi har ett barn och vi är fortfarande bra kompisar, plus att jag gillar slingrande upp henne).Vissa säg kärlek är inte logisk, Tja det är nu! Så luta dig tillbaka, ta en...

Fråga Box pussel

detta är en videospel tema puzzle box baserat springa på en Arduino Mega. Jag använde bara vad jag hade liggandes, så om du ville bygga något sådant din sannolikt kommer att vara annorlunda. Jag ville ha denna tutorial att vara mer om idén om rutan p...

Tessellation konst historia pussel

genom att skapa en konst historia pussel, studenter kommer att tillämpa bestämmelserna om ett rutnät ritning system och producera ett pussel som använder tessellations för att skapa samverkande delar.Konst historia pussel projektet använder ämnet för...

Sphere faktor ~ Vintage pussel Box Build

Har jag nämnt att jag gillar rutor? Jag kom över denna antika präglade plåtask och vad jag hittade som var bra om det var hur det hade en intakt trä foder redan vilket gör det mycket lättare att göra en pussel låda om det finns något att limma mot.Ti...

Trä katt pussel feeder tower

I naturen, katter har att jaga om de vill äta – vilket innebär kör, hoppa, klättra. Indoor kattmat, å andra sidan, är ofta lättjefullt liggande i en full skål, och den enda fysiska träning krävs från katten är att ducka huvudet. Detta ledde till mång...

3D tryckt elektroniska pussel Box

De senaste åren har min familj varit inslagning julklappar i mer genomarbetade och svårt att öppna sätt. Förra året, ut jag 3D ett presentkort i en tydlig PLA-ruta. I år bestämde jag mig att kliva och göra det mycket svårare (och förhoppningsvis roli...

Pussel klockan

jag trodde det skulle vara kul att göra en klocka av ett pussel med en pusselbit flytta runt på en av armarna på klockan, så när klockan slår timmen pusselbiten passar.Jag ville ha min pussel att ha bitar ungefär en tum i storlek, men de flesta pusse...

15 pussel "abri"

Jag har gjort en affisch abri som var inspirerad av den berömda 15 pussel eller schuifpuzzle(dutch). Tanken är att du ska kunna skapa olika eller slumpmässigt över en enda affisch. Så om du blir uttråkad av din affisch på väggen, omorganisera och ge...

Konceptuella pussel: Open Source Learning Lab Kit

Den öppna källkod lärande Lab Kit är ett konceptuellt verktyg för utformningen av kollaborativt lärandemiljöer. Utformat som ett pussel, introduceras rumsliga begrepp på ett lekfullt sätt att göra dem tillgängliga för arkitekter, föräldrar, och särsk...

Pedagogiska projekt: Laser Cut 2D pussel för barnen på lägret uppfinning. Jag gjorde dem på TechShop.

Background:Stöd för Camp uppfinning rekryteras ingenjörer för att volontär och hjälpa till. Det skulle vara trevligt att göra 2D pussel som barnen kunde hålla och ta hem. Ett av de projekt som barnen gjorde är att utforma sätt att projicera äggen av...

Glödande jätte pussel bitar

jätte förregling glödande pusselbitar var tillverkade av 2 tums tjock frigolit och internt var upplyst med lysdioder.Bitarna var gjorda för en kyrklig funktion. Varje bit var en annan färg och hade en "värde ordet" skrivet på den. Bitar var som...

555-timer logik sond

Jag tröttnade på att behöva komma ut min multimeter varje gång jag var tvungen att mäta en enkel på eller av, så jag beslöt att bygga en sond. Denna sond använder en 555 Timer Chip som en inverterade schemit utlösa, sourcing och förlisningen två lysd...

DIY solpaneler för RV eller off grid

detta instructable är om ett par solpaneler jag gjorde medan man reser i våra RV. Jag beställde 72 solceller från ebay. Det var ett kit som kom med celler, flux penna och platt buss tråd. Glaset kom från en Återanvänd butik för 5 spänn. Jag fick epox...