Hemgjord elektroniska trumsetVad är det?

En fullstor hemlagad elektroniska trumset.

Varför?

Jag är entusiastisk över de ändlösa ljud tillgänglig via elektroniska provtagning. Jag har redan använt tangentbordet-baserad MIDI-controllers & en elektronisk Handtrumma (Roland Handsonic) i många år. Jag ville expandera min gom att omfatta full storlek kuddar som jag kan träffa med Trumpinnar, att öka de akustiska trummor som jag spela med mitt band Battlehooch. Dessutom, är jag anställd som ackompanjatör för modern dans klasser, så detta skulle lägga till laptop-piano-iPad-MIDI keyboard combo jag använder för att komponera musik i realtid.

Tillvägagångssätt:

Denna första iteration är ungefär modellerad efter Roland V-drum. De viktigaste funktionerna jag utdraget var:

1. Piezoelectric tryck sensorer för hastighet-känsliga Obs utlöser.

2. mesh trumma huvuden för lugn, lyhörd hits.

3. dubbla-zon kuddar där två sensorer är anslutna till varje jack. Detta gör för att utlösa två separata anteckningar över en enda kabel. Vanligtvis delas träffar som snara och rim, eller cymbal och klockor. Detta kit har också dubbla kick pedaler som sänder över en enda TRS kabel.

4. en trumma hjärnan som konverterar analoga signaler från piezos till MIDI-meddelanden som en dator kan känna igen. Programmet tolkar sedan meddelandena till generera musikaliska produktion. I detta fall, använder jag en Alesis Trigger I/O, som matar in min laptop via USB.

5. Typical drum kit formfaktor. Baserat på antalet ingångar på Trigger I/O, min kit funktioner tre dubbla-zon cymbaler, två kick pedaler, en hi-hat pedal & fem dubbla-zon trumma kuddar. Totalt nitton oberoende anteckningar.

Diskussion:

Jag ville göra ett trumset controller som skulle ha samma funktionalitet som en professionell kit, men till en bråkdel av priset. Jag ville också ha kontroll över utseendet av kit, samt lägga till mer utlösare än erbjuds normalt. Efter mycket trial-and-error, kan jag säga att jag var framgångsrika i dessa mål. Den huvudsakliga kostnaden var modulen trumma. Det är också en aspekt som inte är fullt DIY. Efter att titta på flera alternativ för anpassade microcontrollers, inklusive Arduino & PCB-baserade lösningar, beslutade jag att Alesis Trigger I/O helt enkelt eftersom det är en vältalig & prisvärd lösning på ett knepigt elektronik problem. Jag visste att bygga kit själv skulle vara en lång process, så det är meningsfullt att gå med en marknaden beprövad lösning för analog-MIDI-USB kommunikation. Alla andra delar antingen kom från Ebay, olika järnhandeln (Lowes visade sig vara till stor hjälp), eller bärgades från min egen arbetsstation & min pappas garage. Min far visade sig vara en enorm hjälp, erbjuder sin salvia råd och expertis på material, metoder och verktyg. De flesta av de kreativ problemlösning var en gemensam insats mellan två av oss. Det var ganska spännande att ha alla kuddar arbetet framgångsrikt på mitt första försök att spela en trumma rack i Ableton Live. (För att vara rättvis, fanns gott om felsökning för att få varje pad arbetar individuellt innan du försöker dem alla tillsammans!) Det finns dock vissa avgörande områden som lämnar utrymme för förbättringar. Ett grundläggande mål för projektet var att kunna transportera den registeransvarige att liveframträdanden. Dock mitt kit visade sig vara ganska bräcklig på flera ställen. TRS uttagen är inte lika tillförlitliga som jag skulle vilja. Ibland kan de inte göra rätt anslutning med separat TRS kabel ärmarna. Cymbaler känner sig mindre än fast. De kick pedal visp kuddar tenderar att lossa över tiden. Jag har också inte listat ut ett sätt att säkert transportera kit. Racket är otymplig när demonteras, & varje komponent har tediously tas bort. Det finns massor av kablar för & återmontering är en rutin. Detta sagt, det är fortfarande en stor instrument och jag är särskilt stolt över kuddar. De är mycket snyggare än plasten de som kommer på de flesta konsument kit.

Vad är nästa?

Av de skäl som nämns ovan, bygger jag för närvarande en ny, mer kompakt version av kit. Det kommer att ha ungefär samma antal utlösare & tillräckligt stora kuddar att spela med Trumpinnar. Formen kommer dock en enda stor rektangel som innehåller 20 kuddar, ordnade i fyra terrasserade rader med fem kuddar. Alla kablar & hjärnan modulen kommer att hållas inom enheten. Trampdynorna blir en smörgås av trä, metall och neopren. Montering och demontering kommer att vara mycket enklare: bara fästa plattan till en stå, & ansluta till datorn. Det kommer inte att se som cool eller har samma intuitiva spelbarhet som hela kitet, men kommer att vara mycket mer portabel. Ser fram emot ett andra Instructable beskriver detta projekt kommer snart! Ytterligare i framtiden, vill jag räkna ut hur lägga till positionella avkänning till kuddar, för ytterligare X-Y kontroll dimensioner.

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY elektroniska trumset olika förhållningssätt till utlöser det.

Detta är det sätt som fungerade för mig efter att ha följt en av tutorials om hur man bygger en egen elektronisk utrustning. Jag hoppas att detta hjälper. Välkommen att ställa frågor och jag svarar på vad jag kan eller peka dig i rätt riktning. UPPDA...

Hemgjord elektroniska tändare

Fireworks är just awesome! Jag har alltid älskat ett bra fyrverkeri med massor av vackra färger och intressanta mönster. De högljudda smällar, lukten av rök i luften - fyrverkerier är ett utmärkt sätt att fira ett brett utbud av evenemang från parter...

Hemgjord elektroniska går säkring (strömbrytare)

I den här videon visar jag min hemlagade elektroniska går säkringen. Den är gjord av bil 12V relä, 2leds, 6.3V zener diod, 2 vanliga dioder och motstånd. Du kan se banan i video Stäng för att avsluta och där jag förklara hur det fungerar. Det är enke...

Mindre ghetto/diy/skit elektroniska trumset

Japp Japp. Jag gjorde det digitala trumset igen, och det är mindre poopy denna gång! Yay!Jag tänker inte gå in så mycket i detalj på den här eftersom jag är lat så kolla ut-Om du är förvirrad om något, eller Känn dig fri att ställa frågorVIDEO på den...

Hemgjord elektroniska komponenter arrangör

..... Hej grabbar, detta är min första instructable på luft och föll fritt att lämna några synpunkter nedan om du har några tvivel eller förbättringar på detta...Detta instructable kommer att guida dig genom processen att göra din egen elektronik kom...

Elektronisk Drum Kit

trummor är kul, låt oss inse det. Men de är för dyra och besvärliga. Lösningen? Bygg din egen elektroniska trumset!Steg 1: TeorinEtt tangentbord är verkligen en massa växlar. Så för att göra trumset, vi bygger våra egna växlar, och binder dem upp til...

Elektroniska Practice Pad

Praktiken kuddar är ett måste för varje trummis. De tillåter oss att öva lugnt och utveckla vår trumma kompetens. Men praktiken pads är ibland tråkig att använda, inte deras faktiska användning utan på grund av deras begränsade ljud. (Åtminstone för...

DIY billiga elektroniska Drum Kit cymbaler

Jag hade varit ute efter för att göra min egen cymbaler för min DTXpress II elektroniska trumset. Satsen har redan 2 men jag minns att jag kunde lägga 2 mer så jag fick tänka och forska.Steg 1: Köpa de bitar som behövsJag såg några videos och de anvä...

Rock band trumset (utan MIDI): D

ion idm02, [eller någon trumset som använder 1/8 mono triggers, inte dubbla utlöser detta inte fungerar med dubbel utlösare] förvandlats till rock band drum kit utan midi, så u behöver inte installera allt genom en dator varje gång du vill spela rock...

Tripod monterad DIY elektronisk Drum Cymbal

efter att se några Instructables på här, och inse hur mycket billigare det vore att göra min egen snarare än att köpa en extra cymbal för min elektroniska trumset, jag bestämde mig för att göra en, och är nöjd med resultatet. Den är nu monterad på et...

Hur man gör en telefonhållare för ett elektroniskt trumset

dag ska jag visa dig hur man gör en hållare för telefonen för och elektroniska trumset så du spela med din sylt! Lets go!Steg 1: material Behöver du: silvertejp, ett hörlursuttag till headphone jack sladd, en 9mm till 6mm jack adapter och en kniv sax...

Elektroniska trumma trigger från scratch

detta är en handledning om hur man gör en elektronisk drum utlösa med billiga delar som fungerar med de flesta alla elektroniska trumset. Detta är bra för personer med vissa grundläggande lödning erfarenhet och förtrogenhet med elektroniska trummor.S...

DIY bastrumma Pedal för Diy Electronic Drum Kit/Rock Band Fix

detta är min första instructable så vara trevligt!Här kommer hopefull berätta hur du skapar din egen bastrumman/hi-hat pedal för dig DIY elektroniska trumset (gruva kommer snart!) till gamepad hacka eller som en fix för din rock band pedal (inte test...

Kartong stötfångaren

Steg 1: Vandalisera en skola dator Hitta en Dell med högtalarna ligger på bildskärmen. Vår skola har många av dessa så vi klädde med filt obligated att ta en.Steg 2: Hitta en inhägnad Vi hade en hel kartong från delar vi levereras för våra 3D-skrivar...

Hur tråd en dubbel zon snara eller Tom

Denna handledning kan vara för någon akustisk-till - elektronisk drum konvertering med minsta förändring behövs.Den innehåller detaljerade bilder och instruktioner som borde förklara processen på ett sätt som många ord inte kan.Jag lär mig hur man gö...

MIDI-Arduino trummor

Jag har alltid velat lära sig spela ett trumset, men mina föräldrar låta aldrig mig eftersom "det tar upp för mycket plats" och "det gör för mycket brus".Så nu, många år och vissa elektriska kunskaper senare, har jag beslutat att göra...

Lägga till en Zoom 123 elektronisk drum machine till min analoga hem byggt "chop stick" trumset

som detta hem trumset växte, det behövs en fetare klingande kick. Detta är hur jag fick en fetare klingande kick utan att använda mer utrymme i mitt hus.Verktyg jag använde för detta projekt:Hand sågLinjalenTrä-filDrillSkruvmejselGrinderBänk viceLimT...

Den elektroniska Dundo: Hur man gör en västafrikanska elektroniska talar trumset

Bu bu cha, bu, bu, cha. Om det inte är vettigt för dig, kan du koppla av musklerna ansikte eftersom det inte är några konstiga voodoo ramsor. Det är bara några av de ljud du kan göra från en talande trumset (Dundo, uttalas don-doe) vi ska bygga och d...

Fermentador Casero de Cerveza - hemgjord öl svalare

Detta är vår "jäsning öl Coleer" för att göra hemgjord öl (yuuup!)Det är ett enkelt projekt som tar lite tid men det är mycket interesant för DIY öl!Steg 1: Material du behöver För det första, vi måste få lite material för skapa "chassit&qu...