IKEA hylla förvandlats till en inomhus kretsloppsodling SystemDet är November och temperaturen sjunker under noll (Celsius) redan, jag behöver flytta fisk från min balkong kretsloppsodling system (som införs här) inomhus.
I stället för att sätta dem i ett vanligt akvarium med ett standardfilter, jag bestämde mig för att bygga en inomhus-kretsloppsodling setup istället. Eftersom detta system kommer att finnas i min lägenhet, är utseende och design lika viktiga som funktionalitet. Therfrore, bestämde jag mig att bygga system baserat på en ikea-hylla som matchar mina andra möbler.

Ta en titt på den teknisk demonstrationen i denna youtube video här:

Delar som behövs:
-1 Ikea Besta hylla (120x40x40cm) eller någon annan hylla efter dina önskemål - 20 €,--(2: a hand från willhaben.at)
-4 möbler hjul plus skruvar - €25,--(Obi)
-1 akvarium (max 110x35x35cm - i mitt fall 60x30x30cm till 54 liter) - 10 €,--(2: a hand från willhaben.at)
-1 akvarium pump (jag beställde det minsta som jag kunde hitta på Aliexpress.com, 200l/timme, 3W) - €4,--
-50 cm akvarium rör, (8mm) - 1 €--
-30cm standard pvc-dränering rör (25mm) plus matchande uniseal - €3,5
-En eller två 100cm blomlåda för balkonger - gratis
-träbit att skruva fast hjulen på
-vit trä färg eller tejp
-hydroton (eller andra medier för växa säng)
Jag gillar tanken att återanvända och återvinna, strider därför jag försökte använda så många 2nd hand delar som möjligt.

Verktyg som behövs:
-jig såg
-skruvmejslar
-elctric drill
-linjal, sharpie
-hela såg (matchning diametern på ditt avlopp)

Med detta är vi redo att börja vår bygga.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Fabian IKEA hylla förvandlats till en billig hängande trädgård hylla

Just flyttat till ett nytt hus och har några gamla Fabian hyllor som verkligen inte matchar det nya huset deco. Emellertid för bakgård fungerar mycket väl! Jag har letat efter några förstärkt metallhyllor (som Gruntal) men det stämmer inte helt med t...

IKEA "hol" förvandlats till en flower pot

Jag använde denna produkt för lagring på balkongen under många år och det fick alla dammas och luftfuktighet. i söndags bestämde jag mig att göra den till en flower potSteg 1: ta bort eroderad delar i den här bilden kan du se botten av möblerna och h...

Enkla inomhus kretsloppsodling System

jag använde en automatisk dokumentmatare och ett normalt fisk tank filter.När plantorna är stora nog att filtrera vattnet kan filtret vara avstängd.Det första filtret är beräknat för en 5-10 gallon tank.2. filtret är beräknat för en 20-30 gallon tank...

Hur man bygger en stationär kretsloppsodling system för inomhus trädgårdsskötsel.

Kretsloppsodling system: hur man bygger en stationär kretsloppsodling system för inomhus trädgårdsskötsel. Kretsloppsodling guide.När dagarna blir kortare och nätterna bli kallare, kan vi inte längre förneka att hösten är på väg och vintern är runt h...

Växthusgaser tillägg och kretsloppsodling

Så jag förmodligen kunde ha separeras detta i två olika instructables, men jag tänkte "Vad sjutton, y'all kommer att njuta av det på en gång", höger?Så detta inte kanske har alla små detaljer men om du kommentera, ska jag göra mitt bästa att bes...

Fönsterkarmen kretsloppsodling System

Jag ville ha nya husdjur, men jag gillar att ha att göra en hel del ta hand om dem fungerar inte. Jag gillar också växer saker. Unionen av två var ett system för kretsloppsodling. Problemet... Jag bor i New York City. Och, för att parafrasera Anden i...

Kretsloppsodling System

Kretsloppsodling är en sluten slinga ekologiskt balanserad system som kombinerar odling av växter utan jord och odling av fisk (hydroponics och vattenbruk). Det är i huvudsak en mini ekologiska system där växterna hand för fisk och fisk vård för växt...

Barrel kretsloppsodling System för liten balkong

Medan det finns en hel del ibles och hur-TOS på bygga ett ett fat kretsloppsodling-system, beslutat att skriva ytterligare en av följande anledning: medan alla guider som jag hittade var en stor källa till inspiration och fick mig hooked på begreppet...

Mikes andra kretsloppsodling System

den första som jag gjorde var vägen till lilla så jag beslöt att uppgradera mitt system. Jag ville testa två olika metoder för odling av växter så jag skapade en dual teir växa säng som sviker vattenflödet genom två behållare.Jag la en mycket större...

Litet DIY kretsloppsodling System

detta är en liten kretsloppsodling system jag byggt så jag kan experimentera med konceptet. Om det funkar bra för mig jag skulle älska att bygga en stor version av detta system, men innan jag vill ha lite kunskap om hur det fungerar och eventuella pr...

Tvätt till liggande Gråvatten System

Denna design och mycket av den information som finns inom är lånade med tillstånd från Art Ludwig ". Tvätten till landskapet Gråvatten system utvecklades av Art Ludwig av Oasis Design och publicerade icke patentskyddad till public domain för alla att...

Inomhus Security System med RFID och Status Display av LCD med hjälp av Arduino Micrcontroller

Det är en Inomhus Security System som automatiserar dörren öppna/stäng rörelse. Användarautentiseringen är gjort med hjälp av smarta RFID -kort som kommer att autentisera och auktorisera användaren att skriva in in i lokalerna genom att öppna och stä...

DIY kretsloppsodling System för litet utrymme

en kort promenad genom hur vi konstruerar och ställa in vår första kretsloppsodling system som passar in i vårt 1m brett balkong...

Inomhus Mini kretsloppsodling System (IKEA-hack)

uppdaterad: vi har nyligen uppdaterat denna guide för att göra det effektivare och säkrare att använda. Se instruktionerna här:http://www.Japan-aquaponics.com/Micro-aquaponics-Plans.htmlKretsloppsodling blir mer och mer populär och många vill bygga s...

IKEA hylla säker med magnetiska nyckel

ända sedan jag först lade ögonen på chunky IKEA möbel, jag har velat göra dess ihåliga innanmäte till en super hemliga gömma plats. Jag först försökte (och misslyckades) att göra en lucka i toppen och sedan benet av en Brist på sidobord, men det är n...

Köp 1 få en gratis Ikea hylla hacka

för $60 jag plockade upp en "Expedit" hylla från Ikea, det visade sig vara alltför djupt för där jag ville ha it...sooooooooBra ursäkt att skära saker!Jag skär den ner mitten och såret med två 8" djupa hyllor som passar perfekt.Obs: ryggen...

Inomhus kretsloppsodling

jag älskar kretsloppsodling och har varit mixtrande på bakgården arbetar på min första system som jag satt upp. Men nu tänker jag att hösten kommer att slå i ett par månader och mina fiskar och växter kommer inte att överleva vintern. Min fru har set...

Ombrovision: vintage tv förvandlats till regnväder larm

En lunchrummet i mitt kvarter har en trädgård som är ganska trevligt. Men när det regnar alla går inuti, och sedan när regnduschen är över, alla börjar frågar om det är OK igen för att gå sitta ute igen. Folk som kör lunchrummet tänkte det skulle var...

Förvandla en billig IKEA Childerens säng till en säng/Fort med massor av extramaterial

Min son var redo att lämna sin krubba och flytta in i en stor pojke säng. Han är barnet i familjen och har bott på mestadels hand mig nedskrivningar så jag tänkte jag skulle göra sängen speciell för honom.Med detta i åtanke vi åkte till IKEA och hitt...