IR spårning torn med PIC och CDetta är ett bra lärande projekt som är kul att bygga - jag fick mycket ut av att göra det. Jag tror detta har gjorts ganska lite redan, men jag hittade inte ett enkelt sätt att göra detta med bilder. När jag äntligen fick det att fungera, trodde jag jag skulle dela det. Det kan vara användbart för någon som vill lära sig eller tillämpa I2C, avbryter och Callbacks, PWM eller Servo kontroll.

Grundläggande funktioner

Upptäcker och spår en infraröd ljuskälla. Kokkärl eller lutar när ljuskällan rör sig bort från mitten av ramen, försöker hålla det i mitten.

Huvudkomponenter

 • Pixart IR-kamera
 • PIC16F1503 (en 14-polig, 8-bitars PIC-mikrokontroller)
 • Spänningsregulator
 • Servon

Antaganden

 • Du kan löda och desolder hålmontering komponenter
 • Du har en dator
 • Du kan läsa ett datablad

Take-Away färdigheter

 • 8-bitars PIC programmering i C med MPLAB X, XC8 och MPLAB X kod Configurator
 • I2C-protokollet
 • Med hjälp av mikrokontroller timers
 • PWM servo styrning och få maximal upplösning i rörelse
 • Med hjälp av en justerbar spänningsregulator

Du kan också lära sig lite om

 • IR våglängder
 • Kamera synfält
 • Med en strömkälla för servon och mikrokontroller
 • Kalibrera Pixart kameramodul
 • Att göra något med utrymme för expansion

Ingen PCB Etsning krävs :) Jag gjorde detta med stripboard och bara klippa spår och lagt till tröjor där det behövs. Det är också genomförbart på en liten skärbräda. Min första prototypen montera spänningsregulator och moderkortet komponenter på en 17 x 10 bakbord.

Detta projekt bör kosta mindre än 25 euro även om du har inga reservdelar liggandes.

Det finns oanvända stift på PIC16F1503 och jag har inkluderat manliga rubriker för alla stift i stripboard pcb, så i-krets programmering är möjligt och det finns utrymme för expansion (en annan servo, fler sensorer, raketgevär...).

Se Steg
Relaterade Ämnen

Auto-torn med TOPPLUVA och Nerf Gun

Med Auto-torn-projektet, kan du automatiskt spåra och eld på dina fiender! Detta projekt använder en TOPPLUVA kameramodul, en RobotGeek pan/tilt bas, en skum dart pistol och en Geekduino att samordna komponenterna. TOPPLUVA kan vara "lärt" att k...

Realtid ansikte spårning Robot med Arduino och Matlab

Realtid ansiktsspårning avser uppgiften att lokalisera ansikten i en videoström och spårning hittas eller igenkända ansikten. Numera finns det många verkliga tillämpningar av ansiktsavkänning och andra tekniker för bildbehandling. Det finns många alg...

Bygga ett Portal torn med rörelse kontrollerade ljud och belysning

i detta Instructable jag ska visa dig hur jag gick om att bygga min egen liv storlek talar Portal torn från början till slut. Detta är ett ganska ingående projekt som kommer att omfatta varje konstruktionsfasen samt alla tekniker jag använde längs vä...

Dagis övervakning och spårning System med Intel Edison Development Kit

Vi har byggt ett dagis övervakning och spårning system med Intel Edison styrelsen tillsammans med Bluetooth låg energi (BLE) enheter och en USB-kamera. Det är en demonstration av hur lätt Intel Edison DevKit kan användas för att bygga en lösning till...

Objektet spårning av färg med Python och openCV

Målet är att skriva ett skript som gör en robotbil upptäcka en blå markör, gå mot markören, läsa skylten som är på märkningen och följa dess riktning tills en stoppskylt hittas.Videon visar en översikt över den strategi och prestanda.Programvara som...

Skateboard med PIC mikrokontroller och lysdioder

vad gör du när en elektroingenjör bygger en Skateboard från början för en 13-årig julklapp? Du får en skateboard med åtta vita lysdioder (strålkastare), åtta röda lysdioder (tailights) alla kontrolleras via PIC microntroller! Och jag vill tillägga, e...

Mediatek linkit en - Bygg din egen spårning webbplats med hjälp av linkit en GPS, GPRS och JSP med Google karta

Först och främst mycket tack för Mediatek för skicka mig en Mediatek Linkit en styrelse. Jag är mycket glad å öppna förpackningen och arbeta med WIFI, Bluetooth, GPS, GSM, GPRS. Det är mycket trevligt. Ser utdata från varje kod har mitt sinne hoppa a...

* uppdaterad * LED-torn "Hej", Vu-mätare avancerad Sensing musik utan IC endast med Ardurino och gränssnitt med PC Windows Software!

LED-torn "Hej", Vu-mätare avancerad Sensing musik utan IC endast med Ardurinooch samverkan med PC Windows programvara! Hej, alla.Vad som gör detta projekt så cool är, som dess avkänning musik, till skillnad från traditionellaVU-mätare eller Equa...

Att göra en Formboard tärning torn

spela bordsskiva spel är en av glädjeämnen i livet. Styrelsen tar ibland upp alla tabellen och det finns ingenstans att kasta tärningarna, och ibland din kompis har bemästrat den handleden åtgärden för att få den roll han vill att kanske du inte vill...

PiTank - en web kontrollerade tank med kanon och direktuppspelad video

PiTank är en web controller tank byggd för en tävling på min skola robotics club. Projektet tog ungefär två veckor för att slutföra med alla 5 gruppmedlemmar deltar i olika aspekter. Dess huvudsakliga projektilen är ping pong bollar (upp till 3). Brä...

NOMAD från ursprungliga Star Trek-serien med ljus och ljudeffekter

om du är ett fan av den ursprungliga Star Trek-serien, du vet vad NOMAD.Det visades i episod #37 "Changeling".NOMAD är huvudsakligen en hybrid av en gammal jord utrymmesonden som kolliderade med en främmande utrymmesonden. Den resulterande hybri...

30 objekt Ultimate Altoids Tin Urban Survival Kit (inkluderar solglasögon, en kortlek med kort och ketchup)

det finns massor av dessa survival kit flyter runt Instructables och resten av Internet och även om jag älskar att göra kit som inkluderar fiske krokar och sy uppsättningar, mina chanser att bli i en överlevnad situationen där jag faktiskt behöver de...

En sträng manövrerade marionett med ögon och ögonlock flytta / Une marionette à fil avec les yeux et les paupières qui bougent.

En sträng manövrerade marionett med ögon och ögonlock flyttarUtrustning:-Ett ansikte i papier maché, papper mache-4 ping pong bollar-tråd-2 tandpetare-2 gummiband-sträng-2 små bitar av trä eller plast-1 cross i trä-4 ringar i metall eller plastLe Mat...

Battlestar Galactica havet. 1 pistol: kul med kanoner och Moldmaking

med min förra terminen för min kandidatexamen gång, min fru och jag var upptagen på sidan Skapa steampunk Bonnie och Clyde kostymer för den kommande Salt Lake Comic Con. Jag hade valt att bara ändra ett par Nerf vapen, överväger jag försöker slutföra...

Nintendo AMD retro moderna spel PC bygga med nya och gamla delar

OK, så jag har läst många av instructables på här om att bygga en PC med en Nintendo NES som givaren för fallet. Jag har byggt en hel del datorer de senaste 10 åren men är alltid ute efter att göra något lite annorlunda som fortfarande kommer att var...

Målat glasskål med kopparfolie och löd

Detta är mitt första försök i att göra en glasskål med hjälp av bitar av glas tillskurna, inslagning sidorna med kopparfolie och lödning bitar tillsammans. Tidigare har jag postat en instructable på "Målat glas Terrarium", där jag har använt epo...

Ultimate Robo-Planter (med ljus och avtagbara anti spill modul)

(Om du gillar mitt projekt, snälla rösta på mig. Tack!)Mina damer och herrar, jag ger dig... min ultimata Robo-Planter!"Men Mario" - ni kommer att säga - "vi har sett din Robo-planteringsmaskiner innan. Inte illa och mycket ekologiskt, men...

Laserskärning för konst och industriella kreativitet

förstå capabilites laserklingor och hur man får det mesta av dem är i fokus för detta instructable. Jag kommer att använda kniv, verktyg och olika andra maskiner som jag har för att visa vad jag har lärt mig om detta medium. Spännande huvudfunktionen...

Bärbar sol spårning solpanel med A Windup klocka enhet

jag har bara konstruerade och byggde en hemmagjord solar tracker än kan enkelt ställa in att exakt anpassa till höjden av solen (eftersom det ändras dagligen, med årstiderna), och också troget följa solen, från soluppgång till solnedgång. Panelen spå...