Justerbar temperatur Controller för värmeelementDet finns en massa olika produkter som använder värmeelement. Tyvärr, många av dem är inte justerbar. Till exempel, är de flesta lödkolvar antingen på eller av. Det skulle vara mycket mer användbar om du kunde ändra temperaturen på strykjärnet. Detta skulle tillåta dig att använda lödkolv för lägre temperatur.

Så skapade jag en enkel styrkrets som låter dig justera produktionen av ett värmeelement.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Arduino justerbar Timer Controller med relä

detta är mitt första inlägg här, så jag hoppas jag får allt rätt!Jag har en gasvärmare millivolt (termoelement högen) veranda som har en manuell kontroll på den. Jag tröttnade på att få upp och ner att slå på och stänga av den, så jag beslöt att göra...

En .NET Gadgeteer baserade jäsning temperatur Controller

I den här artikeln visar jag design och tillverkning av en pekskärm baserad automatiserad jäsning temperatur styrenhet med en kombination av kommersiella och anpassade hårdvara och mjukvara. Jag har varit ölbryggning i över 20 år med främst partiell...

Notebook Cooling Pad med justerbar temperatur Setpoint

Detta projekt handlar om hacking en notebook värmeskyddet och lägga till en enkel temperaturgivare som styr fläkten. En OLED-display är används för att Visa temperaturen i den bärbara datorn (utanför), tillsammans med en tryckknapp till tillåta juste...

Heatbed temperatur controller för RepRap med Gen6

tack för att kontrollera denna lilla anvisningar av sorterar ut! Jag vill bara få detta ett par saker ur vägen:-Först ut, detta är inga sätt stopp alla, alla! Jag ta inte några foton under skapandet av, men det är mycket enkelt!-För det andra: vad ja...

Öppen källkod temperatur Controller-apparat värmeväxlare

Här är en värmeväxlare demo använder öppen källkod Tempereringsaggregatet.Fullständig värmeväxlare tillgänglig härIntelligent styrenhet, scheman och koden tillgänglig härTempereringsaggregatet öppen källkod kan du flexibiliteten att kontroll DC appar...

3D-skrivare uppvärmd säng temperatur Controller

Detta är den 3D utskrift säng värme controller jag ska visa dig hur man gör.Steg 1: SchematiskJag hittade en bra krets för en 555 PWM controller och modifierat den.Här är listan del:1. 555 timer kan du få från Radio Shack2. IRF8714 Detta är en MOSFET...

Automatiserad Solar Powered horisontella Blind Controller

Jag började detta projekt eftersom vi har några horisontella persienner ligger i ett högt fönster över ytterdörren till vårt hus. Fönstret vetter mot söder, och här i Colorado, det betyder massor av solsken. Det vore trevligt att ha att solljuset lys...

Temperatur kontroll för köksmaskiner

i detta Instructable, jag kommer att gå igenom kontrollera temperaturen på de flesta köksapparater. Som ett exempel, jag kommer att använda en gammal Westbend Poppery popcorn maker (aka. kaffe Kafferostningsföretagen), men samma teknik kommer att til...

Plug and spela Arduino temperatur styrenhet

Jag har sett några olika temperatur controller projekt här. Jag ville bygga en, med följande begränsningar:Kontrollerad "dumma" apparat kan anslutas direkt till enheten. Jag ville inte att hacka in i apparaten, men framför allt ville jag potenti...

Sous Vide ugn Controller

Istället för att hugga isär en perfekt bra lerkruka potten visar denna bygga dig hur man bygger en controller din apparat kan du ansluta till. Detta modulära tillvägagångssätt betyder inte behöver du köpa en andra apparat. Om du har en gammal riskoka...

Billigaste DIY sous vide setup på $5,97

Din är verkligen inte främmande till DIY sous vide setup, med plaska iolika microncontroller baserade hemgjorda sous vide setup. PID kontrollerade arduino sous vide setup av undertecknad verkligen finns här http://shin-ajaran.blogspot.sg/2012/12/comi...

DIY Sous Vide nedsänkning Cirkulator

Många om dessa Sous vide cirkulationspumpar är tillgängliga och huvudsakliga ström men de är $200 plus!!! Med valutakurs som i Kanada så högt just nu det skulle vara $300 för mig. Projektet kostade mig $45 som jag använt artiklar som jag hade och någ...

Grekisk yoghurt, från Scratch!

Det är fantastiskt de saker du inte uppmärksamma eller helt enkelt glömma från när du var liten. Ett par år sedan upptäckte jag hur fantastiskt hemmagjord yoghurt kan vara: lätt att göra och riktigt bra smak. Det visar sig att min armeniska farmor br...

Starkt ljus lödning järn

någonsin lödning något och tänkte, "Hej, jag inte kan se en sak."? Då du slår på din skrivbordslampa, men kan inte helt luta den på rätt sätt att få ljus där du behöver den. Irriterande, eh?Tja, kom jag med en lösning.Jag fick 6 ljusa vita lysdi...

Hur: Lödning

Lära sig grunderna i lödning är lättare än du kanske tror. Följer är en snabbkurs om hur löda ihop två trådar. Detta är en nödvändig färdighet att veta när man precis har börjat med elektronik och är en färdighet som används ofta när man gör enkla ro...

4 knacka på Keezer (Kegerator + frys)

Välkommen till min första Instructable! Jag ber om ursäkt att bilderna börjar en bit in i projektet. Jag postat några bilder på projektet på ett hem brygga forum och var bad om en "hur man" guide till att bygga kegerator.Denna Kegerator design ä...

Hummingblimp

vad vill du få passerar en Zeppelin NT ballong med en Hyperblimp i ett klassrum? En Hummingblimp!Kolla upp det i den här videon:Som de flesta av mina projekt innebär något som rör sig hade jag bara partipate i göra det flytta Challenge". Jag har nyli...

Gör din egen projektet etiketter - helt enkelt!

Så du precis avslutat det super Arduino temperatur controller projekt som driver en 220 volts AC värmare och du vill lägga till en varningsskylt för säkerhet och även eftersom det ser snygg.Men, allt du behöver är en "Fara High Voltage" klisterm...

För evigt påskägg, två sätt

Dekorera trä ägg är ett kul, lätt projekt för vuxna eller äldre barn. Pyrography (vedeldad) eller en Dremel verktyg används för att skapa mönster och detaljer. Prova båda metoderna och se vilken du gillar bäst!Vi använde:Trä ägg blankvärden. Vi gjord...