LCD-LED eftermontering (iBook G4 version)hur man byter ljuset i din laptop skärm med ytmonterad lysdioder.

Kom ihåg att betygsätta detta projekt :)

Svårighetsgrad: måttlig till smärtsam. Om fastställande av skärmen är lätt, sätta äpplen tillbaka tillsammans är helvetet.

I detta instructable jag kommer visa dig några av stegen i återuppliva min ärevördiga laptop.

Men låt mig beskriva problemet först. Det var omriktaren. Min bärbara LCD-skärmen var långsamt döende. Bakgrundsbelysningen skulle stänga av sig själv. Det skulle komma tillbaka efter att jag stängt lock ett par gånger. Sedan detta trick slutade fungera. Bakgrundsbelysningen skulle blinkar till på och sedan bajsa ut när jag vaknade datorn från vila. Skärmen skulle fortfarande fungera men utan motljus, så bilden var nästan osynliga. Lite googlande informerade mig om ett vanligt problem med en reed switch kabel. Men jag knäckt öppna min bärbara dator och alla kablar var bra. Lampan lyser fortfarande upp kort så det blev nog bra. Detta lämnade endast omriktaren och mer googla beskrivs liknande problem i andra datorer.

Jag kunde prova att reparera eller ersätta omriktaren men jag ville ha något mer robust. Lysdioder (LEDs). Efter allt jag skulle snarare re-design runt problemet snarare än fixa samma sak igen senare.
Den här killen beskriver ett liknande eftermontering men med 12 volt inkommande. Detta gör honom tråd några lysdioder i serien. I mitt fall hade jag 5 volt så alla lysdioderna här är parallellt.

Så är här hur jag gjorde det...

Se Steg
Relaterade Ämnen

Android kontrollerade LCD/LED Display - ingen Android-programmering, nr lödning behövs.

IntroductionDetta bygga använda Arduino plattform för att styra en LCD/LED display från din Android mobil. Det är en plug and play bygga som kräver nr Android programmering, ingen lödning och ingen handstil av Arduino kod, det du inte vill.Den grundl...

Förvandla din LCD/LED TV till en hologram-TV

Jag presentera tre enkla steg för att förvandla din LCD/LED TV till en hologram-TV...Mycket lätt och mycket enkel.Steg 1: Klippa och limma... Skär fyra transparent A4 ark i trapezoidal former, och gå med dem för att bilda en pyramid.Steg 2: Upp och n...

Stilla en annan LCD-LED Hack!

Minst sagt, kostnaden för att ersätta LCD gångjärn på bärbara datorer har blivit obscen, och problemet är tyvärr ganska vanligt. Just nu priset för två dåligt utformat gångjärn kan köra så högt som $90,00 och hitta nya är sällsynta eller i många fall...

RGB blinkande Led Cube Box _4rM_Pk_ Version

jag gjorde detta projekt sommaren 2009Jag kan inte ta alla poäng för mitt arbete jag fick idén från den här killen: författare: AlexTheGreat: men vände det omkring 360 grader och gjorde min egen kub mycket mindre messier :DSaker du behöver:1: X1 = Pl...

LED Chess Set - enkel Version

Tetranitrate tidigare postat en utmärkt instructable om hur man gör en LED schack som här:Jag hittade den via BoingBoing, men kunde inte vara störd gör som såg så flash. Jag ville bara en till arbete, snabbt och enkelt. Så all credit till Tetranitrat...

Vanlig glödlampa till LED eftermontering på de billiga.

När man jämför leds till vanliga glödlampor, i slutändan du öka glödlampa hållbarhet/livslängd och effektivitetstimmar för användning av batterier med en liten uppoffring av lumen utgång, spektrum fokus. Jag tror du kan något ändra inriktning och spe...

Hemmet gjorde Bezel / fönster för LCD, LED, TFT skärmar.

jag har jobbat med ett projekt som använde en 16 x 2 LCD-display och ville ha en fin finish som också tillät mig att täta mot vatten och andra vätskor. Jag också behövde slagtålighet, låg kostnad och förmåga att ändras enkelt om slitna eller trasiga....

Hörlurar står / montera på LCD/LED-skärm

hörlurar stå på monitor...

Billig ljusmätare och LED testare för mindre än $5

Ive nyligen spelat med hög ljusstyrka lysdioder för en LCD LED projektor. Problemet jag hittade var det mycket svårt, så se om alla lysdioder är samma ljusstyrka, och så svårt att jämföra enskilda lysdioder. Om du ville snabbt kontrollera en LED för...

DIY handheld LED lamp

En lampa har stor betydelse i ens liv. De är ljuskällan och synliggöra sak till dig. När ljus utsänds från en lampa, den färdas i alla riktning och efter slående från en yta kommer det att våra ögon och objektet är synliga för dig. Upptäckten av elek...

ARDUINO MPPT SOLAR CHARGE CONTROLLER (Version-3.0)

[ Spela upp Video]Välkommen till mina solar charge controller tutorials serien. Jag har postat två version av min PWM laddningsregulator. Om du är ny till detta vänligen se min tidigare tutorial för förstå grunderna i laddningsregulatorn.Detta är pro...

ARDUINO sol LADDNINGSREGULATORN (Version-1)

[Spela Video]I min tidigare instructables jag beskrivit detaljerna i energi övervakning av ett off grid solsystemet. Jag har också vunnit tävlingen 123D kretsar för att. Du kan se denna ARDUINO ENERGIMÄTARE.Slutligen lägga jag min nya version-3 laddn...

ARDUINO sol LADDNINGSREGULATORN (Version 2.0)

[Spela Video]För ett år sedan började jag bygga min egen solsystemet för att ge kraft till mitt hus. Jag gjorde inledningsvis en LM317 baserade laddningsregulatorn och en energimätare för övervakning av systemet. Slutligen gjorde jag PWM laddningsreg...

Frontplate för 16 x 2 LCD + knappsatsen sköld

Vad vi kommer att bygga:I den här guiden kommer vi att bygga ett laserskuret akryl frontplate för en Adafruit 16 x 2 LCD + knappsatsen sköld (Arduino version). På grund av en enkel justering har du bekväm tillgång till alla knapparna knappsats.Om du...

Billiga LED ombyggnad

Ah! I detta instructable kommer jag att beskriva hur du kan konvertera de gamla litet rör lyser i bättre och mer effektiva LED-lampor som inte skadar ens din ficka!Som vi vet alla lysdioder är - bra, långvariga, effektiv och lätt att spela med!Låt mi...

Hur man byter LCD-flex kabeln för Canon HF11 videokamera

Min Canon HF11camcorder började att misslyckas Visa bilden när LCD var helt öppen, ett tag det fungerade bara när det var bara halva-öppen och till slut hade jag ingen bild på LCD. Skyldige – menyfliken LCD kabel som passerar genom gångjärnet.Den end...

Scettiface's Project - förvandla en Laptop LCD till en XBox Monitor

denna diy monitor är med (HDMI + AV + VGA + TV) Input styrkort är lcd led bakgrundsbelysning typ, som inte behöver en inverter. scettiface köpte en längre lvds kabel och talaren att göra hans projekt....

LED Pong

Snabb överblick:Jag kallar detta "LED Pong". Jag byggde det från grunden och jag baserat designen på en 1 meter individuellt adresserbara lysdioder och en Arduino Uno. Pong var en av de första video arcade-spel som någonsin gjorts. Det släpptes...

Hemgjord led projektor

detta är min hemlagade led projektor. Inte redo ännu så jag inte använder riktiga foton. När jag avslutar min projektor kommer jag publicera en videorecension på youtube och riktiga foton här.Du behöver:LCDLEDFRESNEL lins x2TRIPLET LINSKONDENSORN LIN...