Den enklaste elektronisk kretsenEnklaste elektronik krets

Hej killar, här är den enklaste kretsen; Det är bestod av en resistor, en LED och ett batteri.

Beräkning ges nedan.

Vs: 9Vdc.

Spänning till LED, låt oss säga 3Vdc,

Strömmen genom LED 20mA.

Genom resistor spänning ska brytas: 9-3 = 6 Vdc.

Ström genom motstånd: 20mA.

Motstånd: V / jag = 6/20 = 300 Ohm.

Detta är mycket enkel krets, kan lätt monteras. Så prova.

Normalt är mycket enkel för hobby och erfarna krets beslutsfattare, men det kan vara ett roligt för ny elektronik hobby.


Samla in följande komponenter

En LED, 5mm storlek, ett motstånd av 300 Ohm, ett 9V batteri och andra verktyg som lödkolv, cutter, tråd etc.

1 - Anslut den ena änden motstånd till LED längre stift med hjälp av lödtenn (du kan också ansluta dem genom att vrida båda stiften), nu har två stift reservdelar, en PIN-kod för resistor och en annan är benet av LED.

2 - nu ansluta resistor reservdelar slutet till positivt av batteri och lysdioder att negationen av batteriet. Nu vad ser du?

Är det glödande?

Ja?

Så har vi glödande LED nu,

men frågan är, vi väljer motståndet av 300 Ohm, varför?

Så vi beräkna värdet.

3 - det finns en enkel och mest betydande formel, Ohms lag.

Vad sa du?

du läsa detta namn innan, "Ohm". Enheten för motstånd?

Höger,

Enligt Ohms lag

JAG = V/R,

R = V / I,

V = JAG * R

Jag = nuvarande (A) (ström som passerar genom resistorn),

V = spänning (V) (spänningen över resistorn),

R = Resistance(Ohm).

I vår krets vet vi...

Matningsspänningen spänning (Vs) = 9V.

Spänningen över LED = 3V. (Normalt LED 5mm körs på 3V).

Spänningen släppte av motstånd = 9-3 = 6V.

Strömmen att vara flödas igenom LED = 20mA = 0.020 Amp.

Motstånd =?

Motstånd = V / jag = 6/0.020 = 300 Ohm.

Obs: Kära vänner hade jag 330 Ohm på gång, så jag använde 470 Ohm.

Du kan styra ljusstyrkan på LED genom att kontrollera motståndsvärdet,
Motstånd är att begränsa nuvarande,

Varning

Om du inte ansluter något motstånd i serie sedan strömmen blir oändlig och LED kommer att brännas omedelbart, så njut av kretsen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Den enklaste uppladdningsbart batteri krets (och rädda planeten alltför)!

Hallo alla...Idén kom till mig när jag var redo att ersätta en battericell i min väckarklocka bredvid min säng. Även använder jag de senaste 5 år endast laddningsbara batterierna av de flesta typer jag övervägt hur många battericeller människor värld...

DEN enklaste iPod / iPad / iPhone laddare krets

Ok, så du har vissa delar hängande runt, och kanske försökt att göra något för att ladda upp din iPhone eller iPod/iPad men ingenting verkar fungera rätt. Du fortsätter att få detta meddelande som säger att laddningen inte stöds med denna enhet- elle...

Den enklaste mynt påsen! Återanvända mjölkpaket

detta är den enklaste mynt påse du någonsin kommer att göra.Endast ett klipp med en sax och lite vikning och wallah! din färdiga :)Steg 1: Skär mjölkpaketet Steg 2: Vrida upp och vik ner...

Den enklaste pannband kan du i 2 sekunder

ibland du vill göra en förändring på din frisyr. Varför inte du ändra det genom att kombinera de saker du har?Detta är en av de enklaste DIY kan du se här. Men det fungerar! Ja du kan aldrig tänka på det innan ~ låt oss prova en gång.Du kommer att sk...

Den enklaste bokmärken någonsin på 30 sekunder!

Om du är som mig, du fortsätta läsa böcker hela tiden. Jag kan inte somna utan att läsa minst 3-4 sidor. Jag läste också när jag vaknar, på företag... överallt och varje gång jag bara kan.Vad gör mig arg är att jag alltid lös mina bokmärken, så jag h...

Den enklaste bottle rocket någonsin!

Detta måste bara vara den enklaste bottle rocket någonsin! Följ min instructable och bygga!Detta är också min första instructable så vara trevligt ;-)(Ledsen för de suddiga bilderna, min mobil kamera har kinda suger)Steg 1: Vad du behöver Och vad du...

Den enklaste och bästa iPhone / iPod Touch stå

i detta instructable, skapar du den enklaste och bästa iPhone/iPod Touch stå. Du kan göra det på mindre än en minut!Låt oss komma igång!Steg 1: Samla material Material:1 kassett låda1 iPhone, iPod Touch, etc.Steg 2: Ställa upp! Öppna rutan kassett he...

Hur man gör den enklaste rubberband gun

du kan göra den enklaste rubberband gun tyg stift, penna, gummiband och papper (tillval) med hjälp av detta instructable.Du kan göra detta när som helst när du är uttråkad!Också, om du inte har några tyg stift, inte panik.gå till denna länk:och det k...

Den enklaste DIY motorized gigapan växeln

som många av er har redan upptäckt med en titt in i min hemsida, jag älskar fotografi och särskilt 360° panoramabilder. Sistone har jag dök in i den fascinerande världen av Gigapixel foto. Så jag köpte en motoriserad stativhuvud och jag har gjort någ...

Den enklaste möjliga användningen för gamla telefoner

Eftersom vi vet alla att framtiden för bärbara kommunikation är bärbara, och så småningom inbäddade, teknik. Jag vill visa dig den enklaste möjliga användningen finns det för de gamla telefoner vi miljontals.Drumroll Vänligen!Ja, det någonsin så ödmj...

Den enklaste, hus hålla föremål, Robot!

Hi det! Jag är 13 så jag kommer att gå in i roboten tävlingen för åldersgruppen 13-18! Denna robot är den enklaste sak jag någonsin har gjort. Den är avsedd för alla som har mycket liten erfarenhet av elektronik. Du får lära dig hur du använder växla...

Den enklaste och bästa två-minuters dopp

Detta är den enklaste, snabbaste och godaste dopp någonsin! Med variationer.Steg 1: Vad du behöverHär är vad du behöver:-150gr ostmassa-gräslök-persilja-salt-peppar-något att blanda ihop allt-skål-* vitlök *-* chili och paprika ** Om du villSteg 2: ö...

Den enklaste, billigaste, enklaste iPod Amp någonsin

detta är den enklaste och billigaste amp någonsin. Bara två material och är din iPod (eller mp3)! Kvaliteten kanske inte är lika bra som de andra Instructubles som tar en massa komplicerade material eller lagra köpt högtalare men det är bra och billi...

Den enklaste Journal pennhållare

om du är som mig, du vill ha en tidning (eller någon form av penna och papper inspelningen anlagen) med dig hela tiden. Och om du inte gillar skriver i blod, du också vilja ha en handstil genomföra med dig. Under en senare resa utarbetat jag ett snab...

Början Microcontrollers del 5: Provning programmeraren och bygga den första kretsen

Så långt, bör du ha alla mjukvaran installerad och konstruerade det gränssnitt som kommer att ge en bekväm anslutning från programmeraren till mikrokontroller (MCU). För nästa steg måste en skärbräda (de med siffror är mycket bra), en LED och ett mot...

DEN enklaste funktionen GENERATOR byggt på en skärbräda

en funktionsgenerator är en bland de nödvändiga prylarna av en elektronisk hobby. Det är mycket användbart i producerar ljudsignaler och även i inverter kretsar. Eftersom det inte är överkomligt för hobbyister, beslöt jag att göra en själv med lätt t...

Hur man gör den enklaste bakbord Arduino-kompatibelt Sanguino-motsvarande... NÅGONSIN! & Hur ladda upp skisser rakt till det!

Okej så titeln är faktiskt lite av en munfull lol!Ive behöva röra runt med en önskan om mer Input/Output stift än Arduino UNO och numera UNO använder en Atmega328mikrokontroller, & dess begränsade till bara 20 Input/Output pins :-(Bra om du har strul...

Den enklaste FM-sändaren... Utan spole/induktor

Jag gjorde detta projekt för tre år sedan, och det fungerar perfekt. Kretsen av detta projekt har jag hittat i en bok jag köpte för arton år sedan när jag var i gymnasiet.De flesta av de tillgängliga FM sändare kretsarna har, enligt min mening en myc...

DPScope SE - den enklaste riktiga oscilloskop/logik analyzer på planeten

The DPScope SE är resultatet av en utmaning jag satt för mig själv – att bygga en praktiskt användbar oscilloskop med ett minimum av komponenter och för minsta möjliga kostnad. Den praktiska fördelen är naturligtvis att detta är ett instrument som ja...