Den enklaste uppladdningsbart batteri krets (och rädda planeten alltför)!Hallo alla...

Idén kom till mig när jag var redo att ersätta en battericell i min väckarklocka bredvid min säng. Även använder jag de senaste 5 år endast laddningsbara batterierna av de flesta typer jag övervägt hur många battericeller människor världen kasta bort i ett enkelt drag som det jag gjorde nu... Hur meny omhändertas battericeller kastas bort i varje hushåll? Vem vet? Men om vi hade ett uppladdningsbart system att ladda batterierna när enheten är ansluten till ett vägguttag och när vi behöver batteriet (i en svart ut) Detta kommer att fortsätta arbeta enheten. Så först får vi makt kontinuitet, för det andra kommer vi spara pengar att köpa och förfoga över alla de döda batterierna, och tredje under normala förhållanden kan vi uppladdningsbara någon typ av batteri som vi. Min nästa fråga till mig själv var att denna typ av krets måste vara enkel, billig, pålitlig och lätt Cabriolet att ladda varje battericell och ger möjlighet till en enhet på samma gång. SimpleEhhh???

Så jag försökte påminna om mina studier från university och jag påminde en mycket enkel krets som faktiskt påminner alla vetenskapen av el och varje 1: a året stuedent vet väl.

Material... Billigt och enkelt

>> 4 dioder av 1N 4001 typ för att göra bron som conncects till transformatorn
>> en transformator 2 x 6 om du vill ladda batterier 1-6VDC eller 2 x 12 för enheter upp till 12VDC (input 220VAC Europa utgång 2 x 3, 2 x 6, 2 x 12 välja din)
>> en 1000uF kondensator, använder den som ett filter och hiss av makt
>> ett relä (6VDC om du kommer att ge makten från 1-6VDC eller en 12VDC om du vill ladda en 12VDC batteri)
>> ett motstånd av 33 eller 39 Ohm /5W (5W är idealiskt eftersom motståndet kyla ner snabbare)
>> en diod av BY251
>> 2 rca hona chassi
>> 2 rca hane
>> en prototyp eller perforerade kort, ingen PCB behövs
>> en trevlig låda för batteri laddning docking station appx12cm X 5 X 3 cm (i den här rutan kommer du försöka passa en transformator, grundläggande kretsen, kablar, batteri boet och din ande!: D

Allt material till mig 12 euro (15USD) kostade den dyraste är transformatorn.
Lets go nu krets design och jag kommer att förklara för er...

Se Steg
Relaterade Ämnen

VERKLIGEN isolera din loft (eller vinden!) - och rädda planeten

att vara pengar och tid rik fattig, jag ville klippa mina utgifter, och vara lite grönare.Så jag fixade SF40 SuperFOIL på undersidan av min takstolarna att hålla sig varm, minska räkningar och rädda planeten: www.superfoil.co.uk/SF40-titlepage.htmlJa...

Konvertera varje toalett till variabelt flöde för $10. och rädda planeten

vattenvårdsförbund är en av de viktigaste steg som vi kan vidta för att skydda miljön. Färskt vatten är inte bara en ändlig resurs, det blir dyrare. Det finns många instructables som visar hur man gör en lågt flöde toalett genom att lägga till en bur...

Återanvända en engångskamera och rädda planeten! och spara några pund

nyligen var jag ner min lokala foto butik (Pixmania) få ett par begagnade Engångskameror så im säker på att du är medveten om de gör väldigt roligt för chockerande människor. Be bara och de ger dem bort. Jag tänkte också, va, dessa företag få kameror...

Tjäna pengar och rädda planeten

låg på kontanter och vill hjälpa till jorden? Jag har lösningar!Steg 1: återanvända Återanvända. Ett enkelt ord. En enkel idé.Titta på alla grejer du kastar bort. Burkar, mjölk kannor, flaskor. Tänk på alla de saker du kan göra med dessa saker!Här är...

Förvandla papperskorgen till användbara grejer och rädda planeten!

i mitt första instructable jag använde ett slags plastflaska för att göra bakre bike fender. Jag skär några ur flaskan, men större delen av det förblev oanvända. Jag gjorde en video att visa dig hur jag vända skräp till en bra bärande enhet. (kanske...

Gratis nio Volt batteri klipp och små kapslingar

återvinna din "dead" 9v batterier till något användbart och rädda planeten.Steg 1: Verktyg och förnödenheter Tools:LödkolvPlatt huvud skruvmejselLeveranser:Ett 9 volts batteri med ett metallhölje (jag rekommenderar Duracell)LödaTvå små bitar av...

Den enklaste Journal pennhållare

om du är som mig, du vill ha en tidning (eller någon form av penna och papper inspelningen anlagen) med dig hela tiden. Och om du inte gillar skriver i blod, du också vilja ha en handstil genomföra med dig. Under en senare resa utarbetat jag ett snab...

DEN enklaste iPod / iPad / iPhone laddare krets

Ok, så du har vissa delar hängande runt, och kanske försökt att göra något för att ladda upp din iPhone eller iPod/iPad men ingenting verkar fungera rätt. Du fortsätter att få detta meddelande som säger att laddningen inte stöds med denna enhet- elle...

Du Rock gitarr MIDI-controller med Bluetooth BLE och uppladdningsbart batteri

I denna tutorial kommer jag visa dig hur du slår gitarr du Rock gitarr i en MIDI-Bluetooth 4.0 controller med uppladdningsbart batteri. Lösningen var enkel men att tänka på det.Detta system har testats med iMac, iPad och iPhoneDet material vi behöver...

Den enklaste och bästa vit choklad Bröd Pudding någonsin!

Thanksgiving har kommit och gått för i år, men planera framåt genom att hålla på att detta recept för resten av semestern. Denna rätt kan inte vara enklare! Dina vänner kommer att tigga för receptet, men tag på-åtminstone för ett bra pris. Med alla d...

Den enklaste och bästa iPhone / iPod Touch stå

i detta instructable, skapar du den enklaste och bästa iPhone/iPod Touch stå. Du kan göra det på mindre än en minut!Låt oss komma igång!Steg 1: Samla material Material:1 kassett låda1 iPhone, iPod Touch, etc.Steg 2: Ställa upp! Öppna rutan kassett he...

Den enklaste och bästa två-minuters dopp

Detta är den enklaste, snabbaste och godaste dopp någonsin! Med variationer.Steg 1: Vad du behöverHär är vad du behöver:-150gr ostmassa-gräslök-persilja-salt-peppar-något att blanda ihop allt-skål-* vitlök *-* chili och paprika ** Om du villSteg 2: ö...

Laser Beam larmsystem med uppladdningsbart batteri för Laser

Hej alla... Jag är Revhead, och detta är min första instructable så är du välkommen att ge mig råd och pekar ut områden att förbättra.Inspirationen till projektet kom från Kipkay som postat en liknande version (skydda ditt hem med LASERSTRÅLAR) efter...

Uppladdningsbart batteri kapacitet testare

Har du en hög med AA uppladdningsbara batterier i din låda? Några är gamla, några är nya, men vilka uppsättningar skulle du ta med din kamera på din nästa resa, och vilka som är förbi deras livslängd? Jag gillar att använda uppladdningsbara batterier...

Hur man gör den enklaste bakbord Arduino Uno... NÅGONSIN! -Breduino! (& Hur ladda upp skisser rakt till det!) With Additional Hardware Options - UPDATED - JULY 2013

Steg 1: Avsnitt 1 - byggnad reglerade 5 volts strömkälla! Okay now before i start, something about my notes for my step-by-step PICTURE instructables that i Love to create:"Jag brukade märka alla mina bilder i min instructables men det verkar instruc...

Den enklaste elektronisk kretsen

Enklaste elektronik kretsHej killar, här är den enklaste kretsen; Det är bestod av en resistor, en LED och ett batteri.Beräkning ges nedan.Vs: 9Vdc.Spänning till LED, låt oss säga 3Vdc,Strömmen genom LED 20mA.Genom resistor spänning ska brytas: 9-3 =...

Den enklaste, hus hålla föremål, Robot!

Hi det! Jag är 13 så jag kommer att gå in i roboten tävlingen för åldersgruppen 13-18! Denna robot är den enklaste sak jag någonsin har gjort. Den är avsedd för alla som har mycket liten erfarenhet av elektronik. Du får lära dig hur du använder växla...

Hur man gör den enklaste bakbord Arduino-kompatibelt Sanguino-motsvarande... NÅGONSIN! & Hur ladda upp skisser rakt till det!

Okej så titeln är faktiskt lite av en munfull lol!Ive behöva röra runt med en önskan om mer Input/Output stift än Arduino UNO och numera UNO använder en Atmega328mikrokontroller, & dess begränsade till bara 20 Input/Output pins :-(Bra om du har strul...

Den enklaste FM-sändaren... Utan spole/induktor

Jag gjorde detta projekt för tre år sedan, och det fungerar perfekt. Kretsen av detta projekt har jag hittat i en bok jag köpte för arton år sedan när jag var i gymnasiet.De flesta av de tillgängliga FM sändare kretsarna har, enligt min mening en myc...