Lövträ tabell med laser skär inlagaatt göra denna tabell du skulle helst behöva en matris av lövträ (800 x 150mm) +, 2 x ark aeroplane plywood (du välja storleken på inlaga), remsor av lövträ för beading, bandsåg, cirkelsåg, hand sander, tenon såg, filer, trälim, låg grus sand papper, skärp klämmor & g-klämmor, trä vice och tillgång till en laserskärare och lite skicklighet i att använda CADCAM.

För det första, jag ordnade lövträ lamellerna så att jag var nöjd med hur färgerna fungerar tillsammans. Jag sedan klippa ner dem så jag hade nog att göra huvuddelen av ramen. Jag använde en tappade ner cirkelsåg för att skapa en fördjupning som plywood skulle senare sitta i.

Jag använde en tenon såg för att klippa halva lederna på kanterna och använde 4 sash klämmor att limma huvudramen tillsammans, alltid lämna trälim torka i cirka 6-10 timmar.

Nästa lagt jag extra längder av ädelträ som beading på kanterna, de tunna trälister på sidorna.

I detta skede måste du antingen designa ett mönster för laserskärare med CAD, dvs adobe illustrator eller design något du kan skapa för hand, olika färg torg skära på bandsåg? Laser skär din design och hålla alla bitar. Jag har tagit min adobe illustrator (cs5) fil som du kan använda.

Med hjälp av mätningar av ramen jag laser skär ply inläggningen och kollade att den monterad, kom ihåg att hålla alla bitar, behöver vi de för sprutning senare.

Nästa jag antingen lackade (x3 fina lager) bitar för trä nyanser eller primade och emaljerade den blå och gula bitar, med sprayfärg, så de kan ha fastnat i ply ramen. Du kommer också behöva skära en bakst från resten av tråden till så det finns lager bakom att fästa dem alltför. Jag använde vikter att tynga ramen medan limning ply skären, vara försiktig och inte gälla mycket lim eller det kommer att sprida sig och göra en enda röra när vikterna placeras på den.

När din lyckliga med ramen och ply inläggningen du kan limma med trälim, pine batonger och g-klämmor, var försiktig inte klämma ramen eftersom det kan skada den.

För att benen jag först mätt och skär en ram för att passa under runt 100mm från kanterna har använt jag återvunnen brädorna för benen.

Jag skar slats, 2 för varje ben, och pärlstav två utanför kanterna på benen. Använd g-klämmor eller en trä vice för detta. Då jag kopplade till stavarna tillsammans att bilda på ben och upprepas för alla benen. Jag använde skärp och g-klämmor för detta.

När benen är klar kan du koppla dem till ramen med skärp och g-klämmor. När de är torra kan du sedan bifoga dem till en tabellram. Du kan behöva använda ett jack plan platta undersidan om det är ojämn, detta hände mig!

Med tabellen "färdiga" du behöver till hands sand alla hårt trä och ben med en hand sander, inte plywood, tråden bör vara maskerade över med tejp för att förhindra att du slipa bitar, detta kan förstöra tabellen om du sand bort alla sprejade inlayed plywood.

När din lyckliga med finish kan du sedan lätt sand av trä med ett fint papper och sedan gnugga det med en fuktig trasa. När det har torkat Applicera ett fint lager av matt lack, låt torka och slipa lätt trä igen. Detta bör upprepas 2 - 3 gånger och inkluderar plywood. Prova och tillämpa lacken ganska snabbt så att spridningen över träet är ännu.

När hela tabellen är lackerade kan du vaxa i tabell 2 - 3 gånger för skydd och attraktiva skimmer. vaxet tar många veckor i blöt i ordentligt men kommer att förlänga livslängden på bordet, du kan åter använda vax varje halvår.

Färdiga.

Relaterade Ämnen

3D mdf tabell med cnc laser

Jag fick denna plan att göra en dekorativ reminiscences tabell med mdf lakan och laser cnc maskiner.Steg 1: Detta är min dwg fil som jag designadejag konstruerade min plan med 3mm mdf skivor och skär dem med laser cnc maskinerSteg 2: Steg 3: Färdiga...

Arbetsbock tabell med flytande välvda bår

Detta är ett matsalsbord som jag bara slutade för vår familj i tid för semester. Den är gjord av valnöt och lönn, som är min favorit typer av trä för möbler. Benen är valnöt, båren är lönn och table top är lönn med en valnöt inlaga.Jag bygger tabelle...

Woodblock utskrift med laser cutter

om, som jag, du tror traditionella grafik är awesome men har inte den manuell skicklighet att mejsla ut fina kanaler i trä, en laser gravör ger en praktiskt genväg. Här är processen.Steg 1: Skapa din fil. Till att börja med, du vill ha en fil som är...

Hacka en brist i en Play-Doh spela tabell med extra lagringsutrymme

Vår 2,5 år gammal barn älskar att leka med play-doh (och hans pappa också). Med av koppar och former ur lådan, sätta dem tillbaka i rutan lagra rutan någonstans, ta den tillbaka ut,... ganska hustle. Jag undrar om jag kunde hitta en elegant lagra och...

Planteringsjord tabell med diskho

Jag byggde en 2' x 8' planteringsår tabell med diskho för flera år sedan BIE (innan Instructable Era). Det fanns inga bilder tagna under församling men jag tror de stegvisa anvisningarna med aktuella foton kommer att göra.Detta sjunka har visat sig n...

Med Zen Toolworks CNC med Laser gravör

Detta Instructable från Zen Toolworks kommer att omfatta hur du använder din Zen Toolworks CNC-maskin med en laser gravör kit från Jtech Photonics.Utrustning som behövs:Zen Toolworks CNC-maskin. Våra kompletta satser finns på vår hemsidaJtech fotonik...

EXPERIMENTERA med LASER skär post

Jag måste ge kredit för den otroliga instructable amandaghassaei postat på laserskurna poster; Detta instructable handlar om mina lärdomar genom att experimentera med den ursprungliga koden och material för att få bättre ljudkvalitet.Jag hade avsiktl...

CrabBot med Laser ögon

Min familj och jag besökte Ocean Beach i San Francisco vid ett flertal tillfällen under våren och sommaren månaderna år 2015. Varje gång vi var där märkt vi dussintals Tom krabba skal hela stranden. Några var mycket liten, mindre än ett par inches. D...

Printmaking jiggar med laser cutter

Hej det laser cutter entusiaster!I detta instructable jag vill visa dig hur man bygger en enkel jigg som kan hjälpa dig att effektivt återge din utskrivna konst. Jag har använt denna metod för att skriva ut på klistermärken, vykort och små bitar av p...

Hemgjord Mini cirkulär tabell med Hand Drill hem byggt Jig såg trä PCB maskin

Hemgjord Mini cirkulär tabell med Hand Drill hem byggt Jig såg trä PCB maskinMaterial:Hemgjord Spindelhuset Chuck spindel dubbdockan här:1 st HSS 100 mm Rotary verktyg cirkelsåg blad skära skivor Dornen Cutoff Cutter verktyg multi elverktyg1 st Alumi...

Hemgjord Mini cirkulär tabell med Hand Drill hem byggt Jig sågar trä PCB kapmaskin

Hemgjord Mini cirkulär tabell med Hand Drill hem byggt Jig sågar trä PCB skärmaskinMaterial:2 st Aluminium 100 mm x 70 mm x 30 mm1 st Aluminium 160 mm x 160 x 12 mm för säng1 st Aluminium 160 mm x 160 x 12 mm för top1 st höghållfast aluminium legerin...

AIRSOFT PVC GEVÄRSSTÖD med LASER

lägga till din airsoft överfall gevär eller gevär! Det ger stöd till din pistol vilket ger bättre noggrannhet! Detta kommer bara kosta en dollar eller två om du inte har en laserpekare sedan dess om 5 dollar! "Steg 1: Vad du behöver! Vad du behöver:V...

Börjar med Laser gravyr - graverade bok märken

Om du är person som älskar att läsa mycket eller bara den genomsnittliga killen som läser böckerna skolor du kan ha inför problemet med att glömma där du slutade förra gången, ja e handelsplats ger någon gång men de är för tunn för att gå vilse, även...

DIY Laptop tabell - med begränsade verktyg & Plywood

Jag har behöver en laptop tabell länge nu så det var på tiden att jag till att göra ett.Jag skickade mycket vänligt några av skils verktyg att prova så jag trodde detta skulle vara det perfekta projektet genom sina steg. Du behöver inte en verkstad f...

Knacka på handtag med laserskurna fanér inlaga

Som en homebrewer, jag ofta göra partier av öl att ta till festivaler, roliga bröllop, picknick och andra sammankomster där öl är uppskattat. Jag har en två-tap jockey installationen som är bekvämt för kall öl på språng, och det gör alltid saker lite...

Hur man bygger en ikosaeder tabell med regenererats trä

Inte känner för behandlingen? Kolla in filmen ovan visar en översikt av byggprocessen.Om du är fortfarande med oss och vill göra detta, kommer att följande steg gå igenom processen och de lärdomar jag längs vägen.Steg 1: Åtgärden och MarkTriangel mön...

En lång arbete tabell med vinklade benen och enkel leder

när jag flyttade jag bara min gamla träbearbetning bänk att arbeta på men det är för lätt, liten och kort för de flesta saker och jag brukade alltid fastnar på den främre vise eller resa över basen. Jag hittade några butiken fixturer i den nya plats,...

Bygga en ikosaeder tabell med återvunnet trä

OBS: JAG FÖR NÄRVARANDE REDIGERAR DETTA INSTRUCTABLE ATT HA MER ANVÄNDBAR INFORMATION, MEN JAG "LL GÖRAS I ETT PAR DAGAR! :)Inte känner för behandlingen? Kolla in filmen ovan visar en översikt av byggprocessen.Om du är fortfarande med oss och vill gö...

Slaktare kvarter lövträ tabell

Idén till tabellen kom först efter jag hade fått trä som fick min far av en vän som skrot trä han trodde skulle brännas. Min pappa insåg mest var kvalitet lövträ som bör vara repurposed för något mer än kindling. Så träet var gratis, med alla de andr...