MIDGE gasifier campstovevill bygga ett MIDGE gasifier läger spis? Nu har du chansen.

MIDGE är den enklaste, billigaste gasifier campstove du kan göra.
Namnet betyder "Modifierad inverterad Downdraft förgasare Experiment"

Arthur Knoll (uppfinnaren av denna kamin antar jag?) kom med en. PDF förklarar hur man bygger den:
http://Stoves.bioenergylists.org/stovesdoc/Midge/THE_COMPLETE_MIDGE.pdf

Jag var mycket imponerad av det efter byggnad en.
Detta kunde ha varit byggt 50 + år sedan och skulle ha varit en revolution i campstoves.
Bokstavligen * någon * kan bygga en.
3 plåtburkar och (10 x) #10/32 tums skruvar är allt som behövs.

Jag bestämde mig att ta dessa planer och göra detaljerade YouTube bygga instruktionsvideos.

Bygga MIDGE
MIDGE vedgas spis bygga - 01 - YouTube - http://youtu.be/0N2wwSSg-Sk

Hur man förbereder träbränslen
MIDGE vedgas spis bygga - 02 - YouTube - http://youtu.be/Peo2gZAULUI

Natt bränner demo (med hjälp av trä, hundmat etc.)
MIDGE vedgas spis bygga - 03 - YouTube - http://youtu.be/6GDzK1pQLfY

Dessa videor Visa dig långt mer än de flesta filmer där ute.
De flesta försummar att visa hur man * ordentligt * förbereda skogen för bästa prestanda från dessa kaminer.

När runt "hemmabas" eller bil camping, bränsle jag min MIDGE med massivt trä pellets uteslutande.

En MIDGE körs 25 minuter på en 3/4 kan ladda av träpellets.
Jag har kokat ris för 4 personer och cheeseburgare i en stor stekpanna med min MIDGE.

Jag använder sällan mitt MSR XGK alla bränsle expedition spis längre sedan bygga en MIDGE.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Midge trä gasifier Grill Grill.

jag upptäckte midge spis på denna webbplats för några månader sedan och genast tänkte detta skulle fungera bra för en grill grill. För er inte bekant med begreppet en midge är en liten trä förgasning spis. Den är utformad för att bränna trä långt mer...

UPPDATERA! Backpacking Gasifier spis

Hej, detta är Quark - och jag är här för att visa dig hur du gör din egen TLUD (topp nivå Updraft gasifier kaminen), och du kan slå upp dem på http://www.build-a-gasifier.com/gasifier-wood-stov.... De är i huvudsak en kamin som brinner bränslet inte...

Stora bärbara trä gasifier spis

Min YouTube-kanal här* Nya * video av stora gasifier operation härFattig mans stora förgasare InstructibleMIDGE liten plåtburk gasifier Instructible-------------------------------------------------------------------------------------------Detta är do...

En Home-Built biomassa Gasifier för producerar trä Gas

jag har byggt en hel del alternativ energiprojekt genom åren. Se min webbplats på http://www.mdpub.com och min andra instructables se min hembyggda solpaneler, vindkraftverk, improviserade generator och andra projekt. Jag har alltid velat bygga en tr...

Flugbindning: Zebra Midge

Zebra Knott är en av de enklaste men mest effektiva öring flugor för en nybörjare att knyta. De kan vara bundna i ett stort antal kombinationer med de vanligaste är röd, svart och olivgrön med silver tråd och pärlor. En nybörjare kanske vill börja me...

En hemgjord trä Gasifier som håller dig med ström efter rutnät misslyckas

Efter April 27, 2011 utbrott av tromber i delstaten Alabama var halv en miljon TVA kunder utan elektrisk ström i upp till fem dagar. Jag har bott i regionen i större delen av mitt liv, och detta var i särklass den längsta tidsperioden utan makt som j...

Flugfiske: Hur man knyter en zebra midge

zebra midge är en av de enklaste flugorna att knyta. För att starta du behöver:-210 denier tråd (för färgen på midge du imiterar)-En pärla storlek för kroken du binda flugan på-Metalltråd, färg som matchar fluga du binder-En böjd krok, i detta instru...

Vedeldning (karta över Midgård)

Under den senaste veckan den absoluta höga var 30 grader (Fahrenheit, det är en skit skala, jag vet), som sagt jag var inte alltför angelägen att arbeta utanför i min butik. Så jag beslöt att göra en Instructable allt inom komfort av mitt varma rum,...

Äldre karta av Midgård

årets julklapp beslöt jag att skapa en present till min fru. Vi är nördar och utgivningen av "The Hobbit: en oväntad resa" sätta i rörelse ett projekt jag hade velat göra ett tag men hade satt på sparlåga på grund av skolan. Min fru har alltid u...

Bygga det GEK Gasifier i sju delar

detta projekt ingår i en serie av instructables från Alla Power Labs visar hur du skapar en Honda Accord som körs på trä gasar.Detta projekt anges i hantverkare tävlingen, om du gillar detta projekt som jag hoppas du kommer att överväga att rösta för...

Hur att lysa upp en GEK biomassa gasifier

detta projekt visar tändning instruktioner för öppen källkod Gasifier Experimenter's Kit (GEK) från Alla Power Labs. Det är en del av en serie av instructables relaterade till GEK.Du har nu avslutade tillverkning, ihop alla bitar tillsammans, så nu k...

Samara gasifier bakgård matlagning spis

Jag gjorde denna kamin som bygger på Kazimirovs spis (ru) idé, tiny gasifier kaminer design allmänt visade och del andan i rocket spis.Att göra denna kamin tog jag hänsyn tillbehovet av att bevara värmen i vinden (nyckel huvudnummer)portabilitet (int...

"Midge" bur dans Lil' Lady DIY Halloween kostym

Halloween är min favorit semester som jag kan vara något jag kan tänka mig. Det har varit en familjetradition så länge jag kan minnas att tänka på och skapa de mest originella kostymerna i firandet på min farmors födelsedag. Efter hennes bortgång, mi...

Bärbar trä Gasifier kaminen gjorde bara från burkar

Här är en bra vedspis backpacking, camping eller nödsituation. Det är mycket portabel och effektiva, tillverkad av bara tomma mat burkar (inget annat material behövs). Drivs med blad och kvistar, genererar kaminen mer än tillräckligt med värme för at...

Träkol Powered Generator - förgasare

Begära att jordbrukaren, survival expert, Boy Scout, hippie eller prepper och de kommer att berätta de awesome användningsområdena för träkol. Från att förbättra din trädgård för att filtrera vatten och fältet medicin. Men visste du med några skrot d...

Jr. hem energi fusionsreaktor

besök min youtube sida för mer cool projekt: http://www.youtube.com/channel/UCksEFn8xaLP0z4rsiHa9zcA?feature=mhee"Fusion Jr." Hem energi reaktorn är i huvudsak en mini generator som härleder sin makt av brännbart avfall (som papper, trä, gården...

Eldkraft: El från värme

LEGO skapat en robotics tävling som fokuserade på för teknik hos elever på skolor och andra organisationer. Denna tävling är känd som FLL (första Lego League) och använder Lego's robot kit-Mindstorms. Varje år väljs ett tema att korrelera med roboten...

Hur man bränner sågspån renlig

Här är en kort "kompatibel på bränner sågspån. Om du någonsin försökt att bränna en hög med sågspån, hittar du snart en mycket rökig röra på händerna- och massor av oförbrända sågspån i slutet av den.Av skäl som jag inte riktigt förstå är denna metod...

Flugbindning: Brassie

Brassies är väldigt lik Zebra Knott på det sätt att de kan vara bundna i en mängd olika färger. Jag gillar att binda mig i storlek 18 med en silver pärla. Här kommer jag att binda en röd Brassie.Brassies är en annan bra fluga för en början fly tyer m...