Mini Tetris Arcadejag har sett massor av små arkadmaskiner på internet (mestadels gjorda av GBAs eller små bärbara emulatorenheter) och idén cached min fantasi. Jag ville ha något liknande som är både dekorativa och funktionella. Med hjälp av min far gjorde jag Tetris arkaden som är en liten, LCD-spel baserat, funktionell mini (14 cm / 5,5 inches tall) arkad maskin. Jag väljer "9999 i 1 LCD spelet Tetris" eftersom varje hushåll i Ungern hatt minst 5 av dem (de är riktigt billiga) och om jag förstöra det det är lätt utbytbara. (kort stängd först när den var nästan klar)

Det yttre skalet är gjord av verkligen tjock kartong och säkrade med små stavar av trä och lim. Knapparna är vanliga knappar förvänta joystick, vilket är 4 mikro brytare säkrade tillsammans på ett knepigt sätt, ska jag skriva om detta senare (tack pappa!)

Knapparna är anslutna till flatkabeln (som kommer från skärmen) med hjälp av en liten terminal anslutning. (se bilden). Jag lödde terminal kontakten till slutet av flatkabeln, och det är där jag Fäst kablarna av knappar. Det är möjligt att göra det här sättet eftersom indata beror på vilken kablarna från flatkabeln är sammankopplade. För exempel om 1 och 2 är anslutna och knappen trycks, börjar det spelet. Den 5: e och 6: e kabeln startar om hela systemet.

Som jag nämnde tidigare är joysticken riktigt knepigt. Jag bifogade en skiss (sorry, den är gjord i Paint) hur den monteras. Det är faktiskt bara 4 växlar och en platt bit av Lego (utan kanter) säkrade tillsammans med clips. (det är bra eftersom jag inte behövde analog omvandling för D-pad). Stav av joysticken limmas in i hålet på Lego. Jag säkrade växlarna 4 på en lödning ombord. Jag trimmade ner kanterna på en platt Lego bit och Lägg den ovanpå de 4 växlarna. Sedan jag tog 2 pärla klipp (inte kulöra) och gjorde ett x som på skissen. Jag säkrade tillsammans hela joysticken med det, även gjort ett litet snitt på sidan av lego bit bara för att göra det säkrare.

Batterierna hålls på en liten "hylla". Jag använde original batteri innehavaren av spelet trimmas ner till storlek.
Det har även en LED-ljus på toppen, och det ser riktigt cool i mörkret.
Jag ersatte talaren, alltför.

Dekoren skärs ut från den ursprungliga förpackningen av spelet.

UPPDATERING: har jag fäst en video av det, kolla upp det!

(ledsen för min engelska, och om du gillade det, rösta på mig på Game.Life 3 tävling!)

Relaterade Ämnen

Bartop Mini Retro Arcade - Raspberry Pi och skräddarsydda Icade

"Närmar sig" medelåldern, vill ha en ursäkt för att spela med en Raspberry Pi och ha bra minnen från 80-talet spel (främst spektrum, sega master system, neo geo och Atari ST) bestämde jag mig att bygga en mini arkad maskin / retro emulator.Förho...

Arcadem Cardboredem "HOOPZ"-Mini basket Arcade Coinbank

/ * formatmallsdefinitioner * / bord. MsoNormalTable {mso-stil-namn: "Tabell Normal"; mso-tstyle-rowband-storlek: 0; mso-tstyle-colband-storlek: 0; mso-stil-noshow:yes; mso-stil-prioritet: 99; mso-stil-qformat:yes; mso-stil-förälder: ""...

Mini JAMMA Arcade maskin

Eftertraktade Neo Geo MVS maskinen är en bästa arcade skåp som någonsin gjorts. De flesta spel entusiaster skulle hoppa på chansen att äga ett original maskin. Men den gående priser en faktiska 4-slot maskin kan vara skrämmande, för att inte nämna de...

K'nex Mini basket Arcade Game

här är en liten basket arcade spel (stående på 40 inches lång) som jag gjorde till min lilla kusin att leka med. Det är en snygg liten basketmatch gjord helt av K'nex. Små plast bollar (jag fick dem från Big Air bollen tornet) kan användas som basket...

Mini mame arcade

detta är en en av ett slag anpassade gjort mini arcade machine.it har över en miljon spel installerade system på denna hytten inkluderar (super nintendo, nintendo, sega geneis, neo geo, capcom emulator, turbo graffix, Mame, varje system har everygame...

Mini Bartop Arcade

Hej allaHär är en bartop arcade skåp jag skapat i en helg för under £50 (plus en trött gammal laptop).Steg 1: Verktyg och materialVerktyg:• en vice• en jigg såg• en trä rakapparaten• en skruvmejsel• en borr• Diverse borr inklusive en spade lite diame...

Mini Bartop Arcade skåp

jag har alltid drömt om för att ha mitt eget fullt fungerande 1980-talet stil arcade skåp, så...Efter en hel del mixtrande med original skåp ritningar och gamla pc delar jag hade liggande, kom jag med en lämplig skalad design som skulle passa några g...

Min Ds Arcade stå

väl det alittle skit men som bryr sig det bara för skytte spel... Jag gjorde det ur kartong tejp och en ds också är detta min frist instructable så inte dåliga kommentarer vänligen....

Mini trä Arcade Machine skåp

Min son har arbetat på spel ett tag nu och vi ville ha ett sätt att visa dem på en hacka natten.Jag hade köpt en massa 10 tums VGA pekskärm nyss för vissa bil projekt var jag arbetar på.Jag hade 4 monitorerna kvar så jag gjorde 4 skåp.Jag gick till g...

Min ds arcade stand

för några månader sedan gjorde jag en ds arcade stå med originalförpackning. Du bör nog kunna göra själv. Om du höll rutan, dvs....

K'nex Mini basket Arcade Game (instruktioner)

här är instruktionerna för K'nex basket spelet!Antal bitar:StavarGrön: 12Vit: 231Blå: 433Gul: 118Red: 21Grå: 5KontaktdonGrå (singel): 16Orange: 11Röd: 6Grön: 4Silver: 406Gul: 74Blå: 102Vit: 29AndraSpacer (blå): 6Spacer (Silver): 12Blå snapin: 2Totalt...

Hur man bygger en Nintendo arcade

detta Instructable kommer att visa dig hur jag byggde min Nintendo arcade. Det är en bartop skåp som spelar original Nintendo spel. Arkaden är helt fristående med en strömbrytare för allt.Du kan se en video av arkaden i aktion på Youtube, här.Saker d...

Super billigt Arcade skåp

Inspirerad av många andra Instructables, beslöt jag att göra min egen arcade maskin. De flesta av dem använder Raspberry Pi, men jag är en komplett noob när det kommer till det och jag är på en tonåring budget. Lyckligtvis för mig råkade vi ha en gam...

Legenden om Zelda Bartop Arcade skåp

Jag har alltid velat min egen arcade skåp. En av mina drömmar är att äga en arkad någon gång. Efter dykning i sfären av Raspberry Pi-baserade emulering för ett tidigare projekt, jag bestämde mig för jag skulle ta upp ett pinnhål och bygga en bartop a...

DIY bartop arcade machine skåp

här är min senaste arcade maskin. Du kan se en video här....

Donkey Kong Bartop Arcade drivs av RPi

Denna nyårsafton var vi i källaren på min kompis. Min 15-åriga son och jag hade kommit med 16 tum lång Donkey Kong Bartop Arcade maskinen gjorde vi tillsammans att dela den. Medan barnen spelade klassiker för första gången från decennier sedan, över...

Bärbar Arcade och Media Player

Projektet startade efter att jag gjort en full storlek retro arcade skåp drivs av en raspberry pi. Full storlek skåp var bra för en källare, men jag ville göra en bärbar version med några häftiga funktioner:2 spelare med sladdlös (slutade med Bluetoo...

Tetris bokhylla

hedra långvariga tetris rivaliteten mellan personal, instructables, jag konstruerade en uppsättning tetris bokhyllor för instructables kontoret med Autodesk AutoCAD och ny förhandsvisningsversion av Autodesk 123D göra. Dessa hyllor är bra eftersom de...

MAME arcade skåp starta upp (begära instruktioner om du vill:))

Hey guys! Detta är bara en kort video av uppstarten av min Mame arcade maskin. Tyvärr har jag inte gjort en fullständig instructable... (det fanns en hel del av försök och misstag), men om din undrar hur jag gjorde något jag mer än gärna göra en steg...