Trä Gear Clockjag har lagt till video av klockan. Jag kommer att arbeta på carving windows mot klockan. Jag kommer lägga upp bilder och/eller en video av det när jag är klar.

Jag har varit i träbearbetning i några år nu. Jag älskar tanken på att kunna göra saker som jag kan använda. För några år sedan kom jag över en klocka som var gjorda av trä. Ansikte, armar, ram och redskap var allt virke. Det imponerade verkligen på mig, och jag höll det i åtanke för ett framtida projekt.

Jag har beslutat att ta på trä klockan i detta Instructable och förhoppningsvis dela vad jag har lärt mig att hjälpa andra med liknande intressen.

Ett av mina mål med detta var att använda vanliga verktyg som är mer tillgänglig för de flesta. Jag använder inte alla dyra hårt att hitta maskiner för trä eller kostsamma programvarupaket när du skapar detta. Den programvara som används är antingen öppen källkod eller fri, och de maskiner som används är några av de vanligaste som de flesta träarbetare skulle ha.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Gear Clock

hjärtat av klockan är en PIC 16f628A mikrokontroller (PDF). Denna mikrokontroller har en intern oscillator emellertid en extern 20MHz kristalloscillator används eftersom det måste noggrant hålla koll på tiden i veckor och månader. Mikrokontroller är...

Geneva Drive Gear Clock

Jag designade denna Genève drive gear clock ett tag tillbaka men arbetet har hindrat mig från att kunna skriva ut den. Jag har en 3D-skrivare bakom mitt skrivbord på jobbet men det har varit igång delar för ett par månader nu så jag inte kan riktigt...

Laser skär gear clock - med ChronoDot!

i sommar, min hackerspace LVL1 (i Louisville, Ky) fick en awesome laser cutter http://fslaser.com/40w-deluxe-hobby-laser-engraver-and-cutter. LVL1 är en awesome av kreativa folk som gillar att bygga saker. Du kan alltid kolla in vad vi håller på med...

Trä Gear Clock med Stepper Motor Drive

Ännu en annan klocka med trä redskap. Denna design var inspirerad av DickB1's Instructable (visas här på botten).Men i stället för körning klockan med en magnetiskt pulsade pendel, använde jag en liten stegmotor.Först måste jag få en stor gripe med D...

Akryl Gear Clock

Klockan av DickB1 var inspiration för min design av en liknande mekanism, dock med redskap tillverkad av akryl.Drivkraften för pendeln är en elektromagnet som liknar den som används av DickB1. Magneten är dock kopplad till slutet av pendeln där driva...

Bike Gear Clock

hur man gör en cykel redskap klocka. Enkel och snabb, jag använde den Färdiga Magazine klocka kit och gamla cykel redskap och en kedja.Steg 1: delar Delar:-gamla cykel kedja-gamla cykel redskap, mer hål desto bättre-Klocka Kit (jag gillar den färdiga...

En trä gear klocka med en unik drivmekanismen

Synkronicitet är en unik exponerade trä gear pendeln Väggklockor, med en kombination av gammal och ny teknik.Många trä gear klockor drivs av vikter. Dessa klockor måste vara sår med jämna mellanrum, så ofta som varje dag. Jag ville bygga en trä gear...

Trä gear banjo klockan

detta är en 1923 Claraphone banjo som jag köpte på ebay. Det fanns inte mycket där, bara halsen och trumma, plus några av metall bitar, och bara tre mottagare med en finish som endast 90 år kan ansöka. Den totala längden är ca 21 inches och trumman ä...

Fällbara öl flasköppnare

i mitt företag att börja bygga knivar och saknar verktygen för att göra det, jag ville öva saker relaterade till craft. Jag tänkte handtag skulle vara ett bra ställe att starta och samtidigt ha jag öl (sten IPA) jag hade en lysande idé! Vad sägs om e...

Växel Driver

Spela med redskap kan vara kul. Att göra en förare att se dessa redskap vända kan lägga till roligt. Jag kommer att visa dig hur jag gjorde trä redskap och en förare från skrot delar.In i denEPILOG tävling VIIOm jag vann tävlingen jag skulle använda...

Simple gear shaped clock

First I got a gear template from th . Jag gjorde mina med 12 tänder (1 tand per timme) men du kan göra din med så många tänder som du vill. Jag skär ut mallen och limmade den till en tunn träbit. Nästa klippt jag ut det med en coping såg. Du kan anvä...

Hand In Hand Skeleton Clock

En hand i hand clock är en klocka där minutvisaren är monterad på toppen av timvisaren (och andra på minut). Detta ger en klocka som ser udda och unik, men fortfarande mycket läsvärd och klocka som.Denna klocka är ett skelett utgåva av en hand i hand...

Inside-out Clock

Denna tabell eller desktop clock är en "inside out" klocka, när de redskap som driver händerna är avsiktligt klart synliga snarare än gömd inuti ett ärende eller bostäder. Jag tror det gör klockan mycket mer intressant och ganska attraktivt. Jag...

3D-tryck Clock och redskap

dessa är de grundläggande komponenterna i en klocka 3D-tryckt av en knepen FDM 2000. Stratasys FDM arbetar genom att fastställa "Het noddles" av ABS-plast och ett uppoffrande material som kan lösas upp av vatten. Den heta nudlar är tryckt lager...

GearBot: En dubbel hastighet, Gear Driven Bot

GearBot är en enkel, enhetlig manöverdonet 3D tryckta leksak med en växellåda som helt består av redskap mekanismer. Detta bot ingår en arbetande kopplingsmekanism, tillsammans med några andra grundläggande typer av redskap. Om du är intresserad av r...

Balloon Clock

Ballong klockan är ett experiment som utforskar ett annat sätt att berätta tid. Klockan blåser upp en ballong när du vill ta en paus eller snooze. I ca tio minuter ballongen blåses upp till fullo och dyker. Detta projekt är fortfarande i experiment l...

Billigt och enkelt Clock hacka för tunga sliprar

detta är min första Instructable så jag hoppas att alla njuter.Jag brukar ha problem att komma ur sängen på morgonen. Jag har försökt ställa in flera klockor, att sätta klockor acroos rummet, och ändå jag hitta ett sätt att stänga av dem och få tillb...

DIGITAL WORD CLOCK från A billiga PHOTO FRAME

jag har tagit 2 bra idéer och sätta dem tillsammans.Jag ville ha en super cool "ordet klocka" som kan ses här:Men jag har inte de redily tillgängliga resurserna.Men jag har en billig fotoram och lite tid. Så jag använde denna idé:http://www.cibo...

Glass Clock with LED backlight

This clock incorporates LEDs and mirrors behind a glass face. Det fanns 20 eller 30 olika glasrutor att välja mellan på hobby butik, men jag valde här en på grund av dess konsistens och unika reflektioner. Detta instructable, du kanske lär dig en ell...