"Viking" ölglas (ingen elverktyg - bushcraft sätt)Här är det, min 40 Instructable. Hurah.

För detta jubileum-I'ble ville jag göra något speciellt.
Jag gillar öl, jag gillar trä, jag gillar utomhus, så jag beslöt att ge mig själv en tjänst: Jag bestämde mig att göra en bra gamla "viking stil" ölglas.
Bushcraft sätt.

Syftet var att med verktyget inte en enda makt (krydda jobbet lite). Det tog mycket längre tid än med de "rätta" verktygen men det visade sig vara en av de roligaste projekt jag någonsin gjorde. Detta var roligt!

Ange alla dina verktygslådor fyllda med klassisk handverktyg undan orsak du kommer inte att använda dem denna gång.
Allt du behöver är en yxa & en kniv.

En bra yxa och en bra kniv.

Tillbaka till basic.

Några ledamöter frågade där jag fick den fantastiska yxa.
Tja, är denna skönhet en traditionell yxa från Baskien - en region sadlade på västra bergiga fransk-spanska gränsen. Jag upptäckte dessa yxor omkring 20 år sedan under raptor migration övervakning. De är ganska svåra att hitta, även lokalt, och det är bara i sommar jag hittade en plats igen där de såldes. De är gjorda av 'JAUREGI' fabrik/familj i norra Spanien och jag har aldrig sett dem någon annanstans
(http://www.hachasartesanas.com).

Dessa yxor är smidda och extremt tillförlitliga. Ljus (liten vikter bara ett pund), balanserad, mycket kraftfull & bra att göra som väl bushcraft eller större träd styckningen. Jag hade aldrig bättre, jag behöver aldrig bättre. Om jag måste välja ett objekt att ta på en överlevnad resa, vore det inte en sekund av tvekan.

De är gjorda i 5 eller 6 storlekar. På bilden ser du de två minsta modellerna. Den mörkaste är min första köpte jag ett tjugotal år sedan och det är fortfarande vid liv 'n sparkar.

Se Steg
Relaterade Ämnen

"Gräns stil" arbetskamrat - ingen ELVERKTYG

För mig, bearbetning av trä är en av de bästa sätten att lämna stress - efter att ha kört efter midnatt, dator kasta (till dåliga människor), melonspitting (prova det, det är inte så lätt som det verkar), lera kattunge skytte och god ol ' beerdrinkin...

Hur man gör en båge av PVC med ingen elverktyg

Hur man gör en båge av PVC med ingen elverktyg? Nå, låt mig visa dig.Steg 1: materialDu behöver:-PVC-rör-Vissa paracord-SågTillval:-en tandborste-en reflex dot sikte (titta upp hur man gör)Steg 2: Att göra kroppen av förenMäta PVC röret från marken t...

LÄTT VIKING kostym: Ingen sömnad inblandade

denna idé för Viking hjälm har flyter runt i min hjärna för ett par år nu och jag fick äntligen att försöka ut för denna Halloween.Tja, som ni ser, det ser fantastiskt och var verkligen mycket lätt att göra. Basen av hjälmen är mitt kök stål bunke. J...

Lätt (ingen elverktyg) rörlig arbetsyta med lagring för stora papper

Detta är en arbetsplats i en liten hyra lägenhet helt matta "levande / dining" område. (Den mjuka mattan var helt ny... och arbetar med olja, akryl, tryckfärger och andra dåliga saker för mattor. EeK!)Steg 1: Vad du behöverIHÅLIGA dörrar - förho...

Live edge ceder och pine delningsrutan ((mestadels) ingen elverktyg)

Detta är ett koncept jag gjorde längs tid sedan med split sidorna men jag avslutat aldrig den. denna vecka jag grävde upp den ena sidan jag hade gjort och en handfull trädgård stakes att återföra denna gamla idé från reservdelar kassen.Detta bygga an...

Göra justerbar pålar med ingen elverktyg från en skrot 2 x 4

BLACK FRIDAY STIFT 2014! Jag får på min soap box årligen och uppmuntra människor att undvika överdriven konsumtion genom att handla smart, lokala och miljövänliga under semestern. eller ännu bättre, göra något själv. här är en du kan göra utan en hel...

Bayonax - när Thor möter bushcraft

Förra veckan hade vi värsta vädret någonsin i många år, här i norra Frankrike. Tunga duschar, thunder & lightning, kraftig vind, totalt apokalyps.Vattennivån steg snabbt när jag var på väg hem, och plötsligt såg jag mycket för sent som vägen har bloc...

Magnetiska rack byggt med hårddisk magneter (utan elverktyg)

efter tvångsmässigt ta isär talrika döda hårddiskar (bli vän med din IT-folk, och du kan ha denna skatt), jag har samlat alldeles för många av de kraftfulla magneterna. Vad ska man göra? En anti-allvar-enhet? Nej, det är för mycket arbete. Jag vet at...

Single mans ingen (verkliga) måttet banan pannkakor!

Banan pannkakor!Vem gillar inte em?Tja... Jag hade aldrig provat dem tills idag... Men jag bestämde mig to.and göra en Instructable...eller Destructible... dependin' på hur det gick...Du behöverÄggMjölSmörSugarBananeren stekpannaen citronen nypa salt...

"Måne Lander" mugg (inga svetsar, hacka hårdvara)

i himlen finns det ingen öl. Det är därför vi dricker det här. (Belgisk ordspråk)Jag älskar mindbreakers. Vissa människor spelar schack, andra lösa sudoku's, få lära sig utdöda språk, och den verkliga die-hards trie att förstå IKEA-manualer. Haha.Jag...

Vackra billig rustika soffbord

Hej Karl beslutsfattare och DIYers,Detta är en enkel men vacker projekt som kan lägga en hel del karaktär och charm till ett vardagsrum. Denna rustik stil är mycket populära nu och lyckligtvis, om du är en nybörjare som mig, det är inte mycket svårt...

Hemliga tangentbord hacka!

Datorer, möss & tangentbord finns överallt nuförtiden. Så varför inte hacka en? Tangentborden ser oskyldiga - Tja, de flesta av dem...De flesta av oss använder inte den lilla numeriska knappsatsen, som inrymmer knappen num lock. Så, kan också uttryck...

Solitary Bee Habitat

Samtidigt söka efter något för min dotter och jag göra tillsammans på scistarter, snubblade jag över ett projekt som omfattar insekter. Barn älskar insekter, så jag tyckte det var ett enkelt sätt att få henne intresserad av naturvetenskap. University...

Maker Studio HATCHedu ThinkFun berg spårvagn

Använda vinschar uppsättning Maker Studio kit från ThinkFun byggde jag en spårvagn som skulle bära små föremål från ena änden till andra förhöjda slutet. Jag ville använda endast hushåll saker och ingen elverktyg så någon unge kunde bygga den.Steg 1:...

Form av steampunk tidsmaskin

jag fick idén till detta efter att ha sett den från gmjhowe. Knappen på sidan verkligen fungerar, eftersom jag använde en fjäder. Nästan allt du ser hålls av brads (liten mässing papper fästen, för dem utanför USA). Jag använde dem för att de är meta...

Enkelt sätt att göra en DIY Cintiq

första av en serie videoklipp som visar hur man gör en DIY Cintiq utan Tömning din wacom tablet garanti, med ingen elverktyg och utan elektronik kunskap. Mer detaljer här http://www.tabletmod.com/Extras.html...

Spetsiga/sinkans flagga fall - Unplugged!

Jag har byggt många flagga och shadowboxes för militära veteraner under åren. Medan de kan variera från enkla till komplexa konstruktion, tycker jag att de kräver en hög nivå av uppmärksamhet på detaljer att få vinklar, lederna och avslutas korrekt....

DIY Travel Speakers

Vill du möta en situation i ditt liv att under resa, camping eller i utomhus du och dina vänner/släktingar vill lyssna på lite musik som ska vara högt? I en sådan situation vill du koppla in dina hörlurar, höja volymen, bara koppla av och lyssna på m...

Stora bärbara trä gasifier spis

Min YouTube-kanal här* Nya * video av stora gasifier operation härFattig mans stora förgasare InstructibleMIDGE liten plåtburk gasifier Instructible-------------------------------------------------------------------------------------------Detta är do...