Red Oak styrelsen Bowdetta är en långbåge jag gjord av röd ek. Det är min första båge. De flesta skulle kalla det en styrelsen båge, eftersom jag gjort det ur en 6 fot lång röd ek styrelsen. Det är backas upp med linne band, limmade på styrka och inte en fara om det bryter (jag hoppas verkligen det inte!). Det tog mig 2 år, på och av, till slut--jag började det inspirerad av LOTR och SCA (en medeltida reenactment grupp), och avslutade den på impulsen att få träna skytte varje dag:). Lite konstigt, jag vet. Normalt, om jag sätter mig till det, skulle det ta ca 4 veckor totalt.

Verktyg jag använde var: ett surform plan, 4-i-1-fil/rasp, olika filer, en sticksåg (att skära ut första överskottet), och några sandpapper. För den strängen, som är hemlagad också, jag gjorde en jigg med planer allmänt tillgängliga online att göra flamländska twist elitnivå. Sträng materialet är Dacron B-50, köpt från eBay.

Jag slutade det med ett par strykningar med en hemmagjord bivax-olivolja finish, att skydda träet mot fukt och föra ut säden.

Det kommer ut att vara 6 fot lång (lite längre än mig) unstrung, och drar ca 25#.

(En av mina) stolthet och glädje i min DIY karriär :D.
Tal om det, snälla rösta på mig i det jag gjorde det fototävling om du skulle vara så benägna. Om jag får en leatherman multiverktyg, min DIYing är inte bara begränsat till mitt hem--jag inte kan namnge många gånger jag har fastnat under camping, vandring, eller bara någonstans i staden där jag behöver ett par tång eller en skruvmejsel för att fixa saker... Eller göra något, för den delen.

Relaterade Ämnen

Red Oak Pyramid Bow

jag hade varit inblandad i bågskytte och BÅGJAKT när jag var yngre, sköt en gammal PSE hjulet båge, jagade rådjur runt i skogen i New Hampshire. Men livet ingrep och bågskytte tog ett baksätet. Hur som helst, vissa hur jag fick en bugg i min baksida...

Min Red Oak Longboard

beslutat att göra en solid röd ek styrelse, onödigt att säga det har ingen flex, som jag gillar. Det är en solid styrelse och lite på den tunga sidan, men den har en riktigt mjuk gång. Jag tycker alla det är en stor styrelse. Även gjorde jag allt arb...

Regenererade Red Oak hylla

Jag använder bitar utvinns från en våningssäng som var på sista versen. Ganska enkel och sundet framåt projektet. Tack för att titta på!Chris...

Kläder att torka Rack - gamla mode Design kopia

det störde mig att se hustrun behöva arbeta så hårt för att inrätta en hopfällbar Torkställ torka hennes s och barnen simma grejer så jag började forska en wall mount setup som skulle vika platt mot väggen. De flesta mönster jag hittade var stora lea...

True Love Patri-konst - min trä kanadensisk flagga

Detta är min instructable för en trä kanadensisk flagga. Det var ett arbete av kärlek och massor av arbete på det! Jag har gjort 2 av dessa, som jag hänvisar till som Version 1.0 och 2.0.Steg 1: Processen börjarJag gick till platsen att köpa lite vir...

Karate trä Dummy

detta Instructable kommer att visa hur man gör en trä dummy; en månghundraårig utbildningsstöd för kampsporter att utveckla kraftfulla block och hand hastighet. Medan ursprungligen från Wing Chun stil, är denna version något fejk för att göra det mer...

Gör en Whamola

du behöver definitivt en Whamola. Vad i hela världen är en Whamola? Det är ett enkelt ett stränginstrument med ett handtag högst upp för att variera tonhöjden. Detta upprätt bas instrument spelas normalt genom att slå strängen med en trumpinne med en...

ARRR! Skattkista

min sons födelsedag kommer upp och som du kanske har gissat, temat för festen är pirater. Så för partiet bestämde jag mig att bygga en låsbar skattkista som kommer att hålla födelsedag byten.Min underbara fru har skapat en skattjakt som tar barnen ru...

Lägg till andra lagret till Ikea skrivbord (eller någon skrivbord)

Ny lägenhet bara passar små skrivbord som mina datorprylar inte passar på... Lösning: Hacka en Ikea skrivbord för att göra ett andra lager till skrivbordet!Steg 1: leveranser: -Skrivbord. Bryter en Ikea Linnmon i rött.-Planka av trä för hyllan. (ca....

Industriella ser hängande media hyllorna

vi har en hel del media, och vi behövde ett trevligt sätt att visa den och göra den tillgänglig. Vi ville också ha något som skulle passa vår designerstil. Senaste kriterier, det behövde vara något som jag kan göra. Jag är ganska praktiskt, är jag in...

Länge ombord

jag kommer att lära dig hur man gör en lång styrelsen däck!Längs vägen påpeka jag min dårskaper i skapandet av detta senaste däck så att du kan skapa ett konstverk som väl överstiger min!Nu finns det några preferens punkter som du behöver för att bes...

Bågskytte fakta

jag kommer att förklara grunderna i bågskytte i detta Instructable. Här är lite information om bågskytte:Bågskytte är konst, praxis eller skicklighet av snurrande pilar med hjälp av en båge. Bågskytte har historiskt använts för jakt och strid; i mode...

4 knacka på Keezer (Kegerator + frys)

Välkommen till min första Instructable! Jag ber om ursäkt att bilderna börjar en bit in i projektet. Jag postat några bilder på projektet på ett hem brygga forum och var bad om en "hur man" guide till att bygga kegerator.Denna Kegerator design ä...

Scrappy vetenskap Caddy

Detta är en instructable för en data förvärv box använder en Raspberry Pi och beroende på MCP3008 8-kanal 10-bitars ADC med SPI gränssnitt (https://www.adafruit.com/product/856). Dess syfte är att hjälpa till med insamling av uppgifter och rita data...

IKEA Rutbo vände trä fanér hänge

papper beläggningarna på några av Ikea: s belysning kan se daterad eller slitna efter ett tag. Men jag såg en möjlighet att göra ett "Sista chansen" Rutbo hänge till ett träfanér taklampa att hänga över vårt matbord. Jag gillar värmen som trä ge...

Shadow Box med Splines, jag gjorde det på TechShop

Hej alla, detta är min första instructables. Jag gjorde denna skugga ruta på TechShop. Om din trä är 4s4 är den enda klass du skulle behöva ta grundläggande trä butiken SBU. Vill du veta besök mer om TechShop www.techshop.wsSteg 1: Shadow Box med Spl...

Shaker bänk

Quick steg för steg om hur man gör en instickslås och tappar bänk.Leveranser används:CirkelsågBorrmaskin och borrJig sågFilRouter - rundan-over och rak bitMejselMåttband/torgetSandpapperLimKlämmorEfterbehandling leveranser: borsta, Bets, lack, etc.Tr...

Bygga en Mission bosätta sig (eller tre)

jag har alltid gillat de enkla linjerna och diskret elegans av möbler från konsthantverk / uppdrag perioden av möbeldesign (de flesta av den, ändå). Jag insåg tidigt, dock att det enda sättet jag någonsin skulle egna något liknande som (av någon märk...

Magnetiska nyckel hylla

Problem: Så är det vår och dags att rensa upp i vårt hus igen. Liksom många människor har vi en samling av bilnycklar, hus nycklar, arbete nycklar, plånböcker, mobiltelefoner, hund koppel och andra småsaker som samlar på ett bord inne våra tillträdes...