Vetenskapen om kexSmör eller förkortning? Mjölk eller kärnmjölk? Vad är den verkliga nyckeln till avflagning? Detta är de frågor som pesten kex beslutsfattare överallt, och de är de frågor som jag har satt ut, under de senaste 13 månaderna, att besvara en gång för alla.

När du frågar hur man gör kex, det verkar som att alla och deras farmor (speciellt deras farmor) har en åsikt. Om du tittar upp hundra kex recept, får du några gemensamma drag... och en massa specifika, mystiska "nyckel" steg som låter mer som potion-making instruktioner från en Harry Potter bok än en riktig recept.

Spelar mängden salt verkligen ner till 1/3rd av en tesked? Är det verkligen för att knåda exakt 15 gånger, eller att använda en ugnsfast matta, eller använda kärnmjölk? Eller är några av de mystiska stegen i dessa recept som godtyckligt och meningslösa som skära av båda ändarna av skinkan?

Det finns bara ett sätt att ta reda på: experimentera. För det gångna året, har jag utfört dussintals kex experiment. Jag har försökt att vara lika vetenskapligt som möjligt av:

  • Ändra bara en sak i taget (mängden fett eller typ av vätska, till exempel)
  • gör blindtester smak med vänner (dvs. inte förklara skillnaden i recept tills efter jag få åsikter).
  • testa flera typer av kex på samma dag (så att smaken testare kan säga "Kex A är bättre än kex B" i stället för att behöva säga, "Ja, jag tror dessa smak bättre än de du gjorde förra veckan!")

i detta instructable, Jag kommer att visa resultaten av dessa experiment och mina resultat för "ultimata" kex recept. Men först lite om tekniken: Hur gör man kex i första hand?

Se Steg
Relaterade Ämnen

Kex bomber

detta recept är ganska lätt och dessa kakor är ganska välsmakande.Du kan göra det varje gång du vill ha något sött och gott.Vad gjorde jag?Jag gjorde några läckra kakor.Hur kunde jag göra det?Jag samlade alla ingredienser jag behövde, jag blandade de...

Kex (inte cookies)

Hur man bakar kex, inte cookies, eftersom det är en stor skillnad!...

Choklad-vanilj-kaffe Graham kex!

Jag vandrade runt i min butik för några veckor sedan, och hamnade på denna konstiga hylla i det ryggen fullt av rabatterade clearance poster. Mesta var woo woo naturläkemedel och dinged upp soppburkar, men på den nedersta hyllan var en stack av något...

Kex tenn banjo.

Detta är en av mina första musikinstrument projekt att jag har försökt därav den lilla mängden bilder. Jag ville lära sig spela en banjo men var inte villig att betala deniro för en, så jag bestämde mig att göra min egen.Jag tittade på många webbsido...

Lätt kex fräsar (för Playdough, kallt porslin lera eller modellera)

jag undrar om det fanns ett enklare sätt att göra min egen kex fräsar för modellering med olika leror. Jag kom över några avancerade idéer online och enkla sådana. Helst som utan tungmetaller såg lätt att göra. Här är min ta på DIY kex fräsar.Detta i...

Kex Cordon Bleu

Den traditionella smaken av kyckling Cordon Bleu gjord med smälta i din mun kex.Steg 1: ingredienser8 Rhodes™ Södra stil eller Kärnmjölk kex, tinade men fortfarande kallt2 dl tärnad kokt kyckling1 dl tärnad skinka15 uns Alfredo sås2 koppar riven schw...

Kex Joiner från en kvarn

För första gången behövde jag nyligen att göra några trä fogar med kex. Jag hade lånat en kex joiner och senare beslutade jag att ha min egen för de få gångerna jag behöver en, men jag ville spendera så lite som möjligt. Jag beslöt att göra en konver...

Julfest/kex

denna förra julen köpte jag något som jag hade bara hört talas om julen kex.Efter att jag drog en, jag dissekerade en annan och insåg att, "Hej, jag kunde helt göra att!"Så gjorde jag. Min kusin visade nyligen 21, i helgen kommer jag att se hono...

Kex Pizza

Kex pizza i 9-10 minuter. Allt du behöver är din favorit typer av kex några marinara sås mozzarellaost och pepperonis. Och naturligtvis en ugn skulle hjälpa och icke stick muffin panorera.Redigera::: Hjärtat ögon emoji tillval... De är mig att försök...

Ham kex

göra en läcker twist på en skinksmörgås.Det här är en mat recept som kan göras av någon som vet hur man använder en ugn (barn, be dina föräldrar). Det är ett bra mellanmål eller förrätt för parter eller kan vara åt som en hel måltid för högskolestude...

Bacon & Cheddar kex (salta Scones)

En av min barndom favorit sommartid livsmedel var scones. Snarare liknar amerikansk kex men enbart ätit med söta föremål som sylt. Men jag aldrig riktigt haft mycket av en söt tand och har till smidigare dem i sylt och grädde var ännu mindre tilltala...

Bengali Luchi recept-använda vetenskapen av förångning av vatten

Luchi är en mycket favorit Bengali recept som är gjord av degen. Denna enkla mat görs med principen om förångning av vatten. Det är väldigt SNARSTUCKEN och du kan ta det med curry eller stekt potatis eller ens med sylt eller suger.Steg 1: ingrediense...

Vetenskapen om tvål göra i ett labb

Att göra tvål verkar som något du skulle göra i ett labb, men det är faktiskt mer vetenskaplig än du tror. Förtvålning är tvål göra process som använder grundläggande lösning lut och olika typer av fetter. Vetenskapen bakom tvål göra är i strukturera...

Kex på soppa utan röran

Njut krossade cracker filler i din soppa? Gillar du inte slösa cracker godhet som fick fastnat på händerna och nötas bort på byxorna? Försök att krossa dem i väskan, separat från de krossade kex.Steg 1: dela upp... Separata crackers skall krossas frå...

DIY Grön kex

istället för att köpa en grön kex för $13-$15... Varför inte göra din egen för lite att inga pengar. Det fungerar precis... men i vissa fall bättre på vissa ytor.Steg 1: material -1/4 cup water-1/2 dl salt-1 kopp mjöl-1 tspn veggie olja-(optional) ka...

Kärnmjölk kex och vegetarisk korv sås

på allvar, de är effin' läckra... nd de är säker på att lura någon av dina kött-glufsa vänner.Steg 1: De bästa kärnmjölk kex på någonsin Behöver du:Hårdvara:-stor bunke-muffin burkar-dina händerProgramvara:-3 koppar alla ändamål mjöl-2 msk socker-4 m...

Sexig Vegan kex (med landet brunsås)

VEM SÄGER VEGAN INTE KAN VARA SEXIG!?Dessa läckra kakor är flagig och fluffiga (den perfekta blandningen mellan krispigt och mjuk)... allt du förväntar dig från din favorit hemlagad kex. De är bara gjorda med sex behållning ingredienser, och de laga...

Soylent röd kex är Bacon

Soylent röd kex är Bacon. Bättre än Soylent Green eftersom Soylent Green är...Gör din egen Soylent röd kex/rån. En cracker levererar endast en smak av dagliga minimikravet för väsentliga Bacon mat gruppen. Fungerar bra att komplettera intetsägande ic...

Mosad potatis kex

Använd din överbliven potatismos för att göra dessa täta, salta kex. De är löjligt lätt med en prep tid på 5 minuter, och bäst serveras med salt smör eller gräddfil. Du kan lägga andra saker för smak (riven ost, gräslök, bergsalt) men detta är en nöd...