Vetenskapen om tvål göra i ett labbAtt göra tvål verkar som något du skulle göra i ett labb, men det är faktiskt mer vetenskaplig än du tror. Förtvålning är tvål göra process som använder grundläggande lösning lut och olika typer av fetter. Vetenskapen bakom tvål göra är i strukturera av fetter, egenskaper för lut, och den kemiska reaktionen som producerar rengöring molekyler. Inte bara är det en process som använder vetenskap, men det är också bara en kul aktivitet att göra din egen tvål med de egenskaper som du vill.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur till vända gamla badrummet till ett labb

beslöt jag att göra mitt gamla badrum till en elektronik lab. Innan jag bygga lab, började jag att universitetet forskningslaboratorier för att samla in informationen som krävs. Då jag får vissa delar och börja göra. Det finns några grundläggande ste...

Ett nytt ta på den klassiska förlovningsringen

Först av allt jag hittade en underbar ung dam som inte bara sätter upp med min utskjutande, random engineery "saker" hela huset och min affinitet för robotar men faktiskt finner dem bedårande. Vinna. Hon mans våra Maker Faire står, tillgodoser v...

Anpassade markerade läder inslaget ljussabel (ett nytt foto)

UM, ja... Lite sent här, men jag har gjort detta prop för Star Wars Ep. VII premiären.Jag skulle vilja säga att, när att göra detta fästet kändes som faktiska padawan bygga sin första ljussabel. Jag var försökande till göra den så personlig som jag k...

Foto part tjänst för ett bröllop, födelsedag eller något speciellt tillfälle.

När du letar för kostnadseffektiv gynnar en kvitten (födelsedagskalas för en 15 år gammal i spansk kultur) jag kom upp med detta. Dess ett utsmyckade staffli med ett foto. Riktigt enkelt och kostnadseffektivt.Choklad inledande gunst kommer att public...

Hur att bygga din egen kemilaboratorium från Scratch och ett enkelt Experiment med det att göra!

Tror du inte att ha ditt eget kemiskt laboratorium är en riktigt cool sak? Är det inte?Som vi alla ser i filmer, ser vi alla dessa forskare och superhjältar i deras källare som arbetar hårt i någon form av lab, gör några riktigt coola typen av grejer...

Hur man gör en portal kostym från papperskorgen och på en dag.

Låt mig upp på scenen: det är kvällen innan Halloween, jag hade inga idéer, jag ville inte vara Daft Punk för tredje året i rad (som cool som kostym var, jag känner att jag behövde något annat) men vad? En zombie sjuksköterska? Nej, jag har gjort det...

Cerebral Kraken - Halloween Headpiece

Halloween är över oss, och så är den nyaste hjärna parasiten - du vet de saker som suger hjärnan ur öronen och lämna dig dum? Nej, jag talar inte om skriptade dokusåpor eller den nyaste Adam Sandler filmen, nej, jag talar om ingen annan än Cerebral K...

Den mest underbara Honk

HOOOOOONK!Kan du höra det HONUNGSSÖT tonen? Men nej, det är inte en hel flock av hyped upp änder, det är den mest underbara honk! Detta är en inledning projekt till hur pass enkel vass instrument arbete och sund resonans också. Samtidigt låta som en...

Grundläggande elektronik

att komma igång med grundläggande elektronik är lättare än du kanske tror. Detta Instructable kommer förhoppningsvis att avmystifiera grunderna i elektronik så att alla med intresse i att bygga kretsar kan slå i marken kör. Detta är en snabb översikt...

Själv vattning Terrarium!

Har du 4,5 miljarder år att göra en planet? Gör din egen lilla värld på snabbt och billigt! När du slänger i grunderna, råga bort med en ozon och låta livet ta över. Denna terrarium är en stor snabb projekt att införa kiddos (och vuxna, alltför!) til...

Utforska din arvsmassa!

Nyfiken på vad som ligger inom din 23 par kromosomer? Intresserad av vad är kodad i din 3,3 miljarder * basepairs? Nyfiken på vad din mer än 21.000 gener göra? Sedan gå med mig i att utforska människans arvsmassa!Jag är en senior forskare med en kand...

Hemma kemilabbet

Hej alla! Jag har en ganska cool kemilabbet i mitt rum som jag vill visa dig och hur du kan bygga till detta. Samt berätta vad du behöver att samla runt huset!Steg 1: Vad jag har Ja, jag är yngre så jag inte har ett mycket stort labb, men jag tycker...

Sektorn

Sektorn var uppfann eller åtminstone först distribueras enligt Thomas Hood eller Galileo Galilei i början av 1600-talet. Trots kan många funktioner, kan du använda sektorn för att hitta proportioner--således dess andra namn, proportionell kompassen.F...

Sugarality = socker + kiralitet

Socker är något som förgyller mat och exfolierar huden, men socker kan användas för att göra något mycket mer överraskande - något som ställer ut några riktigt coola principer för fysik, kemi och matematik. Dessutom är det vackert och begrepp som är...

14 amp timme / 140 watt timme lithium ion ackumulatorn

detta är en 1S14P lithium ion pack gjorda av 18650s hittade i bärbara datorer. Varje 18650 cell är 2 amp timmar eller 10 watt timmar. 14 18650s parallellt är 140 watt och 28 amp timmar.Den enskilt största anledningen tror jag för följande detta instr...

Bygga en Whisky fortfarande

Om du läser detta, antar jag att du är intresserad av teoretiska omvandlingen av en relativt svag alkoholhaltiga blandning till en relativt stark alkoholhaltiga blandning. Det vill säga att destillera whisky.Om du bara intresserad av att skapa din eg...

Att göra två lika långa dubbel skarvas Dyneema rader

Syftet med detta instructable är att lära dig hur man gör en skarvning i högteknologiska dyneema lina.Utmaningen att hänga saker som hängmatta stolar eller paraglider selar är att du vill ha två line-apparater vara samma.Det är viktigt att du gör din...

50 händig knep

här är en samling av femtio how-to tricks som kan förstås från en bild eller två.För att se ännu mer av dem, kolla inHändig knep 8: Ön händig Tricksoch 40 mer händig Tricksoch ännu mer behändig Tricksoch australiska händig Tricksoch Guatemalas händig...

Hur man gör en Cryptex

i detta Instructable ska jag visa hur jag gjorde min cryptex.Det finns redan en Instructable på att göra en cryptex publicerade nyligen, men jag var inte nöjd med att en. Det cryptex hölls tillsammans på utsidan, som . Jag föredrar min cryptex hålls...