12V magnetventil Beam motor, byggd av aluminium rester och scavanged componants.Detta är hur jag byggt en liten balk motor som drivs med en magnetventil som går på 12v DC.

På grund av den hårda vintern jag har fastnat i huset för det mesta de senaste månaderna, före jul samlade jag ihop alla gamla hårddiskar, CD-ROM-skivor, disketter, en zip-enhet, 2 skrivare, en flatbäddsskanner och en videobandspelare att där inte längre fungerar eller inte längre någon användning, efter ett par dagar av demonteringen allt detta jag var kvar med flera lådor med mycket välgjord komponenter att sättas att använda i andra projekt.

Jag bestämde mig för att om jag inte kunde vågar sig ut i Boden, Boden måste kom till mig. Så jag setup en arbetsbänk i ett hörn av mitt datarum och förde piller borr och ett urval av handverktyg i ur kylan.

Jag köpte en anständig 6" kombination kvadrat med scriber för detta projekt, jag har en 12" version av detta redan men den mindre är mycket lättare att arbeta med på mindre projekt.

Jag besökte Banbridge Coach verk en månad eller så sedan och frågade om jag kunde köpa några av deras sticklingar av aluminium, samlade ihop ett fång av olika bitar och var frågade för £15 som jag gärna betalt.

Många år sedan när jag var en teknolog jag byggt en modell ångmaskin som min slutet av år projekt som tjänat mig en åtskillnad. Sedan dess har jag haft en kärlek till alla typer av ångamotorer. På senare år har jag blivit fascinerad av sterling motorer och mer nyligen magnetventil motorer och Froment motorer.

Detta är min första riktiga projekt som främst har använt aluminium, tillbaka i dag vi använt väldigt lite aluminium som det var mycket dyrare än stål och var en absolut jävel att svetsa. Jag upptäckte nyligen Durafix lätt Weld stavar som är en låg temp svetstråd för aluminium och icke järnhaltiga metaller.

Design-vis detta projekt bara hände, det följde ingen set-planen annat än jag ville ha en walking stråla som en del av mekanismen. på grund av detta finns det vissa moment som jag inte har bilder på, det där några återvändsgränder på några av stegen men sedan igen vissa misslyckanden ledde till bättre idéer.

Material som används:

1 "x 1" alu vinkel
3 "x 1" alu vinkel
6 x 6 mm alu bar
5mm alu plåt
3mm alu plåt från en gammal hårddisk
20 x 15mm alu kanal

10 x 5 x 5 rullager (RC biltyp)
12V magnetventil från en gammal telefon växel.
olika muttrar och brickor
olika komponenter bärgade från gamla datorn och hushåll tech varor.

Verktyg används:

Nästan varje sak jag har, inklusive badrummet sjunker (som krävde en hel del rengöring efteråt)

Pelaren drill
Drill vice
Bandsåg
sandning tabell
DREMIL typ sak

Durafix stång
Blåslampa med propan / butan mix gas

Handverktyg, inklusive
Junior hacka såg
många små filer
många nål-filer
6" kombination square
Knacka på skiftnyckel och kranar.

2 delar epoxi
superlim
DW40

Jag hade planerat för att göra en guvernör för denna motor och även att försöka driva det med en solpanel, för nu projektet är avslutat, jag kommer att fortsätta meka med denna motor och kommer att publicera några ändringar som jag gör när de inträffar.

Om du vill spara mycket att skriva blir det en kort beskrivning av varje steg, kommer att huvuddelen av info vara på bilderna.

Tack för att titta, jag hoppas du gillade min design

Se Steg
Relaterade Ämnen

Enkla styrenheter för DC motorer (inkl PWM) tröghet och bromsning (sim)

Enkla styrenheter ett modulsystem.För det första, jag är inte en kvalificerad elektronisk tekniker. Jag är helt självlärd och helt enkelt forskning och konstruktion kretsar för mina individuella behov.Dessa styrenheter utformades för att driva modell...

Stepper motor - använda den billigaste och easyest

okänd stepper motor ledningarJag hittade en gammal stegmotor med okända ledningar12V0, 4A7,5 grader/steg50 mHfärgerna på kablarna är1. blå (1)2. röd3. Green4. blå (2)5. svart6. vitså jag behöver förstå vad är detta och om det fungerar att köra den oc...

Styra DC Motors(PC Fans) med Arduino och Relay board

I detta instructable kommer vi att se utan att gå in i detalj, hur man använder 12V DC motorer (PC Fans) med Arduino och relay board eBlockSteg 1: Konfigurera maskinvara och programvara För att göra det behöver vi viss maskinvara kan du hitta på Inte...

Mexikanskt... Watt?? Beräkna watt på motorer med förstärkare och Volt avläsningar.

Numera är det lätt att mäta watt till hushållsmaskiner med Kill-A-Watt meter. Dock bor i Mexiko, beställa en över gränsen skulle vara kostnadseffektivt oöverkomliga som fraktkostnader skulle vara högre än kostnaden för mätaren själv, och det är utan...

12V magnetventil motor - Video

En förhandstitt på en magnetventil motor jag arbetar på. Jag har nu nått stadiet där motorn går. Det finns fortfarande tilld av arbete att göra rätt sockel, en bättre ledningar, en guvernör och jag planerar att köra motorn med en solpanel.Jag planera...

Aluminium gjutning och varför du behöver vara försiktig

Med intressanta projekt kommer möjligheten för intressanta problem eller som en senaste Instructables konkurrens uttrycker det, Epic misslyckas.Kanske bör jag vara orolig att när jag kollade mailen i morse och såg tävlingen för epic misslyckas att ja...

Flygplan från en Aluminium kan (och det flyger också)

detta flygplan kan definitivt bli bättre genom att mäta före styckning. Jag gjorde inte detta och det slutade titta lite ojämn. Detta flygplan att flyga, men endast om du gör det från en ALUMINIUM kan. Mest konserverad energidrycker använda alla-Alum...

Använd din gamla tvål rester - och njuta av det!

Alla vet känslan... du har en härlig, ny bar tvål, en glädje att använda, men det snabbt försämras i lite skrot av tvål som inte löddra, pauser när du använder det, och slinker igenom fingrarna att sitta hånfullt på dusch golv - eller, ännu värre, an...

Aluminium gjuteri och degeln

Köpa gips i Paris, lek-sand, en 5 gallon hink tillverkad av stål, en 2,5 qt hink tillverkad av plast, två U-bultar, en hårtork, en tum stål ledningar som är 2 fot lång, en brandsläckare, två öga hål skruvar,.75 tums pvc rör, en t-gemensamma gjorda av...

Borttagning av Eloxering av aluminium snabbt och enkelt.

jag ogillar färgen på många anodiserad delar och verktyg, och jag älskar utseendet på kala aluminium. Lyckligtvis är det lätt att ta bort anodiserad beläggningen från de flesta saker.Jag hörde först talas om denna här, men jag hittade deras instrukti...

Telefonens kamerastativ från 2 par ätpinnar, 12 oz aluminium kan och 5 gummiband

material lista:2 par ätpinnar1 12-oz aluminium kan5 gummibandValfria verktyg: phillips skruvmejselSteg 1: Använd en gummi band för att fästa de 4 pinnar tillsammans i fett slutet sedan dra en av ätpinnar upp högre än de andra 3Steg 2: Stick aluminium...

Krydda Rack med kasserade pall, kasserade sko rack aluminium stolpar och ikea S-krokar

Jag älskar att skapa nya saker med kasserade saker. Jag skräddarsydda denna krydda rack med kasseras pall, sko rack aluminium stolpar, kasserade tråd staffli och vissa öga krokar.Jag kan inte riktigt ge dig mätningarna men hoppas de idéer och design...

Snabb och enkel lödning aluminium, koppar och nonferrous metals

Brazing är ett snabbt och billigt alternativ till svetsning. Utrustningen i detta projekt kan köpas för så lite som $30 dollar. Hårdlödning är också mycket lättare då svetsning, det är mycket som med hjälp av en limpistol. Lödda metall kan också vara...

$1 papperskorgen lampa (tillverkad av trä rester och andra material)

Detta är en lampa som jag har gjort med rester av trä finns i papperskorgen, bland annat. Dessa inkluderar träribbor, en masonit styrelse och stång av ett trä fotoram. Ljuskällan kom från en papperskorgen EXIT tecken, vilket jag isär för att få LED-l...

Liten motor Rewind Starter dra sladden och hantera byte

jag nyligen kom in i besittningen av en extremt begagnad snöslunga (tack Scott). Det kom med en elstart, men utan en pull-sladd. Det måste ha varit drog ut, eller snäste men jag hade inget emot mycket, det är tills elstart inte längre var verksamma s...

Boll och platta Arduino PID Control

Detta är min hemlagade boll & Plate system. Systemet består av 2 digital servo motors (HS-422 ECO), mikrokontroller Arduino UNO och 4 wire Resistiv pekskärm (7"). Det finns två PID flygledare arbeta separat för varje område. Detta system kan flyt...

Vandrande Beam Stirling motor

jag nyligen beslutat att bygga en vandrande beam motor. Jag skulle göra det av trä och plåtburkar, jag var inte säker på hur det skulle alla passar ihop så jag gjorde en kartong prototyper. Papp prototyper var ganska stark, så jag tänkte, varför inte...

Blod-sprutning Evil Dead motorsåg Arm!

Tack så mycket till alla som röstade på mig i tävlingen, jag var en andra plats vinnare!Ah, är Halloween över oss igen! Jag är inte lika konsekvent awesome på costumery som min bror, men jag har varit kända för att bygga en sak eller två eller tre oc...

Trä Gear Clock med Stepper Motor Drive

Ännu en annan klocka med trä redskap. Denna design var inspirerad av DickB1's Instructable (visas här på botten).Men i stället för körning klockan med en magnetiskt pulsade pendel, använde jag en liten stegmotor.Först måste jag få en stor gripe med D...