AX/Handyxa restaureringjag i min trettioårsåldern men berättelser från min barndom fortfarande genljuder... "Min sida av berget," och "Handyxa" att vara mer specifik. Efter att ha haft läsa dessa böcker i bästa av mina yester-år jag har alltid velat en yxa (eller yxa) av min egen. Naturligtvis jag bor i en urban/förorts miljö så aldrig lite kula förrän ett par veckor tillbaka eftersom vad i hela friden jag ska göra med en yxa? Tja, återställa det naturligtvis! Som köper nya dessa dagar?

I denna instrucatable kommer vi att ta en "rustik" Ebay hitta och förvandla det till en robust bushcraft yxa som ska stå emot tidens tand. Jag har nyligen fått in återställandena av vintage-verktyg (detta är min första) hoppas ni njuta av min resa!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Antika banjo restaurering.

jag ber om ursäkt på framsidan för att inte dokumentera alla processer i detta projekt min normala detaljnivå men jag tror du får idén om hur jag gjorde saker från vad jag dokument.En vän från jobbet gav mig en 140 år gammal George Dobson banjo som h...

1948 Seeburg Jukebox restaurering

http://www.flickr.com/photos/compasspoints/sets/72157626139059692/show/Här är en länk för er som har kommit över en av Seeburgs berömda "Papperskorgen" modeller. Dessa bilder kommer att gå igenom kosmetiska restaurering av de olika avsnitten och...

50 år gamla Vise restaurering-med grundläggande verktyg

Jag har velat köpa ett skruvstäd under lång tid, men Griffins är mycket dyra.Lyckligtvis, igår, när jag hjälpte min morfar organisera och ordna några verktyg i sin verktygslådor, Vi hittade ett riktigt gamla vise, visar det sig att min Store-farfar a...

Antika brand hjälm restaurering

Återställa en vintage brand hjälm till sin ursprungliga glans. För detta, min första någonsin restaureringsprojekt, jag använde en pre-1947 Cairns & Bros Senator (aluminium) brand hjälm. Detta relativt lätt projekt använder verktyg och tekniker som k...

Ball Peen (aka bollen Pein) hammare restaurering

Jag har ett halvt dussin gamla hammare av olika typer med skadade eller trasiga handtag. Som den vise restaurering jag gjorde förra gången, jag hade noll erfarenhet ersätter hammare handtag och var lite nervös över förstör en cool gammal hammare. Eft...

Colombianska 7-RD trä Vise restaurering

Jag plockade nyligen upp denna colombianska 7-RD snabbkoppling trä vise för $30 på en lokal antikaffär. Restaurering av vise är enkelt, men görs i två steg som kräver viss finess (snabbkoppling tråd lås mekanismen och montering vise under en bänk). D...

1960 Ford F-100 lastbil restaurering

jag nyligen avslutat det fullständigt återupprättandet av min 1960 f-100 lastbil. Det tog mig drygt tre år att slutföra (delvis eftersom jag ändå ska gå gymnasiet, så tid och medel är tight) och jag kunde inte vara lyckligare med resultatet. Jag lärd...

Motorcykel restaurering

Hi det killar! Detta är ett projekt som jag gjorde med min pappa. Vi startade i början av förra året (2015) med en enkel 1983 Honda xl250r. Dess varit en dröm för oss att göra detta och jag skulle vilja dela den med dig, så här är steg om hur du kan...

Kniv restaurering

Välkommen, och tack för att kolla denna kniv restaurering av röda räckte blad. Denna Mar-Din kniv tillhör en vän till familjen. Kniven ägdes ursprungligen av hans farfar och har stort affektionsvärde till hans familj. Som du kan berätta av bilder, va...

Hur till backningen och restaurera Android telefonen/tablett

Som vi alla känt, filer som kontakter, samtalsloggar, textmeddelanden, appar etc. lagras på Android telefonen/tablett är inte lätt att vara manuellt överfört/backas upp till PC eller Mac. Lyckligtvis, det finns massor av android backup apps tillgängl...

Kopia-Jack Plus| Restaurering | Handheld vintage kopieringsmaskin | 1980-talet

Det är en dead ringer för en smidig rakapparat - matt-svart med vackert rundade hörn. Men fickformat enheten är inte en grooming genomföra - det är en bärbar maskin som tillåter användaren att göra omedelbar kopior av tryckt material från tidningar,...

Restaurering av en egendom försäljning hitta... En 100-årig antika bildram.

Min fru och jag fick denna 100-åriga bildramen som en gåva från vår vän, TR, från sin 50 + år gamla samling av estate försäljning fynd. Darlene blev förälskad i ramen, även om det hade skadats - att förlora mycket av de guld förgyllt sniderier längs...

Restaurering: 1878 plattform Glider gungstol

antikviteter är cool, speciellt när de blir antikviteter under många år i familjens ägo. De är inte bara ägodelar något mer, varje gång du tittar på dem de bringa tillbaka otaliga minnen från den gamla goda tiden. Längs resan från tidigare för att pr...

Hur till restaurera tabeller/trämöbler

Hi i detta instructable jag kommer att gå igenom de processer och stegen för att återställa möbel som har sett bättre dagar. Jag kommer att visa dig hur jag restaurerat en uppsättning 3 teak enstaka / soffbord, men det är egentligen mer av en guide f...

Titta på det skina! Tabell restaurering

jag fick detta fast bord av trä från Craigslist för ett år sedan. På tiden hade det endast en repa i den. Nu efter ett år dess slitna ner och har många repor och bleknar men bara på toppen! Så detta instructable kommer bara vara på hur till restaurer...

Quick-Release Handyxa hölster

FÖRORD:Gillar du den stora utomhus; tror ni en yxa är ett nödvändigt redskap när bege sig in i dem? Väl min vän (s), om ja är ditt svar gör jag har en annan Instructable för dig!Detta Instructable är svaret på ett problem jag återkommande märkte efte...

Headlight restaurering

Headlight restaurering kit kosta en förmögenhet! Och mest inte arbeta ännu. Det lämnar många människor fastnat kör runt med dimmigt strålkastare. Inte bara gör detta förstöra utseendet på fordonet, den begränsar också ljus.Det finns en lösning, tandk...

Mini restaurering: 67 Austin Healey Sprite MKiV

denna mini resto var en överraskning födelsedag för min fars 60.Jag förväntade mig detta första försök till en bil restaurering att uttömma min kunskapsuppsättning och bidra till att utveckla mer.Ser tillbaka lite jag definitivt av mer än jag kunde t...

Yxa (Solid stål) restaurering och trä handtag

Efter att ha gått igenom några camping grejer hittade jag en gammal yxa som jag alltid haft med vikt och huvudet storlek. Den var extremt rostiga och gummerat handtag var knäckt orsakar det att glida av samtidigt som används. Jag bestämde mig för att...