NIXIE rör DRIVRUTINSMODULER del III - HV strömförsörjning
Innan vi tittar på förbereder Arduino/Freeduino mikrokontroller för anslutning till nixie tube drivrutinsmoduler som beskrivs i del I och del II, kan du bygga detta nätaggregat för att ge hög bränning spänning som krävs av nixie rör. Denna switch mode nätaggregat enkelt utgångar 50 mA, som är mer än de flesta, och erbjuder en variabel utgång från 150 till 220 VDC, när drivs av ett 9 till 16 VDC källa.
Se Steg
Relaterade Ämnen

NIXIE rör DRIVRUTINSMODULER - del II

Detta Instructable är en uppföljning till nixie rör drivrutinsmodulen (del I) som jag postat här.Nixie förare ombord är avsedd att ta emot seriell indata från en extern mikrokontroller (Arduino, etc.) och output decimal information och rutten makt at...

NIXIE rör DRIVRUTINSMODULER - del I

Var vad jag hade letat efter ett sätt att enkelt hantera flera nixie rör siffror i olika projekt som jag arbetade på. Jag verkligen ville ha ett enkelt sätt att ansluta många siffror tillsammans med lägsta siffran avstånd och har siffrorna kontroller...

10Amp linjär strömförsörjning

Varför göra det för 3 när vi designar för 10?! På college vi fick i uppdrag att utforma en 3 Amp strömförsörjning, men jag sökte för en utmaning, inte ett betyg!Overcomplicating denna typ av "enkla" projekt kan göra ditt liv lite svårare men sät...

300 + Watt linjär strömförsörjning

i tema av webbplatsens motto, "dela vad du gör" Jag skulle vilja presentera detta nätaggregat som jag gjort. Jag skulle vilja peka ut först om att detta inte är min ursprungliga design. Jag hittade den här schematiska tillsammans med många andra...

50, 000V högspänning strömförsörjning

DISCLAIMER:Detta är en extremt farlig projekt, och det bör endast prövas av personer med erfarenhet av elektronik, och särskilt högspänning. Om det är din första tid söka hjälp för din egen säkerhet.Hemlagad hög spänningstillförsel uppfyller alla int...

Gitarr effekter Pedalboard & fallet med isolerad strömförsörjning

detta är kulmen på ett fåtal projekt att omorganisera alla mina pedaler i bärbara fall. Kraven för min bräda är följande:-Passar min 3 pedaler + tuner-Portabilitet-Drivna, utan Kedjekoppling av en läskig wallwart-Bypassable-Integrerad channel-växel-S...

Etch en skiss strömförsörjning

Som någon som gillar att ta isär elektroniska saker, jag ofta dra sånt ljusdioder, motorer, rattar, och kopplar ur gamla skräp med planer på att återanvända dem senare. Detta instructable är inte bara ett exempel på att återanvända, men också att ska...

Dator strömförsörjning till bänk leverans nätadapter

Det finns många sätt att du kan re-syfte och återanvända gamla elektronik. Till exempel, en dator strömförsörjning kan göra en stor bänk nätaggregat för din verkstad.Det finns redan en hel del tutorials online som visar hur konvertera en gammal dator...

Fixa en död strömförsörjning med en hårtork (flödesomformning knep)

min Hp Pavilion a805n desktop slutat fungera ordentligt när jag tillfälligt bortkopplad systemet från strömförsörjningen. Först trodde jag maskinen var död (dvs leverera strömavbrott). Dock upptäckte jag ett litet trick med en hårtork för att få mask...

Ersätta strömförsörjning

så jag plockade upp detta nätaggregat och fann att den inte passade min dumma dell låda så jag slutade göra följande.Problemet var att jag fick en med 2 anslutningar inte en. men även då det skulle inte av utrustade.Steg 1: Storlek upp takten för str...

Variabel lab strömförsörjning (1-24 V, 0 - 1 A)

En Övergångsrit för många elektronik hobby är att göra sin egen strömförsörjning. Färdiga nätaggregat har blivit ganska låg kostnad men att göra egen är en bra övning i att bygga elektronik. I det här exemplet jag tar den enkla vägen med hjälp av en...

Linjär justerbar strömförsörjning

Jag köpte ett nätaggregat med 3 12 volt variabel spänningsväljaren förra året. Men gissa vad, det aldrig fungera som förväntat. Någon spänning jag valde, det kastade ut 12 volt. Så länge var det om i sin låda tills jag beslöt att mod det förra månade...

DIY bakbord strömförsörjning

I detta projekt I´m att göra en 5v och 12v strömförsörjning för Radioshack kopplingsdäck. hansSteg 1: delar De delar som jag använde för detta projekt är:* 5v till 12v steg upp* Ledningar* Litet projekt box* 4 manliga stift* PCB* Set av brödunderlägg...

Flash-strömförsörjning från dator nätaggregat

Syftet med detta bygga är att minska behovet av en fotograf/filmare för batterier på en plåtning. Jag har haft problem med spänning dropoff samtidigt på fotograferingar leder till mig saknas avgörande skott medan du väntar min blinkar till recharge (...

Hur man bygger en strömförsörjning för elektronik Hobby

detta nätaggregat kan användas av elektronik hobbyister.Material:PC-nätaggregat med sladd3/8" MDF träPå/av-knapp från gamla datorn1 röd lysdiod1 Grön LED6 banan Jack uttagKrympslangPlexiglas (Lexan)TräskruvarBorra MotorDrimmel med skärande hjulAvbita...

Hur man gör Världens enklaste strömförsörjning

efter att upptäcka att min spänningsavdelare baserad strömförsörjning fungerade mycket bra, jag anges för att lista ut hur att göra en bättre. Du bygger inte riktigt något men det är gjort för dig och du behöver inte bråka med någon växelström (mycke...

Polaritet-vända kabel för DC strömförsörjning

Detta är en mycket enkel Instructable syftar till ett specifikt problem. Vad göra om en DC strömförsörjning har fel utgång polariteten-säga pluggtips är positiva och fat är negativt, men du behöver motsatsen?Jag behövde nyligen ett nätaggregat för en...

Återvunnet strömförsörjning

Jag behövde en 12V strömförsörjning för amatörradio. Det behövs för att kunna leverera 10A intermittent och vara billigt. Jag ville köpa en så jag gick till skräp högen. Jag hittade en trevlig fall som brukade vara en satellitmottagare och en bare ma...

Super återvunnet bänkmonterade strömförsörjning

Arbetar med elektronik är du skyldig att behöver olika spänning källor för dina projekt. Så att ha en bra och pålitlig bänkmonterade strömförsörjning är långt, långt, waaay enklare och bekvämare än att kombinera batterier på olika sätt eller försöka...