Solar Power System med upp-cyklade komponenter.Omfattningen av projektet.
Syftet med detta projekt är att montera och installera en stand alone solenergi (Foto Voltas eller PV). Mitt mål är att köra 2 LED-lampor i fixturer på min arbetsbänk och laddning/underhålla mina batterier till motordrivna verktyg. Min beräknad belastning blir 2 x 10W/LED-lampor och 85W för laddaren medan det aktivt ladda batterierna. Som jag har tagit min sladdlösa motordrivna verktyg i min beredskapsplan, är möjligheten att ladda dessa batterier off grid en nödvändighet. Till slut jag skulle älska att gå helt driva neutral och göra en full på grid tie system med batteri backup men det skulle kräva en elektroingenjör och mer pengar än jag kan investera i tiden.

Personliga historia

Jag blev intresserad av solenergi efter att jag såg min första rymdfärjan lanseringen. Jag vill säga det var 1980 något och jag var bara en liten tinker gnome. Möjligheten för en satellit att få sin ström från solljus var helt fascinerande att en ung snille som hade en vana att ta hans leksaker isär för att göra nya leksaker. Heck några av dessa skapelser ännu fungerade, som tillhandahåller en använde nog fantasi.

Runt 2001 vände en vän mig till Home Power Magazine. Jag älskade att rag och under längst tid var jag prenumerant. Varje månad presenteras ännu en annan bygga och min lust för solenergi fortsatt att växa. den negativa sidan var att under de tidiga 2000-talet, paneler ensam körde i intervallet $6/Watt. Jag sköt den i mitt sinne och hoppades att priserna skulle sjunka så småningom till min knorra budget.

Sida notera, jag var den andra tickande för Guerrilla bevarande på deras gamla karta Columbia Missouri. Jag stal glödlampor från fixturer i lägenhetsbyggnaden jag bodde i och ersatte dem med CFL lökar. I den skrivelse som jag lämnade i rutan chefer förklarade jag vad jag hade gjort och varför, samt förklara besparingarna som de skulle uppleva. Jag tror inte att min anonyma lampa stöld märktes verkligen eftersom CFL är fortfarande hela tiden jag bodde där. Jag tror att preskriptionstiden har löpt ut för snatteri av glödlampor.

Under åren har jag fortsatt att rädda delar som skulle vara förenligt att bygga en PV system. Jag lyckades få 3 djupurladdningsbatterier från rutinunderhåll på min arbetsgivare UPS. Annat skrot har jag samlat under årliga skräp rengöring av min avdelning. Till exempel lyckades jag ganska rutan i 10-12 gauge tråd och Anderson kontakter, säkringar och andra bitar från mindre UPS.

Jag hade planerat på att gå med en 45W Harbor Freight kit, eftersom de finns för så lågt som $130 till försäljning. Emellertid från vänner som har gått den vägen, de rapportera att laddningsregulator bara inte hålla upp till 24 x 7 användning. Jag höll ute och väntade tills priset var rätt att köpa standard komponenter med ut en egenutvecklad kit.

Ursprungliga design och hur det förändrats.
Jag hade från början bara planerat att installera Renogy 100W startpaket på en pall trä marken fäste, och kalla det gjort. Men efter min första beställningen, jag insåg att jag hade en massa kredit från handel i skolböcker och DVD... Resultatet blev att jag kunde fördubblat produktionskapaciteten system med en andra 100W panel och andra bitar och bitar tråd dem parallellt.

Jag hade också ursprungligen planerat på att bygga en enkel fast vinkel montering av pallar. Men detta förändrades när jag insåg att satellit pole fästet skulle fungera bättre och tillåter mig att enkelt trimma gräset under den. Gamla skålen var lite av ett öga ont, bara står där oanvända och uppskattad. När jag höll på att dra ut, märkte jag att det var examen för höjd. Tänkte jag att det är! Jag kommer få så mycket av röret ur marken som möjligt och bygga ett fäste med graderad fästet. Och om det inte fungerar dåligt går tillbaka till släde idén. Jag har använt min pålitliga vetenskapliga metod av stresstester berget, genom att svänga på det som en dum apa och fastställs att det bara kan fungera.

All dokumentation för Renogy produkterna kan hittas här.
http://www.renogy-Store.com/downloads-and-Guides-s...

Iallafall tillräckligt spekulationer och planering till den goda delen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Solar Power LinkIt (med Tracking)

Mediatek LinkIt en har en hel massa häftiga funktioner, tillsammans med inbyggd GPS och GPRS, medföljande batteri och laddare gjorde verkligen min dag, strömförsörjning till ett projekt om ofta ett elände, så det är bra att bokstavligen ha "batterier...

Solar Power System

detta instructable visar dig allt du behöver för att sätta ihop en ganska bra storlek elektriska solpaneler system. Saker du behöver:Leveranser:SolpanelerLaddningsregulatorBatteriladdare2 AWG kabelMinst en 12 volts Marina djupurladdningsbatteriMekani...

Solar Power Bank med bärgades 18650

Jag hade denna gamla iPhone 3G, dess ackumulatorn liv var hemskt och jag hade inte tillräckligt med pengar (då) att ändra telefonen eller batteriet eller köpa en power bank. Jag var tvungen att ladda telefonen minst 2 gånger om dagen, så att jag kan...

Hemma gjort Solar Power System

jag verkligen ville prova solenergi. Jag beslöt att göra detta. Ive sätta hela i mitt skåp i mitt rum.Steg 1: delar Parts:2 x 5 watt mono-kristallina solpaneler1 x 12/24 volt, 10amp sol laddningsregulatornNågon gauge tråd, längd beror på vad du behöv...

Kudde högtalare från upp-cyklade komponenter

För sådana som mig som lider av den fruktade tinnitus kan det vara en mardröm (ingen ordlek avsedd) försöker få sova på natten.Den värsta tiden på dagen som alla lidande kommer berätta du är när dess tyst och när din trött, som normalt gäller när du...

Solar Power Supply V3.0

efter två tidigare generationer av min Solar Power Supply får positiv feedback på här och YouTube, jag trodde det skulle vara dags att dela med mig av min tredje generationens design.Ungefär som den tidigare versionen, förbättrar denna design från an...

Pocket Power System (kan vara Solar Powered)

Obs: denna video visar inte upp på iOS app.Här är en hemmagjord pocket power system.För att göra detta tejpade jag i princip en liten inverter till ett litiumjonbatteri.Gå till ZebraComet.com för mer videor och hur idéer....

Avancerad borstlös Power Systems för små elektriska skotrar

avhandling: det är möjligt att konstruera en mycket kraftfull, effektiv och lightweight personlig rörlighet enhet med hobby-grade utrustning för under $400. Detta belopp kan vara drastiskt mindre beroende på de särskilda behoven i byggare. Detta är m...

Nya och förbättrade borstlös Electric Scooter Power System Guide

2008, jag satt ihop en guide på Instructables om uppgradering av kraftsystemet av dina små personliga elektriska fordon. Det var en primer på grunderna i en elbil kraftsystem och erbjuds resurser och tips för kompakt elektrisk skoter konvertering. Fr...

Raspberry Pi och Arduino: bygga tillförlitliga system med WatchDog timer

Sammanfattning: I detta Instructable titta vi på hur man bygger mer tillförlitliga datorsystem med WatchDog timer. Vi visar hur du ställer in och använder Raspberry Pi och Arduino inre watchdog timer. Vi förklarar också varför en extern WatchDog Time...

High Powered LED Solar Lighting System

Även om jag älskar att göra bevis på konceptet sol projekt, eller sol projekt som jag kan använda om världen tar slut, föredrar jag att göra sol projekt som är användbara i mitt dagliga liv. (Jag älskar min sol FM-radio, men jag har aldrig haft behov...

PI Power (Remote Power Management med Pi)

"Pi Power"! Remote Power Management med en Raspberry Pi...."Inte så länge sedan i en galax långt, långt borta... vår hjälte behövs tillgång till uppgifter nära en avlägsen stjärna i rymden långt bort lopp".. .no behöver för "FTL&q...

Mini Solar Power Plant

Min pappa är en stor entusiast av solenergi och han har varit efter mig för ganska lång tid att experimentera med den. Så, efter bärgning krävs material från gamla elektronik, jag äntligen gjort min Mini Solar Power Plant!Här är det för världen att s...

(9) nya uppdatera 8/20/15 Morphed in Emergency bärbar Solar Power (se steg 10)

Jag flyttade från Hawaii till Idaho och så nu jag kan andas och sprids ut lite.Detta är den nya bärbara System har jag på linjen. Jag har inte längre att driva de saker som beskrivs i denna i'ble, den bärbara Power System är nu kan ge kompletterande...

5 $ solar power bank från återvunnet laptop batteri

Som några av er vet att mitt college var med en vetenskap utställning, deras var också en projektet display konkurrens går för juniorer. Min flickvän Meghla var intresserad av att delta i och med att de frågade mig vad jag ska göra jag föreslog dem d...

Qi aktiverat Power Bank med sol och Dynamo laddning

jag ser många av dessa nya batteriladdning prylar som är i princip motsvarande bära omkring på ett laddningsbart batteri. Jag ville göra något som hade mer funktionalitet än dessa så det kan användas i ett bredare spektrum av applikationer. Jag gör e...

DIY bärbara 5Vdc USB Solar Power (.. pågående..)

UPPDATERING 6 MAR: HEJ DÄR DETTA INSTRUCTABLE VARA VÄNTANDE TILLS JAG FÅR MIN NÄSTA MODUL FRÅN ANDRA EBAY SÄLJARE. TACK FÖR VISNING OCH LIKNANDE.BESKRIVNINGAnvänder solenergi och [uppdatering på Feb 12: ett tillägg dc-dc step-up eller omvandlare är b...

LPG / Biogas Detection System med MediaTek LinKIt en

LinKIt en utvecklingsplattform har konstruerats och lanserades av MediaTek Labs med litet footprint, som möjliggör skapandet av kläder och IoT enheter, med rika anslutningsmöjligheter. Instructables HQ har seedade cirka 250 medlemmar med LinKIt en st...

The Solar-Power Pin

I någon katastrof, utan tvekan är en av de viktigaste resurserna till den genomsnittliga människan el (efter mat, vatten och tak över huvudet, förstås.) Denna bärbara solpanel håller inte elektricitet, men kan ge el i nödfall. Den är utformad för att...