Att göra en Cider PressAtt göra en cider press och apple kvarn

Den första cider press jag byggde var tillbaka i mitten av 70-talet och var en klassisk fat stav stil och den första kvarnen var en 3 tums diameter trä pluggen med små naglar sticker ut en fjärdedel tum. Denna uppsättning upp produceras nästan ingen cider. Äpplena kom ut i bitar och acme gängade skruven kunde inte generera tillräckligt kraft att pressa ut saften.

För nästa iteration press gick jag med en modifierad version av en design som jag såg på en cider mill i en fruktträdgård som jag jobbat på under college. Det tappades apple mäsken på säckväv ark som hade placerats över en ram så att mäsken ingick inom gränsen för ett spaltgolv fack. När ramen var full var hörnen av säckväv vikas över mäsken, ramen tas bort och en andra spaltgolv bricka placerad på första påsen mäsk. Detta upprepades tills det fanns 6 eller 8 lager av påsar och tråg. Hela var gled under en hydraulisk press och när det kom ner cider rann som en flod.

Jag fick aldrig se vad kvarnen liknade men insåg jag från min första misslyckande som den mer mäsken såg ut som om apple sås mer cider jag skulle få. Det andra försöket på en kvarn var en gjord igen av en trä pluggen men den här gången med skruvar i den, mycket minimal förbättring. Vid denna tidpunkt flyttade vi från apple växande land och jag fick inte försöka igen förrän vi flyttade tillbaka till västra New York några år senare.

När vi gjorde det råkade vara ett bra apple år och nära vårt hem var en övergiven fruktträdgård med bokstavligen tusentals skäppor underbara äpplen och korna pastured det var de enda som njuter av dem. Vi tog kontakt med ägaren och han sade: "Ta vad du vill." Vi skulle köra min fullstorlek pickup över och skaka ner ett träd och börja ladda med Macintosh, får näsan, Russets och några mer jag aldrig identifierats. Korna älskade detta. De skulle köra rätt över och börja glufsa äpplen nästan så fort vi kunde skaka trädet. Så skulle vi skaka ett par träd i dem och sedan köra över 8 eller 10 rader och skaka några för oss. Det tog inte lång tid att fylla sängen av lastbilen halvvägs upp.

Med all denna frikostighet behövde vi en apple press igen. Jag gick med spaltgolv fack och säckväv design men fortfarande behövs en bättre kvarn. Jag insåg till slut att vad det behövs var mycket små tänder med mycket lite avstånd mellan pluggen och ram av kvarnen. Jag använde en 4 tums diameter pluggen och skär grunda platser längs med en bandsåg. Facken var bredden på bandsåg bladet minus tänderna. Jag sedan skära sektioner av begagnade blad och stack dem i hålen med de tänder som sticker ut. Pluggen var satt i uppsamlaren av kvarnen så att tänderna nästan rörde vid sidan.

Drivs av en gammal apparat 1/3 hp motor det fungerade bra. Den lilla 1½ ton hydraulisk jack kunde pressa ut sju gallons av juice från det fem fack pressen. Varje bricka höll mosar tillverkad av tillräckligt äpplen att fylla en 5 gallon hink. Det var 1983 och genom åren har vi gjort mindre ändringar till pressen men det går fortfarande och bara i år vi gav pressen till vår son så att han och hans fru (som bor i en annan stat) kunde göra cider från sina träd.

Utan en press i grannskapet nu frågade en vän mig att hjälpa honom att göra en. Så är här vad vi gjorde.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Snabb Cider Press (ledsen om sidledes foto)

så jag gillar verkligen att göra vin. Och här i Washington state äpplen är riklig och mogen denna tid på året. Jag bestämde mig för jag ville göra hård äppelcider, men jag ville få verkligen intim med processen. Så naturligt bestämde jag mig att bygg...

Apple Cider Press med kvarn

En all-ek cider press med en integrerad apple kvarn.Steg 1: Hur det gick... Den byggdes i 2012, samma år jag började skriva detta instructable (eftersom jag är helt klart lite av en slacker). Men jag är glad att kunna meddela att från och med detta s...

Apple Cider från äpplen (ingen cider press)

i morse bestämde jag mig för jag ska lära sig att göra (alkoholfria) äppelcider. Våra träd produceras en hel del äpplen i år, och jag älskar cider.Men som de flesta människor, jag har inte en cider press, och inte heller jag har en juicepress. Så jag...

Hur man gör en Apple POTATISSTÖT och Cider Press

En hand-drivna apple kvarnen/POTATISSTÖT och cider press kan lätt kosta dig över $700. Bygg detta motordriven kvarn och tryck för under $75, med en tak fan motor och några plasthinkar.Detta projekt är inte svårt, men är mycket detaljerade. Detaljerna...

Liten hemmabyggd Cider Press

när livet ger dig citroner du göra saft; När din granne ger dig flera skäppor äpplen, duh, göra cider! Men i mitt fall, jag hade exakt inte en cider press sittande runt väntar på att användas, så jag byggde denna lilla jigg under helgen.Ramen är gjor...

Att trycka och att göra hard cider.

Trotsat bina för att ge frukt en squeeze!Vissa kanske titta på operationen och haja om öppna hur vi gör det, väl del av detta beror på att vi gör en hard cider inte en juice. Kom ihåg för 1000-tals år människor gjorde detta i rock grop med fötterna....

Flöden och hastigheter - att göra en Drill Press hastigheter diagram

MAN jag har svårt att hitta konsekvent feeds och frön diagram för att använda drill press. Jag kan tänka på en miljon skäl varje verktyg företag och varje entusiast-gruppen erbjuder olika värden - egenutvecklade verktyg material, olika antaganden om...

Hemgjord ost och cider Tryck

här är hur jag byggde min egen kombination cider och ost press. Efter en stor äpple skörd i år blev jag inspirerad att få min egen cider press. Dock efter prissättning en och se att de kostar exakt en arm och ett ben att köpa började jag tänka om att...

Spåra din position utan att använda GPS (med LAC och CID)

HejVi behöver alla en enhet vid något tillfälle att hålla reda på våra vänner, familj eller våra tillhörigheter (fordon... min dyrbara!) etc. men inte alla av oss har råd med kostnaden för en GPS-enhet. Så, jag bestämde mig att hitta på internet om d...

Apple Cider från gettot

om du har ett stort antal äpplen och vet inte vad jag ska göra med dem, här är en uppfriskande dryck du kan göra.Anledningen till att jag har kallat det "Ghetto Cider" är att det inte kommer att tilltala purister av följande skäl:-Jag har inte e...

Cider hårda vägen från tryck till Pi ** ed!

jag har ett äppelträd i min rygg trädgården och mycket mer tid på mina händer än jag borde. Därför bestämde jag mig för att hellre än att låta äpplena falla och ruttna, id använda dem för att göra hårda cider. Tyvärr hade jag några hinder på mitt sät...

Hur man gör en cider tryck med en bil jack

Om du gör cider från gratis äpplen behöver du en press. Här är ett riktigt enkelt sätt att göra en från grunden utan att spendera massor av pengar att köpa något, du inte kan använda så mycket efteråt. I själva verket behöva du inte spendera något al...

Hur man gör hemgjord Cider

som hösten visas, det finns alltid gott om människor tittar på deras apple träd lastad med frukt, undrar vad de ska göra med allt! Cider är ett utmärkt sätt att använda upp äpplen för att producera en välsmakande drink! Och tro det eller ej, det är v...

Gas Cylinder till frukt Press

det är den tiden på året igen när trädgården är full av frukt. Vi har några äppelträd och några päronträd. Oftast frukten blir hälften uppätna av fåglar eller bara sjunker och går till spillo. I år bestämde jag mig att använda frukten och prova min h...

Döda Rat™ hårda Apple Cider recept

I teorin åtminstone kan cider göras från en enda ingrediens – äpplen! Men traditionellt om jäsningen kämpar för att komma igång, var det tänkt att kasta en död råtta i mervärdesskatten som skulle hjälpa det tillsammans. Låt oss bara hoppas vi aldrig...

3D tryckt gamla tid Cider Mill i HO skala

Som barn jag var fascinerad (och fortfarande är) med de saker som var här innan jag var. Då var det naturligt, att jag drogs till modell railroading som ett sätt att återskapa tidigare, och i synnerhet till modellering av den sena E.L. Moore. Mr Moor...

Homebrewed hard cider - det enkla sättet

Ok, i detta instructable, du kommer att göra 5 gallon välsmakande mousserande hard cider. Detta kallas ofta äppelvin eller apfelwein. Det kostar vanligtvis mig ca $20 att göra en 5 gallon parti, som är cirka 2 fall av cider.Steg 1: utrustning Första,...

Honung-infunderas-hastighet-Cider

Hej tillsammans,hennes I´ve en liten instructable om en mycket ung honung/applewine. Börjar på onsdag och njuta av helgen. En mycket delicios, uppfriskande, söt, honeyflavored mousserande dryck. Jag har inte göra en åtgärd från grade alkohol är inne....

Hur man gör bäst Hard Cider från fruktjuice

HejHär är den andra videon som jag gjorde på att göra hard cider. Istället för att gå över exakt vad jag i den första videon här jag talar om historien om hard cider. Jag talar också om några av de frågor jag får i e-post. Som varför säljs glas kanno...