Lätt Lotus rot soppaförst och främst: Happy kinesiska nyåret! :)

Brrr! Det verkar som om vintern varar för evigt! Jag har den perfekta receptet värma med före eller efter en stor middag. Med dess användning av klassiska asiatiska ingredienser och lätt tillagningen är Lotus rot soppa ett perfekt komplement till en måltid. Jag vet att det är en stapelvara på mitt köksbord. Vad jag gillar med detta recept är att du kan göra en stor sats att hålla extra för en annan dag!

Lätt Lotus rot soppa innebär bara några få ingredienser och ett par timmar där du inte ens har tankarna till brygden. När du får alla ingredienser tillsammans, är detta recept superenkel att göra. Så låt oss komma igång!

Inträde för Make It-att lära tävling

Vad gjorde jag?

I min undersökning av fusionen mellan östra och västra kulturer, jag avgjort att göra och dela detta klassiska asiatiska recept, Lotus rot soppa. Även om det kan verka annorlunda från västra buljonger, tanken är samma och så är dess näringsvärde. Ingredienser och utrustning jag använt kommer att förklaras vidare i detta Instructable.

Hur kunde jag göra det?

Om du inte visste, är jag faktiskt fortfarande en high school student (17 år och räkna). Detta är faktiskt en av de många recept som jag gör att utforska fusionen mellan östra och västra kulturer som var min inspiration för detta projekt. Genom försök och misstag, receptet fungerat som planerat och hoppats på.

Där gjorde jag det?

Jag gjorde detta i mitt eget kök som visar att göra traditionella asiatiska rätter är möjligt med endast en giltig små asiatiska supermarket i närheten!

Vad lärde jag?

Även om detta verkar en inneboende en asiatiska recept, i dagens värld, jag känner att det är viktigt att ta i allt med ett globalt perspektiv, även mat. Jag lärde mig mycket om min egen bakgrund och vill nu dela den med er alla. Medan många människor har utforskat asiatisk mat genom typiska "Sesam kyckling och stekt ris" passage, uppmanar jag alla att utforska lite djupare in i kulturen och upptäck den stora mat, bland annat att den har att erbjuda.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Plantera biologi - rot soppa

jag är allt om hands-on science. En av de bästa sätten att engagera eleverna i deras naturvetenskaplig utbildning är genom att använda mat som ett läromedel. Vi avslutar vår enhet på växter med mycket enkel rot soppa projektet. Det binder direkt till...

Rot soppa

under de kalla vintermånaderna är en rejäl soppa perfekt sak att bekämpa den kalla luften utanför. Denna soppa är gjord med rötterna av säsongens grönsaker och tar kylan av de kalla vintermånaderna.Rötter är en viktig del av säsongsbetonade äta under...

Hur man gör kall borstj.

Vad är BorsjtjBorsjtj är en snabb och enkel betor rot soppa som är lätt att göra och har så många varianter som det finns grandmas gör det.Detta projekt var inspirerad av min son som behövs för att göra ett skolprojekt på en modern * israeliska mat....

Kollagen förtjockad oxsvans gryta (eller hur man tvätta din soppa) och bräserad nötkött senor

en soppa med en hög kollagenhalten är rik och silkeslen och tjock nog att du inte behöver lägga till några stärkelse. Anledningen till att jag beslöt att göra nötkött senan och oxsvans är tillsammans så att jag kan göra en initial pott på lager samti...

Tjeckiska soppa

Mycket gamla recept till stor soppa från tjeckiska rätter!Det är bra för söndagslunch och especialy när är vinter och kallt ute. Du kommer att älska denna soppa:-). Att hjälpa (av maten) kommer att vara för 4 personer 3 gånger (det s bättre för när d...

Nederländska ugnen skinka hasen och vita bönor soppa

när du äter det läckra spiral skära skinka, inte slänga benet! Gör en stor välsmakande soppa! Matlagning detta i nederländska ugnen lägger en liten utmaning, men du kan enkelt koka detta på en spis.Steg 1: Du behöver Att laga mat i en holländsk ugn,...

Pho Bo Vien (vietnamesiska köttbullar soppa mitt sätt)

En av häfta mat i vårt hus :)Steg 1: Inköpslistan Att göra denna soppa du behöver:KöttfärsKo ben för att göra lagerRice stickRock sockerPho kub (du kan också använda pho påse, eller du kan göra din egen)Kryddor ris som som stjärnanis, pulver, etcHois...

Hur man gror Lotus fröna

jag vet verkligen inte Kalifornien jordbruket lag mot inköp växer och säljer vatten lotus men jag köpte dessa från ebay och levererades till mig från Kina förhoppningsvis jag inte bryta några lagar?Steg 1: Scoring frön en och endast svåraste delen av...

Tom Kha Gai--Thai Coconut soppa

en traditionella och läckra thailändska soppa, det är min favorit jämförelse punkt mellan thailändska restauranger och ett utmärkt twist på kycklingsoppa för kalla vinterdagar. Jag är ett stort fan av kokos, kycklingsoppa och krämiga soppor i allmänh...

Matar Paneer recept med Philips soppa Maker

Matar Paneer i Philips soppa maker låter som en konstig idé men det verkligen fungerade. Smaken av matar paneer i soppa maker var riktigt bra.Steg 1:Ingredienser:Ärtor / Matar-1 koppPaneer / ost – 150 gram (djupa stekt eller fräs)Tärnade tomater – 2...

Wonton (Zombie hjärna) soppa

vintersäsongen. Tiden för glädje, familj, vänner, snö (om du bor i en blåsig stat), julen, Hanukkah, Kwanzaa, bakning, lampor, semester och... tiden av FÖRKYLNINGAR!Jag lidit av snuva för två veckor sedan. Det började med nysning och kliande ögon. Ja...

Hot och syrlig soppa

jag älskar hot och sour soup. När jag hittade våra jag var allergisk mot soja och kyckling det begränsade min förmåga att besöka kinesiska och thailändska restauranger. Så kom jag upp med min egen version som använder fläsk och grönsaksbuljong.Här är...

Soppan som vann kriget - peppar potten soppa (vegetarisk)

Enligt amerikanska lore är peppar potten en tjock kryddig soppa först skapades den 29 December 1777, under det revolutionära kriget. Armén var slut på mat och moralen, så Christopher Ludwick, deras cook, samlas in oavsett mat han kunde snoka upp på l...

Hur man gör "West Lake" tjocka kött soppa

Gillar du kinesisk mat? Vill du lära dig hur man gör kinesisk mat? Om du sagt ja, skulle jag rekommendera dig en tjock soppa. Anledningen till att jag rekommenderar den till du är eftersom det är verkligen lätt att göra. "West Lake" tjocka kött...

Alfabetet soppa Cupcakes

detta är tid på året som din köksbänkarna kan se ut lite som min och bokstavligen hopar sig med färska tomater från trädgården. När du har gjort pastasås, ketchup, BBQ-sås, burktomater och vad allt annat - kanske du vill prova något lite annorlunda.....

Ett botemedel för halsont eller hosta - päron socker soppa

för detta instructable, skulle jag vilja presentera ett recept för människor som har en hosta eller halsont. Päron är verkligen en bra typ av frukt att bota hosta eller ont i halsen, men jag fann att vissa människor inte gillar äta päron. Päron socke...

Färga ullgarn med galnare rot

steg för steg-anvisningar om hur man färga ull garn med galnare rot pulver.Jag är en 18th century reenactor. Jag färga ullgarn med hjälp av ingredienser och metoder från 1700-talet. Detta Instructable ger dig anvisningar på hur man färga ullgarn med...

DIY katt kostym: Soppa knödel!

Katter kan se ut så många aptitretande objekt, limpor bröd, muffins och vila kycklingar med päls. Så många kostymer att inse.För denna särskilda inspirerade katten kostym. En dag jag såg över på den dräll felin och såg inget mindre än en soppa knödel...

En mikrovågsugn hjälper rotera inomhus OTA antenn

Att trycka på i min strävan att vara kabel gratis för O.T.A. TV-tittande, har jag funnit att min antenn måste roteras 3 olika punkter för effektiv mottagning av alla kanaler jag kan ta emot. Hela sortimentet är mindre än 180 grader, så jag var som vi...