Mjölner Mk. V (Pepakura Halo pansar)detta är min egna spartanska pansar från Halo reach

Eftersom det finns så många pepakura handledning ute, ska jag försöka och hålla tutorial mycket grundläggande, och i stället lägga till tips och genvägar som jag har hittat samtidigt skapa rustning. För att spara utrymme brukar jag detalj krävs material (dessa kan oftast ses från steg beskrivningar och bilder), och en god förståelse för säkerheten när det gäller fibreglassing rekommenderas.

De viktigaste sätten att gå om att göra hiqh kvalitet pansar är pepakura eller EVA skum. Pepakura är lättare för nybörjare, men kan sluta tar längre tid och är vanligtvis mindre bekväm.

En mycket mer omfattande lista över mina bilder ligger här

Eftersom jag har tillbringat så lång tid på detta projekt, är det svårt för mig att lista allt som jag gjorde för att åstadkomma det, så lämna gärna en kommentar om du har några frågor, och jag ska svara på det så gott jag kan!

Fil ladda Nerl.Länkar för hela dräkten (+ hammare och annan rekvisita):

4Shared (inte fungerar)
Mega (Ny länk!) Provat aldrig denna webbplats innan, men de verkar mer offentliga-download-länk vänligt än DropBox
Innehåller även ett interaktivt skalning kalkylblad jag har precis gjort.

Pansar skalas för en 182cm person (6.0 ft för alla ni Imperial Stormtroopers), så bara använda Pepakura Designer för att skala filles enligt din längd / resning. Det finns 2 filer för underarmen, jag använde "Underarmen", men "Underarm 2" ser ut som en bättre utformade modell.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Halloween Halo projektet på en budget

senaste Halloween jag ville göra något riktigt episka. så jag bestämde mig att försöka bygga pepakura halo rustning, men efter att jag gjorde lite forskning jag insåg att jag inte hade degen behövde jag för att bygga en riktigt fin färg av rustning,...

Deathstroke Cosplay

Efter att ha avslutat den andra säsongen av TV-serien "Pil", visste jag att jag skulle behöva göra en Deathstroke kostym. Medan frestas av begreppet konst för orättvisa, fanns det för få tydliga bilder av det, så jag bosatte sig på Arkham urspru...

Chuck Greene Cosplay (med Servbot Lego Mask)

Jag ursprungligen planerat detta Halloween, men kunde inte avsluta den i tid. Jag blev klar ungefär en vecka efter så att det kan användas för framtida Comic nackdelar.Den ikoniska Chuck Greene kostym består av en nyhet giant Lego-liknande huvud (Ser...

Papier Mache Master Chief hjälm

nästan alla Halo pansar bygga ute används metoden harts/glasfiber. Här är en alternativ metod för att bygga en robust armour, för sådana som mig som:en) saknar en tillräckligt stor garage eller hem workshop för att säkert applicera harts och glasfibe...

Lätta upp och talar potatis från Portal 2

detta Instructable är för ett ljus upp och talar potatis från Portal 2. Hon gjordes som ett college projektet som hade en storlek begränsning av 1ft kubik. Hon användes också som ett sätt för mig för att ta itu med elektronik som jag aldrig hade infö...

Iron Man War Machine hjälm

under en lång tid jag har varit nyfiken på att hoppa in i världen av kostym byggnad, och här juluppehåll det gjorde det perfekta projektet. Jag dök huvudet först in i det roliga och kluriga värld av Pepakura.Pepakura är ett program som tar 3D-modelle...

Halo ODST pansar: Hjälm - del 1 av 5 av ODST Armor bygga

Detta är Del1 av en 5 del serie om en full ODST rustning du kan bära.HejSå vill du verkligen göra detta? Detta är ett stort projekt. Bygga tid kommer att vara från flera månader till över ett år beroende på detaljnivå och hur beslutsamma du är. Längs...

Halo ODST pansar: Vapen - del 3 av 5 i ODST Armor bygga

Halo 3 ODST pansar projekt.Detta är Del3 av en 5 del serie om en full ODST rustning du kan bära.Projektet är så stort att jag beslutat att dela upp det i fem (5) Instructables:1. hjälm2. torso 3. vapen4. ben5. vapenFör att förena alla instructables p...

Halo ODST pansar: Torso - del 2 av 5 av ODST Armor bygga

detta är del 2 av en 5 del serie om att bygga en Halo ODST Armor kostym du kan bära.Projektet är så stort att jag beslutat att dela upp det i fem (5) Instructables:1. hjälm 2. torso3. vapen4. ben5. vapenJag har också publicerat en Halo ODST Armor byg...

Hur man gör en Halo hjälm med hjälp av Pepakura!

jag såg en massa tutorials men många var ofullständiga eller låg närmare. Så, här har jag min första, er andra Halo hjälm, vänligen kritisera allt du vill, jag inte bryr mig om detta är min första instructable om konstruktiv kritik hjälper.BETYGSÄTT...

Kartong halo master chief pansar

Hej alla! Det var bok vecka på min skola, så jag bestämde mig för att Ledar-chef (du vet från halo: reach hösten). Så jag började och här är jag! Jag hoppas du njutersaker du behöver:förpackningstejpenkort styrelsefärg (grön)måla (gul)Paint (grå)färg...

Gör en kostym Mask med hjälp av Pepakura (Bonus: skum pansar)

Så, jag har kollat denna process kallas Pepakura ganska länge nu. Det är över hela internet och instructables redan men om du är ny till benämna i princip tanken fungerar så här: du skapar en 3D-modell eller ta en befintlig one, och "utveckla" d...

Bygga barn-storlek Boba Fett pansar med hjälp av Pepakura metoden

denna handledning visar hur man gör en Boba Fett kostym för barn (9 år gammal i detta fall) med hjälp av Pepakura metoden."Pepakura" är en teknik för att göra utskrivbara versioner av 3D datormodeller. Utskriften kommer med numrerade flikar och...

Trä Halo Reach replika gevär (icke-bränning Prop)

* Disclaimer: För att undvika förvirring, detta är en replika prop för cosplaying och visar bara. Det aktiveras inte någon form av ammunition och kan inte ändras för att göra detta. Jag tolererar inte skapandet av fungerande skjutvapen som det är far...

Gravity hammare (Halo 3 Variant)

mitt mål var att producera en nära fullskaliga replika av Halo 3 allvar hammaren med material och verktyg som ofta förekommer i hushåll, eller de lätt tillgängliga att köpa lokalt. Några metallarbete skicklighet är användbart för att genomföra ett pr...

Fas 1 & 2 - Pepakura hjälmen

Alrighty! Ive fick berätta detta projekt verkligen fångade min blick så jag hoppas jag gör det samma till dig. 5 bilder ive visas här representerar de 5 faserna (som jag vill kalla dem) att bygga en pepakura hjälm. 1 - Ladda ner filer 2-papper n' lim...

Master chief halo rustning.

Detta oförstörbara är på att göra halo rustning.MATERIAL:Massor av vykortlim och klammermassor av pading svart är förmodligen den bästa färgenmotorcykel visorreferens bilderDobble dubbelsidig tejpLysdioder som tillvalprimer, sprayfärgkardborrbanddato...

Böjning, forma och stärka skum pansar (billigt och lätt metod)

*** om du gillade detta instructable, Överväg att rösta på mig i tävlingar det in i! Tack för läsning! ***Att sätta komplexa krökar och kurvor i EVA Foam rustning kan vara knepigt, eftersom skummet är mycket elastiskt och flexibelt. Delar inte alltid...

Halo Wetworks anpassade armor

Halo wetworks och Venator rustningar, som är gjord av bara papper, (ofullbordad, inte färdig) jag är i kostym contest, snälla rösta på mig om du gillar det?Steg 1: Fiberglassing scenen Detta kallas pepakura, en vika papper / digital programmering "ko...