PVC--Det är bra för uppfinningarPVC, polyvinylklorid, är en termoplast. Det mjukar upp med värme och rigidifies när den svalnar igen. Medan mjuka, kan det vara böjd och även sträckt i formar. Kallt, det kan vara sågade, arkiverat, borras, skrapas eller sållat med en kniv.

PVC-material kan hittas på de flesta järnaffärer i form av röret VVS. Jag tycker det är billigt, speciellt när jag tänker på allt som kan göras med det--musikinstrument, reparationer, verktyg och leksaker för att nämna några.

Det är resistent mot solljus skador, har en viss flexibilitet, är ganska stark och är elektriskt icke-ledande.

Detta är ett mycket värdefullt material för användning i uppfinningar. en som mycket få människor verkar vara har erfarenhet av.

Bilden nedan visar några av de former som det går att göra med PVC.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Under hyllan belysning på den billiga (och det ser bra ut!)

Detta i huvudsak kommer från ett litet projekt som jag bestämde mig för att göra efter passande en ny hylla och inser att det fanns lite att inget ljus undertill, så för att ge lite ljus, och att det ser cool (det ligger i linje med temat för min PC)...

Det är bra att vara 3

den perfekta barn mat med 2, ja 2, läckra ingredienser.Steg 1: Känn dig fri att lämna detta under den enklaste mellanmål någonsin. Jag uppfann inte det men min 3-åring är det tydligt destin att arbeta för Thomas Keller. Det är vattenmelon och bacon....

Lätt bönor Sprouter. Det fungerar bra.

Jag läste om groning bönor. Jag hittade detta företag som säljer en skottbildning enhet som såg ut som två stapelbara plastmuggar och lock. Så gjorde jag ett par av dem. Koppar var clearance på walmart. Blå locket är från behållaren snabbkaffe. Hålen...

Måla det gamla systemet till något bra

John 7:18Ny internationell Version (NIV)18 den som talar på egen hand gör det för att få personliga ära, men han som söker ära för den som skickade honom en man av sanningen. Det finns inget falskt om honom.Har du någonsin haft ett gammalt system som...

10 Hacks life med PVC #11

10 Hacks life med PVC #11[TITTA PÅ VIDEO]Här är den 11: e upplagan till vår "10 Hacks Life med PVC" serie. Vi byggt och testat dessa projekt med framgång. Jag hoppas du kan dra nytta av några av dessa awesome life hack.Hacks ingår:1. mobiltelefo...

Gör det själv Hand vevas kaffe Kafferostningsföretagen.

Som en colombiansk jag älskar kaffe, men rostning det har alltid varit en plåga. Andra dagen medan jag tittade på video jag såg en antik Kafferostningsföretagen som används och jag visste att jag var tvungen att göra ett sånt att göra rostning lättar...

PVC Transport vagn

Gymnasiet som undervisar på genomgår för närvarande en fullständig ombyggnad. Befintliga campus slits och en ny reses i exakt samma utrymme. Tillfälliga bärbara har använts att tränga undan lärare att göra campus stora spretande mäsk av gammalt och n...

Air drivs PVC vatten dumpventil

För ett kommande Maker Faire projekt, jag behövde en billig, air drivs ventil att snabbt dumpa en kolumn med vatten. Efter att titta på vad som fanns tillgängligt kommersiellt, inte kunde billigt portion erhållas.Så efter lite funderande och en proto...

Hur man installerar ett badkar (gör det ROCK SOLID)

Här är mitt löfte:Idag får du lära dig hur du installerar ett badkar och göra det fast som en klippa. Anledningen till denna handledning är enkel. Från början trodde jag jag var att hålla badkaret i min hyra hem. Men jag bestämde mig för att det var...

Kyckling Coop gravitation PVC Feeder

Det finns många PVC Kyckling matare ute... Vad är unikt med vår? Det är enkelt och billigt och det fungerar bra!Från början byggde vi en matare med en Y längst ner som foder både vänster och höger, men det höll att få igensatt. Vi hittade denna desig...

15-30lb PVC bågar

vi byggt dessa för scouter och de visade sig ganska bra, jag var mycket imponerad.Steg 1: verktyg och material vad du behöver:sunt förnuft (detta är inte frivillig)verktyg-värmepistolhandskaren potthacka sågvice rättsinnehavaren sak (du gör detta)mat...

10 Hacks life med PVC #10

10 Hacks life med PVC #10[TITTA PÅ VIDEO]Här är den 10: e upplagan till våra 10 Life Hacks videor. Vi byggt och testat dessa med framgång. Jag hoppas du kan dra nytta av några av dessa awesome life hack.Hackor för:1. träd såg förlängning2. Vrid din h...

Fiske lem linje flyta från PVC-rör

göra en fiske lem linje eller tillbringare linje float från en skum nudel, ett par brickor och några PVC-rör.Det är våren, isen är äntligen borta från sjöar och dammar och det är dags för lite fiske. När jag var liten, används min farfar och jag för...

PVC och bricka skrivbord/arbetsbänk

Inledning:Mitt namn är chansen i detta Instructable, jag kommer att gå igenom processen att göra en skrivbord/arbetsbänk ur ingenting utan PVC-rör, bricka och 550 sladd (flätad nylon parachute rep). Jag fick ett slags TV-skåp/3 låda dresser grejen nä...

PVC-högtalare från grunden!

Följ i Alexander Graham Bell earsteps, och du kan göra detta komiskt unergonomic högtalare i ditt egna hem. Vad är utbredd i de flesta av våra vardagliga liv från musik till kommunikation, är högtalarna en fantastisk uppfinning vars fundamenta som va...

PVC Multi Ukulele Stand

Efter att ha gjort mitt PVC enda ukulele stå bestämde jag mig för det var bra för vad det var, men jag kunde också använda ett stativ för flera ukuleles. Kanske inte alla som jag äger, men fyra eller fem.Just runt då jag såg Janis Wilson Hughes Tillb...

PVC Pipe klockan

en av de saker jag gillar göra mest, tar något billigt, och omvandla det till något extraordinärt. Det är så roligt! Hur du känner när du har slutfört det, hur allt passar ihop när du gör det, att känslan av stolthet i din egen förmåga! Så här går mi...

Att göra Faux PVC bambu

Jag älskar när ett projekt kommer tillsammans! Jag fick idén till detta projekt om fyra timmar sedan och nu jag lägga ut den.Det började med zaphodd42's göra PVC ser ut som trä instructable. Jag använder PVC i många projekt och jag hade aldrig tänkt...

PVC gården dekorationer

PVC gården dekorationer - hur man gör - PVC-rör projekt(Se Video)Detta är en enkel PVC konstprojekt för gården. Du kan måla det någon färg som du vill. Det ser bra ut när vinden blåser och det snurrar. För att göra en av dessa, allt du behöver är 6 b...