Rörelse aktiverat inomhus Wind Chimejag ville ha en wind chime som skulle arbeta inomhus och utlöses av rörelse. Så trådbundna jag en PIR (IR rörelsesensor) att en 2n7000 MOSFET-transistor och ett fan som består av en 5 volts motor jag räddade från en gammal dvd-enhet och en RC propeller.

Här är video av det i drift:

Foto 1: visar hela wind chime mekanism. Chime innehavaren är en cigarrlåda med gardin spö hållare håller en del av kvast med akryl linjalens spänns till kvast handtaget med en papper c klämma.

Foto 2: motor hölls i vissa förpackning skum med bifogad propeller från ett RC flygplan. Förmodligen skulle en enklare fläkt vara att använda en av dessa baseball hat solar powered fans. Vad som är viktigt är att använda en motor som har låg strömförbrukning - runt 50 ma. Om du använder en 300 mA motor transistorn kommer inte kunna starta motorn och batterierna varar inte länge.

Foto 3: visar transistorn trådbunden till PIR, negativa batteri och en av de motoriska terminalerna. Transistor avlopp, Gate och källa anges i ledningar schematiska. Du kanske kan använda en enkel NPN 2n2222 transistor om motorn inte drar mycket ström. Inte hade använda kretskort som endast två komponenter. Jag inkopplad PIR till kabelnätet jag också bärgades från DVD-enheten. Massor av bra delar i dessa enheter.

Foto 4: visar PIR rörelsesensor som använder 5 till 15 volt.

Photo 5: visar ledningar Schematisk. Obs: bör förmodligen använda en diod wired över motor terminalerna för att skydda transistorn men det verkar vara bra när du använder låg nuvarande motor utan den.

Relaterade Ämnen

Raspberry Pi rörelse aktiverat Transparent skrikande Ghost för Halloween

Hälsningar. Tänk med mig eftersom detta är min första Instructable. Men jag har byggt denna effekt för senaste Halloween och har haft några ganska bra resultat med den. Så jag tänkte jag skulle dela.Videor och bilder av min test setup för denna effek...

Hemlig rörelse aktiverat ghost projektor (AKA BOO rutan)

jag hade en ledig helg och beslutade att jag skulle dra något tillsammans för Halloween i år med alla bitar och bobs jag hade liggande. Detta är vad jag kom med! Det är i grunden en enkel laser projektor vilka projekt en bild på en vägg samtidigt sän...

Flora Rainbow LED skjorta som är rörelse aktiverat

Lyser som en galax med detta blinkande LED skjorta som lyser upp när du flyttar! Denna skjorta sätter mörkret lågor med 19 lysdioder och 8 olika LED-färger!InspirationJag blev inspirerad av en annan instructable - Fiber Optic klänningen för detta pro...

Fairy ljus Wind Chime

Det finns inget riktigt gillar du njuter av en varm sommarnatt på verandan lyssna på syrsorna och vindspel medan du tittar på elden flyger lyser upp gården.Båda dessa "sommaren stämningar" fångas i Fairy ljus vindspel. Varje gång en av klockspel...

Håll oönskade besökare bort med en rörelse aktiverat Sprinkler

Tror de lokala djur att din gräsmatta är deras personliga toalett? Hålla ninja mördare försöker smyga in i ditt hus? Hålla dessa oönskade besökare bort med en rörelse aktiverat sprinkleranläggning. Så fort de kliver in i din gräsmatta, en passiv infr...

Kopparrör wind chime

den gångna julen jag hade en släkting be om en wind chime som deras nuvarande situation. Så, att vara den person som jag är, beslutat att göra en för dem. Njut och ha kul med detta enkla projekt.Steg 1: Verktyg & material OK, först och främst, materi...

Wind Chime gjorde med saker i ditt dagliga liv

wind chime var lite komplicerat. Det var gjort med hjälp av den övre delen av en plastflaska, glas färger, färgade pärlor, tuschpenna, glas pipe, nylon tråd och folie papper...Steg 1: måste du klippa flaskan på en vågig sätt...Steg 2: Nu dra någon ty...

Xylofon Wind Chime

Med höstens vindar snabbt närmar sig, ville jag ta lite tid att göra en av mina favorit utomhus dekorationer som drar nytta av vinden. Nu kan du göra vindspel ur en mängd olika material, men i stället för att använda den vanliga metall rör, jag kunde...

Rörelse aktiverat Random Music Player

detta projekt kom att vara för alla de rätta orsakerna, leenden, skratt och dela lycka med andra. Jag känner mig välsignad att arbeta med en fantastisk familj och grupp människor som vardagliga generöst dela, gör och inspirera andra i den kreativa pr...

Rörelse aktiverat släppa spindel, låg kostnad, ingen programmering

i detta Intstuctable jag ska visa dig hur man gör en mycket enkel rörelse aktiverat spindel som droppar snabbt och startles alla som går under, sedan dras in. Jag designade detta är en billig och praktisk elektronik projekt som en nybörjare kan göra....

Snabb Tips #3 - snabb och enkel rörelse aktiverat cykel chef ljus

Min El-cykel ledde huvudet ljus inte hade arbetat sedan jag fick den. Så... vad göra vad göra...?Jag bestämde mig snarare än avfall strålkastare eftersom den ser bra ut på cykeln, tills jag kan fixa det på rätt sätt, jag var tvungen att tillfälligt t...

Rörelse aktiverat utomhusbelysning

belysning är en av de viktigaste aspekterna av ditt hem eller företag. Men att av och på hela tiden är jobbigt, för att inte nämna energin går till spillo när du, oundvikligen, glömmer att stänga av dem för natten. Det är därför rörelse aktiverat bel...

Solar Light Wind Chime

jag fick en idé flyter runt mitt huvud för länge nu, minst ett år om inte längre. Men jag var alltid upptagen med andra projekt för att göra det. En kväll i några veckor sedan som jag var ute på sedan balkong njuter av den varma brisen och trodde hur...

Billiga rörelse aktiverat kistan

detta är hur jag byggde en kista som har ljud, dimma, ljus och rörelse aktiverat lock. Att titta på en video ser min photobucket webbplats.Steg 1: Att bygga upp kistan jag började genom att skära en bit plywood till form och storlek på botten av kist...

Rörelse aktiverat Halloween Spider

vi kör en särskild serie av anpassade Instructables för Ace Hardware, en annonsör på Instructables. Detta är först av tre awesome projekt har vi skapat interna med delar från vår lokala Ace butik.Jag ville skapa en motion-aktiverat spindel att sätta...

Rörelse aktiverat ghost prop

Detta är en rörelse aktiverat prop som du kan placera var som helst med ett vägguttag.Det kommer att lysa med svart ljus och PIR-sensorn med arduino utlöser reläet för att sätta ljuset på.Steg 1: Elektronisk mekanism Material som behövsArduino unoPIR...

Trä hjärta Wind Chime

jag gjorde detta för min flickvän för alla hjärtans dag, men det finns aldrig en dålig tid att ge din flickvän (eller pojkvän, eller någon) en trä hjärta windchime. Jag ville göra henne något och hade några stumpar av aska liggande, och detta är vad...

Rörelse aktiverat Servo

detta är en grundläggande rörelse aktiverat servo som kan användas i en mängd olika projekt, och det är mycket enkel och lätt att göra. Om du använder det kreativt, kan du göra en massa saker med den. Till exempel använt jag mina för att skapa en rör...

Komprimerad Gas Cylinder Wind Chime

när jag var liten brukade jag resa med karnevalen och alltid såg kitschig grejer de sålde på den oberoende midway. En av de saker jag minns var en stor wind chime tillverkad av vad som såg ut som en av de stora helium tankarna. Jag trodde de var awes...