Betade och bevarade ChiliDet blir kalla dessa dagar, och låt oss bevara lite "värme" för vintern!

Jag älskar kryddig mat mycket, men jag gillar inte dem alltför fet eller för tung/salt, så jag knipa min egen chili varje år. Det är super god, kryddig, och fungerar bra med många rätter (stek, kokt kött, skaldjur och även smörgåsar).

Du kan välja att göra det med eller utan sesamolja, personligen föredrar jag en med sesamolja! Om du älskar kryddstark mat också, ska du definitivt prova det!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Blomkål och Yam Chili (Vegan)

Detta är ett lätt, mycket läcker och hälsosam vegan recept för en grönsaker chili med blomkål och jams som några av de viktigaste ingredienserna! Det är flexibel - kan du lägga till eller dra ifrån några av dessa grönsaker, och bara använda detta rec...

Betade thailändsk Chili Hot Sauce

Jag var på en betning kick och fick lite galen med betning stora partier av Thai chili och Habaneros. De är ganska svårt att magen bara äta på egen hand så jag var kvar med ett problem av vad med dem att göra. Enklaste lösningen var att göra massor a...

Mango och röd Chili Cupcakes!

Söt och fruktig med lite värme - min nya favorit bakad bra. :)Gör 16 cupcakes, kommer att ta mellan 1-2 timmar totalt.Steg 1: Vad du behöver: 1 mango2 röd chili - jag använder torkade finger chili.2 ägg1 1/2 koppar AP mjöl1 dl socker1 stick smör, mju...

Hur steka färska Chiles-The lätt och snabbt sätt

burk chili (även brand-rostade de) inte kan hålla ett glödande ljus till nyrostat chili.Du behöver inte en spendy kulinariska fackla. Du behöver inte stå på din spis och grilla över öppen eld. Du behöver inte vara barnvakt chili under din ugnen broil...

Salt och chili bakad kycklingvingar

Välkommen till min första någonsin instructable = DIm ganska besviken jag fick dessa online i tid för chili tävling tidsfristen, serverar mig just för att inte titta på tävlingar ofta antar jag lol.Detta är min favorit middag att göra, och den enklas...

Vegan långsam spis Butternut Squash soppa med Chili och kakaopulver för vintern

Att vara student, är jag ofta alltför upptagen med att spendera mycket tid matlagning för mig själv. Som kulinariska student finner jag detta lite upprörande eftersom det innebär mindre tid att experimentera med ingredienser och tekniker. Lyckligtvis...

Chili och havssalt choklad

Du kanske har märkt att i livsmedelsbutiker och caféer både en våg av udda smaksatt choklad barer har drabbat hyllorna. Allt från barer som har allt från ingefära pop rocks införlivas i baren. Två av de vanligaste tillskotten till barer inkluderar ib...

Hur man gör min ultimata varm och söt chili vitlök ingefära sylt

jag är lite beroende av chili och äter det på så många livsmedel som möjligt. Detta är en kryddig och sweet chili sylt med vitlök och ingefära. Jag tror det har lite av en kryddig kick men det är inte munnen burning, och fortfarande kan du smaka på a...

Gör din egen uttorkad mat, Bonus Chili recept!

Om du någonsin varit backcountry camping och vandring, you'l vet att du är begränsad på vilka livsmedel kan du. Om du vill ha en anständig måltid, måste du packa i kylare av mat, matlagning utrustning, redskap, etc. Om du vill packa lätt, du är begrä...

Hur du använder örter och kryddor i matlagning

eller matlagning 101.Mat är alltid bättre när ordentligt kryddat. Du kommer att njuta av matlagning en mycket mer när du har bemästrat grunderna ört och krydda. Maten kommer att smaka bättre, luktar bättre och imponera på dina vänner/familj/medarbeta...

16 tips på växande Hot Chili Peppers i ett kallt klimat

Om någon läser detta har faktiskt smakade min matlagning, vet du hur viktigt chilifrukter är till min dagliga rutin. De flesta av de måltider som jag har lagat utan chili är ganska äckliga, med undantag av ost på toast, även om detta också serveras v...

Chili Ristra Monster

för chili tävling jag beslutat att göra en chili ristra. Men jag ville sätta en twist på det så jag beslöt att göra en chili ristra monster med lite mer karaktär. Denna korsning mellan en Muppet, kusin It och en chili ristra kan konstrueras på mindre...

Chorizo, getost och Poblano Tostadas

mexikanska Tostada pizzor är så enkla, så mångsidig och så läckra.Prova min favorit version med Chorizo, poblano chili remsor och getost - eller - experiment och skapa en signatur Tostada Pizza din alldeles egna.Förkokt tostada beskjuter är endast nö...

Kolossala Chili

visst, jag har alltid tyckt att min mans chili recept för att vara underbart. Läcker. Rejäl.Så var jag lite orolig om att dela nyheter med honom. "Gissa vad, honung,Instructables har en soppa, gryta och chili tävling, men jag in inte ditt recept.&quo...

Rökt Chili & Chilifest

Min fästman och jag värd vår egen Chili-fest med sammanlagt 9 chili poster och 32 personer totalt. Det var massor av kul och vi kommer att ha en varje år som alla hade en bra tid och en massa kul. Plus att vi fick äta alla olika typer av utsökt chili...

Grön chili peppar Indisk Curry

Njut denna sizzling het kryddig indisk curry och låt dina smaklökar som känner värmen.Steg 1: ingredienser Grön chili peppar eller Jalapenos - 10Bird's eye chili - 8Torra kokos - 3/4 koppOlja - 6-7 tskJordnötter - 1/2 koppSesamfrön - 1 tskKoriander -...

Söta och kyndel Cupcakes (göra en cupcake med en ingrediens som vanligtvis inte används i tårtan)

jag älskar bakning men tröttnar på traditionella smaker. Låt oss göra några ovanliga smaker med en ovanligt ingrediens. I den här bilden har jag gjort mango och chili. Mango massa med cayennepeppar svamp, fylld med en kryddig chili mango sylt. Toppad...

Tropiska Chili grädde puffar

Dessa chili-förstärkt, banan-grädde-fylld, mango-grädde-topped grädde puffar är en perfekt dessert för din nästa sommar cookout eller vagt autentiska luau.Plus finns det inget inte söt om dem:)Steg 1: Gör banan Chili bakverk grädde När det gäller grä...

Boozy choklad chili

Choklad och chili är en klassisk kombination, går tillbaka till mayafolket krydda sina cacao att göra rika satifying dryck. Choklad & chili sparka av en röd eller svart mullvad sås är en stapelvara i mexikansk mat, och de flesta lyx choklad varumärke...