DIY Arduino fjärrkontroll och Lego RC bil!Uppdatera (8/29/13): tacka er läsare för din entusiasm och typ kommentarer angående detta projekt! Det har varit en enorm resa sedan jag började detta projekt redan i mars, men jag är mycket glad med den resulterande produkten och spänningen som det har mottagits av gemenskapens maker. Happy byggnad! -Cyrus

Gillar du Legos?
Gillar du Arduinos?
Gillar du RC saker som du kan ta med till liv med hjälp av en tumme?
Jag verkligen gör inte, så idag jag kommer att visa dig hur man gör något som kombinerar allt det ovanstående till en och gå över massor av andra användbara tekniker och bästa praxis också!

Jag ska börja med att ge en kort beskrivning av vad jag gjorde, och sedan ska jag följa med inte bara hur att göra det, men skälen bakom det också! Genom att förklara alla de olika stegen (som design, planering, 3D modellering, och även Lego-byggstenarna och laser-skärning!) och de beslut och tankeprocess bakom dessa steg (som CAD-filer och kod), hoppas jag inte bara att dela med dig vad du ska göra vad jag har, men också användbara bakgrund och tekniker som du kan använda inte bara i din egen version av detta projekt , men i alla dina andra DIY projekt också! Slutligen, om det något som jag kanske har missat eller att du behöver kompletterande upplysningar eller förtydliganden om, eller om du har några frågor som helst, är du välkommen att fråga mig i kommentarerna eller meddelande mig! Nu kan komma igång!

Som ni kanske har gissat från titeln eller ses i videon, projektet jag har antyda mot består av två delar: en helt anpassade Arduino fjärrkontroll, och en servo-powered RC Lego bil!

Den Lego del av fordonets RC är medelstora chassi byggt runt en Lego drivlinan med fyrhjulsdrift och fyrhjulig styrning. Den RC del är en uppsättning av fyra standard hobby servon driver drivlinan; en Arduino, för att kontrollera allt; och en XBEE radio, för kommunikation med fjärrkontrollen. Det finns också en ombord power supply (det är en RC bil! Naturligtvis har en!).

Den andra delen av projektet är den fjärrkontrollen. Det är ungefär lika stor som en Gameboy Advance. har en 2.2" LCD färg visas; är byggt kring en Arduino microcontroller; har en joystick, två potentiometrar och fyra knappar för inmatning; och har samma typ av XBEE radio modulen RC fordonet gör. Allt detta är inrymt i en anpassad låda tillverkad helt av laserskuren akryl. Fjärrkontrollen har stöd för USB-kabel drift via serieporten på Arduino, men det kan även drivas av ett 9V batteri som kan monteras ombord, så att hela fjärrkontrollen som ska fungeras, Tja, distans. Kul grejer.

Nu när du vet vad du kommer att göra, kan vi börja faktiskt gör det.
Allt du behöver file-wise finns att hämta på min webbplats, Kayrus.com .
Här är länken: www.kayrus.com/legos/diy_rc_zip (det bör Hämta automatiskt)
Ingår i zip-filen är den senaste uppfinnare del filer (.ipt), den kombinerade AutoCAD-ritningen (.dwg) och senaste Arduino kod för bilen och Handuino (.ino) och jag ska låta dig alla veta om jag gör uppdateringar eller förbättringar av dessa!

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY Robot mögel Making, gjutning och Arduino fjärrkontroll

Lär dig att bygga din egen unika robot med ComposiMold.Reservdelslista:ComposiStone (2 kg), varmt lim, Spray lim, PureCast605, Elmers lim används ComposiMold, ProtoCast85R, vatten, leksak Robot, silikon, kartong låda, måla, färgade papper, muggar, sl...

LEGO Technic bil med Arduino + XBee trådlös kontroll

jag var perusing Instructables en fin vinter lördag, när min 8 yo son kom och tittade över min axel och såg detta: av sath02. Min son är ett stort fan av allt Lego, och älskar robotar och bilar, och detta var rätt upp hans gränd. Han lägga omedelbart...

Arduino låda kontrolleras av TV-fjärrkontroll och koden

Detta instructable visar dig hur jag har skapat en låda kontrolleras fjärrkontroll av en IR-sändare för TV. Jag har tagit inspiration av detta instructable kontroll någon krets med en TV Remote (och en Arduino). I denna länk kan du upptäcka bibliotek...

Spåra och kontrollera din bil via Arduino och Android

Faktiskt, många av oss kan drabbas av eller rädd att hans bil stulits. I detta projekt, kommer jag försöka hjälpa dig att skydda dina bilar och även fjärrstyra dem.I grund och botten måste du lämna en mobiltelefon i bilen och när bilen börjar att fly...

Bluetooth Arduino fjärrkontroll bil RC

Att man gör denna bil är inte att mycket hårt om du har vissa kunskaper i detta ämne och delar + verktyg som behövs. Denna bil styrs i grunden av en Arduino UNO ombord. Anslutbarheten med android-enhet byggs upp med hjälp av en Bluetooth-modul. (Se v...

Styr någon krets med en TV-fjärrkontroll (och en Arduino)

De flesta av knapparna på fjärrkontrollen används aldrig. Så varför inte använda dem för att styra apparater och annan elektronik runt ditt hus. I detta projekt ska jag visa dig hur du använder en Arduino för att avkoda signalen från fjärrkontrollen...

DIY billiga handske controller och propeller bil

Hej duI detta instructable jag ska visa dig hur man gör de billigaste handsken för att styra din robotar eller andra Arduino eller raspberry pi baserat projekt och till demonstration exempel jag ska även hur en liten tutorial hur jag gjorde bilen kon...

Arduino och LEGO tåg

Under senaste året deltagit i en workshop och behövs för att lämna in ett projekt. Som jag lärde att arbeta med Arduino och jag älskar Lego. Jag bestämde mig att presentera ett projekt som innebar både.Projektet består med en Arduino kontrollera en L...

DIY Arduino motor och trådlös sköld

någonsin velat göra en arduino shield i detta instructable är din guide till göra en sköld med två funktioner och det är ett billigare alternativ för den verkliga en. Denna sköld fungerar på IC l278 och Hc 05 kombination. Denna sköld kan användas til...

Trådlös LEGO Race bil Redux

den ursprungliga trådlös Lego racerbil byggdes med hackade motor och växellåda med axeln att jag tog ut från liten leksak R/C bil, och modifierade LEGO plattor som ska användas som en servo fäste.Senare designade jag nya tre nya hardwares användas me...

LEGO Video bil

jag kunde hitta en GILLIES Spyder Cam(1) på Goodwill. Kom att tänka på flera hacka för det, men det enklaste var kopplar den till en fjärrkontroll fordon. Jag har en gammal Lego Radio kontroll Racer(2) som har varit samla damm så jag bestämde mig att...

Arduino nybörjare och grundläggande elektronik Kit Primer

lärde jag mig att en av mina systerdöttrar hade ett intresse för programmering. Hon arbetade med robotics på gymnasiet och har en sommar praktikplats där de hade Arduinos. Jag tror att hon kunde låna en Arduino för att experimentera med hemma men var...

DIY väderbeständig och vattentät blixt driva!

DIY väderbeständigt och vattentät enhet. Perfekt för Camping, vandring, och Rafting eller andra tillfällen!Steg 1: Matierials, verktyg, ansvarsfriskrivning Jag är inte ansvarig för allt som händer dig, DATA eller andra åtgärder för skador du upprätth...

DIY Arduino matrisskrivare armbandsur

Handleden klockor är fantastiska och fancy mode accessoarer för män och kvinnor. Beslutsfattare vilja alltid använda något annat. Min diy arduino matrisskrivare armbandsur är slutresultatet efter en månad. Klockan visar tid, datum och temperatur i tv...

Automatiska bevattningssystem med kapacitiv sond och Arduino på billiga (och jag menar det)

Varning: Jag är inte en elektronikingenjör, så jag inte kan ge någon garanti för design (mycket mindre en implementering). Jag vet bara presenteras lösningen fungerade för mig minst 5-6 månader (så jag inte kan ens garantera dess tillförlitlighet öve...

HK spårvagn Laser skär ras spel (Arduino, Pure Data och GSR sensorer)

Detta spelet betalar vördnad till Hong Kongs stressande gator, där den ikoniska Hongkong "Ding Ding" spårvagnar sammanföra lokalbefolkningen och utlänningar. Detta projekt var också inspirerad av aktuella studier som görs på stress och känslomäs...

DIY Arduino Word-klocka projekt

Detta instructable är på byggandet av min Arduino Word-klocka. Detta instructable ger tillsammans ett par min tidigare delprojekt som har publicerats på instructables som jag har kommit till avslutningen av Word-klockan.Så, vad är en Word-klocka? Det...

LEGO muskel bil

Jag spelade runt med några tegelstenar och WAZZAM! en lego muskel bil.Steg 1: Underdelen 1-4x4 flat2-2 x 2 platta4-hjul3-2 x 4 lägenheter2-1 x 4 tegelstenarSteg 2: Främre övre Steg 3: Tillbaka upp Steg 4: Övre mitten 1-4x4 flat3-1 x 4 plattor10-1 dub...

LEGO Tower bil

detta är en liten Lego modell jag gjort. Det ser ut som den har ett torn på den, och det är en bil, så jag kallar det en Lego tower bil. Jag gjorde det två olika sätt, en är lättare att hitta bitar än den andra. Tornet på den första är en bit jag hit...