Lätt ägg kemiHär är några saker som du enkelt kan göra hemma med ägg att utforska kemi och biologi. Ursprungligen såg jag detta experiment gjort medan jag var i biologi, men jag inte förstod vad som pågick tills jag var i kemi.

Dessa är säkert att göra hemma och kunde vara en kul sak att göra med barn, antingen bara för kul eller ett roligt sätt att förklara diffusion eller hur en cell fungerar (mer om dessa senare). Här kommer jag Visa inte bara inställningen av den ursprungliga experimentet som jag såg, jag kommer ta det extra steget som jag ut av nyfikenhet. Så, här är en lista över de saker som jag använde för detta experiment.

  • Ättika - någon ättika ska fungera, jag använde vit vinäger.
  • Egg(s) - antalet ägg du använder beror på antalet saker du testar (mer om detta senare). Jag slutade med mer än jag testar, så det är bäst att ha några extrafunktioner.
  • Container - du bör ha en behållare för var och en av de saker som du testar plus en för vinäger. Behållaren för ättika bör vara tillräckligt stor för att passa alla ägg i på en gång.
  • Vatten - jag använde vattnet för två tester men du kunde göra det av sig själv.
  • Salt - detta var det extra steget jag tog för att se vad som skulle hända.
  • Majssirap/socker vatten/någon sirap - jag använde majssirap men jag tror att första gången jag såg detta experiment som de hade använt imitation lönnsirap (den billiga sorten för pannkakor).
  • Handskar (tillval) - dessa behövs inte men det kan göra ditt liv lättare under rengöring.

I slutet kommer jag att diskutera vad som händer och hur du kan göra detta experiment egna, för alla dem som är intresserade. Jag vet att inte alla är intresserade av att läsa hur de kan ta de experiment ett steg längre när du också läser hur man gör experiment.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Awesome kemi Experiment! (Bara 4 enkla steg)

jag skulle vilja kalla detta experiment... Toppen. Det innebär samma material används för att skapa en worx bomb, men i stället för svällning vätgas inuti en sluten behållare, gasen fångas med en standard partiet ballong och antändas på säkrast möjli...

K.E.G kemi tvål

Vi alla gå till butiken för att köpa vår tvål för att bo hygieniska. Men gör vad många av oss inte vet är vad som händer i processen att göra tvål och vilka ingredienser i tvål, följande steg att du kan förstå den kemiska reaktionen som sker när du g...

Att göra raketbränsle med kök kemi!

Dag vi gör några kök kemi med hjälp av vanliga hushållsartiklar. Detta är den typ av matlagning som får mig glad, eftersom jag experimentera med recept på solid-state raketbränsle.www.thekingofrandom.comSteg 1: Titta på videon!Varning: Detta projekt...

Hur man skriver en allmän kemi labbrapport

detta instructable kommer att lära dig hur man skriver en enkel men korrekt labbrapport för en akademisk nivå kemi lab kurs. För att slutföra denna lab, behöver du tillgång till ett Microsoft Word-program; alla versioner kommer att fungera. Detta är...

Modeling kemi omkring dig

En praxis som kan användas medan de lär sig att förstå vad som händer i vår fysiska värld genom att utveckla, testa och förfina en modell av vad som händer baserad på bevis för att de observerade. Jag gör detta med mina elever i min kemi klasser, men...

Cookie kemi

det var en mörk och stormig natt, och alla låg lugnt genom huset.På kvällens cool oktober regn pattered på Fönstren och jag kunde tänka på inget bättre än att krypa upp med en bok, en kopp varm choklad och några varma kakor.Det var bara ett problem....

Koppar bordläggningen holiday ornament - kemi lab

varje år, jag har min kemi studenter gör juldekorationer med kemiska medel. När de görs, kan de ta hem och hänga sina koppar pläterad ornament på deras "Chemis-träd".Syfte:Vid slutförandet av denna lab, studenter kommer att kunna skriva och bala...

Nukleära kemi och fysik Lab för gymnasiet klassrummet

dess lite svårt för att inte nämna farligt att använda starka strålkällor i klassrummet och ge eleverna verklig erfarenhet till radioaktivt sönderfall. Här är ett snabbt sätt att ge eleverna en möjlighet att utforma och genomföra en undersökning om a...

Sortera mappen Manipulatives för kemi

en sortering mapp är en stor öppning verksamhet att öva likheter och skillnader mellan två olika saker. De exempel jag postat är för att jämföra oxidation och reduktion och intramolekylära krafter och intermolekylära obligationer.Material som behövs:...

Ställ in ditt hem kemi Lab

En kortfattad introduktion till hem kemi och metoder/redskap för en improviserad chem lab installation - för de intresserade att inrätta sina alldeles egna hem kemilaboratorium.Trött på att titta på en video som nurdrage och som inte har möjlighet at...

DIY falska blod (kemi knep)

Det är ett mycket vanligt kemi trick för att göra falska blod. Övertoningarna du behöver är:1. 2,5 g kaliumtiocyanat + 50ml vatten2. 2,5 g järnklorid (stryka(III) chloride) + 50ml vattenKaliumtiocyanat är toxic.however, skiljer sig från kaliumcyanid,...

Kemi-bägare manschettknappar

Min vän är en större kemi. Så som en gåva, jag bestämde mig att göra en töntig kemi bägare manschettknappar för honom. Så han kan bära det under formella sammanhang. Gör du egna manschettknappar under $5. Faktiskt kan du göra 10 unika manschettknappa...

Cool Crafty kemi örhängen

Hej kemi & vetenskap fans.Kemi kan vara ett svårt ämne, men det finns många sätt att komma ihåg elementen. Om du lär dig från kemi sjunger (och ja det finns en låt), plugga, studerar, eller att skapa hantverk och lov och bara så råkar verkligen komma...

Ätbara kemi från mikrovågsugnen!

Med detta instructable kan du göra några delvis komplexa kemi i ditt egna kök med detta enkla recept mikrovågsugn jordnötssmör sprött. Det är läcker, enkla och pedagogiska! Om du inte gillar lärande, ignorera den vetenskap delen, för det är kul och D...

Glasunderlägg och bokmärken av filter papper används i kemi

under mitt sista år i gymnasiet hade jag kemi lab klasser där vi experimenterade med nederbörd reaktioner. Läraren berättade att vi kunde hålla pappersfiltret vi använde om vi ville ha, och så jag gjorde. Det såg verkligen vacker och jag trodde jag k...

Hoc lam banh kem cho cac ngay le

Gắn liền với từng khoảnh khắc quan trọng của cuộc đời mỗi người, recept kem đã tro nên quen thuộc ATI được nhiều người lựa chọn trong các dịp lễ quan trọng. Từ bé, förbud đã ao ước được một chiếc recept kem cho mỗi lần sinh Thánh. Lớn lên recept kem...

Förvandla koppar slantar till Silver och guld [kemi Trick]

i en visning av alkemi vi förvandla koppar slantar till silver och slutligen till guld. Det är naturligtvis ett kemi trick men fortfarande imponerande.Först vi får 30g av zink sulfate och lös den i 100mL vatten.Zinksulfat gjorde i vår video på att gö...

Förståelse organisk kemi

The detta instructable syftar till att ge en lätt översikt av organisk kemi inklusive; Formler, struktur och identifiering att hjälpa någon som är intresserad av eller tar detta ämne.Organisk kemi är en subsect av kemi som innebär organiska ämnen och...

Öppna Agitator - din personliga kemi Lab Shaker

omrörare är de shakers i labs (kemi/biologi) som förhindrar att sedimentation. De kan vara mycket användbara i din "egen" personliga lab också. Jag gjorde en från lätt tillgängliga delar och som ger betydande kontroll av agitation för att kunna...