3 på träd - eller - hur jag kommer bryta rätt här och lämna dig strandsatta!Jag har en gård lastbil som vi köpt för en låt många år tillbaka och har sedan dess döpte den "Pengar gropen". Vi faktiskt ringa hennes Jethrina men jag antar att pengar grop är hennes mellannamn. Du kanske minns Jethrina från andra Instructables som "I döda batterier" eller "hur att ersätta riktigt gamla och fastnat-kulleder". Ahhh, så förtjust minnen! Medan ut verktyg runt på landsbygden på en skarp Höstmorgon fick shifter lite tight och sedan "SNAP". Det gick från ett tre-i-the-träd till en jam-it-runt-en-bitars tills du kan få det tillbaka i växel att komma hem.

Det som hände var att kolumnen SKIFT, lappa där SKIFT armen ansluter till den faktiska kopplingen, fräste inuti rattstången. Tydligen inte en ovanlig sak. Men sedan hade vi turen att få en ' 86 150 kolumn utbytet är praktiskt taget obefintlig. yeah, överraskning!

Efter lite forskning jag tänkte att Jethrina var toast och var jag lägga kommer att behöva söka vissa soptippar för en ersättning eller kanske även ner henne. Inga bekymmer! Efter att ha försökt ett tag att hitta en exakt ersättare kom jag över en artikel (sorry, jag har inte längre URL eller jag skulle ge whomever skrev det deras due kudos) där en genial person fann att en ' 85 kolumn var nästan en exakt matchning och var bara tvungen att skäras ner lite.

Denna första pådrag var bra nog för en smidig och tillförlitlig drift men om jag någonsin gjorde detta igen skulle jag arbeta lite mer på passform och finish. Mer om det senare.

Se Steg
Relaterade Ämnen

BackCam eller hur jag lärde mig att sluta oroa och älskar att inte behöva slå mitt huvud

att hitta behovet för att kunna se direkt bakom mig också så framme med ut måste använda tid för att vända ganska ofta (något gamla Bat-dräkten kunde ha använt innan halsen uppgraderingen), jag ville skapa något som skulle låta mig se bakom mig och l...

Boll av död: eller hur jag lärde mig att stoppa oroande och Love Apple Pro högtalare

jag har alltid sagt att sedan förfoga över den "beige-box", Apple har alltid lett i området industriell design. Integrationen av form och funktion kan inte vidröras av någon annan tillverkare i alla branscher (Porsche kommer nära). Det är synd a...

Dr Blinkenlights... (eller hur jag lärde mig att ha råd med BlinkM)

jag älskar tanken på BlinkM (individuellt adresserade RGB LED kontrolleras med 2 stift), men inte så mycket priset (nästan 15 pund varje!).Lyckligtvis, hårdvaran är öppen källkod och någon har gett ut en alternativa firmware (även om du vet var du sk...

Pocket ljus, eller: hur jag lärde mig slutade ängslas och älska mörkret.

Har du någonsin tittat på en film och sett där karaktärerna plötsligt störtade ner i mörkret. En företagsam person drar alltid ut en tändare eller vissa matcher. Yay! Tyvärr om du inte är i en film ljuset bleknar snabbt från en match eller ljusare ko...

Keg-Kart, eller; Hur jag lärde mig att sluta ta saker på allvar och älskar dunkla projekt.

i början hade jag ingenting i åtanke men allmänna utformningen av manöverorganet riggen och hur det passar in i fatet, inga mått eller mätningar. Alla komponenter i detta projekt gjordes på plats och med utan föregående planering annat än av hur det...

PiMiDi: En Raspberry Pi Midi låda, eller hur jag lärde mig slutade ängslas och älska MIDI

Detta är min andra instructable på använder Raspberry Pi för digitalt ljud, kontrollera ut min första instructable för hur ställa in och kontrollera egna ljudeffekter på en Raspberry Pi.Om du gillar jävlas med ljudeffekter eller göra digital musik, k...

Måla din egen bil för under $200 (eller hur jag lärde mig att älska Rustoleum)

jag har en 1971 VW Westfalia husbil buss. Det var i dåligt behov av en lack när jag fick den. Någon hade målat det med vad jag anser vara husfärg. Ingen bueno :( Jag bestämde mig för jag var tvungen att ta hand om den. Jag tänkte att jag skulle göra...

Kul med en Arduino, eller hur jag lärde mig att älska myrobotlab programvara...

Hej alla! Jag är så glad över min använder myrobotlab programvara ( http://myrobotlab.org/ ) att jag faktiskt gjort en video om det första. Jag har varit intresserad av 3D-skrivare för en tid nu och kan knappt vänta med att ha min egen, för bara en a...

Digital fotoram: eller hur jag slutat förhala och byggt något ur skräp

jag vet att digitala fotoramar har gjorts tidigare. Några är mycket glättad med fancy program och anpassade ramar medan andra är gamla bärbara datorer duct tejpade in en skugga låda. Detta är någonstans däremellan, men närmare till den senare.Steg 1:...

CNC mdf mögel och löda gjutning (eller hur jag pimped min tur)

Dra nytta av låga smältpunkten för bly fri löda kunde jag skapa en enkel form av mdf med min cnc-maskin.Blyfritt lödtenn samt tenn har en hög tennhalten som smälter på omkring 220 grader Celsius.This gör det idealiskt för mdf mögel. Det ger också mer...

Rök Bomb misslyckas (eller hur jag nästan brann mitt Garage)

Så tur att bilden är inte mitt garage (eller snarare min föräldrar garage) men det lätt kunde ha varit. Här är hur.Steg 1: Hur man inte ska göra en rök BombDet var den 4 juli 2006 och jag bestämde mig för jag ville göra en rök bomb, precis som jag ha...

Dr Magnetic dinosaurie (eller hur jag lärde mig att sluta söka och kärlek i hörlurar)

detta instructable genererades av två saker främst, först, jag vet att alla ville lära sig att göra en plast dinosaurie magnetiska och super magneter i örat knoppar. Jag har hört över dessa fancy interwebs att du kan få super starka magneter av örat...

Arbetsyta för Ilpug, eller hur jag lärde mig att sluta vara en slusk och ordna något

det är där jag arbetar, oftast.Min arbetsplats är inklämda i tvättstugan i mina små och något junky hus.Bilderna är ganska självförklarande.Detta är bara den senaste utformningen av min arbetsplats, eftersom jag tvångsmässigt bygga den efter mer grej...

Hur jag mata kamelior med stor framgång

Åh kamelior, hur prålig din blom är! Jag var en trädgårdsdesigner och professionell trädgårdsmästare i San Francisco Bay-området i många år. Kamelior är mycket populära växter det och jag tog över många konton med chlorotic och sjuklig ser buskar. Ja...

Dubbla dubbelsidig mynt ringar eller hur man kan förstöra en perfekt bra kvartalet

Att göra mynt ringar är något jag hade funderat på försökt under en lång tid efter snubbla på en youtube video av andra skapelser. Jag har sett många filmer läsa några online tutorials och detta är min tolkning. Jag skulle vilja tacka er alla för att...

Trä svärd och hur jag lärde mig att älska läder-arbete

Min 6-åriga brorson har varit på mitt fall i nära 10 månader att bygga honom ett trä svärd. Även om jag ser honom bara några månaders mellanrum, varje konversation börjar och slutar med, "Hur är min trä svärd kommer?" Jag äntligen fick min skit...

Hur att göra 3D-utskrifter i hem och kontor säkrare, genom att bygga en inhägnad som filtrerar gaser och partiklar

Mitt mål med detta projekt var att göra 3D-utskrifter i små hem och kontor i stadsmiljö med ingen dedikerad workshop säkrare, eftersom 3D-utskrift innebär eventuella hälsorisker. Därför blir detta en instruktion om hur man bygger en DIY 3D utskrift h...

Hur man gör en överlevnad båge och pil

denna båge är mycket enklare att göra och använda än en vanlig rosett. Om du är strandsatta i djungeln, är detta hur du får din mat. bambu fungerar bra även om du kan få några. och vänligen ränta och kommentarSteg 1: material 1 yxa/chopper sak2 parac...

Hur jag titta på en solförmörkelse eller kolla in solfläckarna

OK, första sakerna första. OM NÅGON BLIR SKADAD GÖR DETTA ÄR JAG INTE ANSVARIG. ---GÖR INTE DETTA OM DU INTE HAR DEN KORREKTA SVETSARE FILTER OBJEKTIV. BARN FÖRSÖK INTE DETTA ALLS, VUXNA OM DU PROVA DET OCH DU GLÖMMER VAD DU GÖR ELLER AV NÅGON ANLEDN...